МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 60 904
  • 771
  •   1
Отговори
# 600
На нас освен антиоксиданти и по-здравословен живот смятам, че помогнаха бърканицата на Кацаров, мурсалски чай и чай от бабини зъби, както и студени душове на тестисите.

# 601
Благодаря ви, момичета, за отговора и съветите. Вдъхвате кураж и надежда, щом сте в тази група знаете колко много, много означава това за мен! Пожелавам ви успех на всички и каквото и да се случи, важното е да сме здрави и да се подкрепяме.

# 602
Тези, които имат опит, има ли някакви медикаменти, които доказано подобряват брой и концентрация на сперматозоидите? И за какъв период би настъпила промяна?

# 603
При нас имаше резултат при брой и подвижност от трибестан, приеман е 3 месеца. Но каквото и да ви кажем тук, моя съвет е да се консултирате със специалист.

# 604
Фертилсан М на Амитамин - голям успех при броя и концентрацията.

Виктория, бихте ли споделили по колко хапчета Трибестан пиехте на ден? Мъжът ми вдигна кръвно от него при три пъти по две хапчета Sad Няма да го бъде, а много исках и него да взима.

# 605

Виктория, бихте ли споделили по колко хапчета Трибестан пиехте на ден? Мъжът ми вдигна кръвно от него при три пъти по две хапчета Sad Няма да го бъде, а много исках и него да взима.

Беше изписано по 1 ден и така го приемаше .

# 606

А от къде го поръчвате това?

# 607
А от къде го поръчвате това?
[/quote]

От тук:

https://www.amitamin.com/en/shop/m-forte.html?___store=en&___from_store=de

# 608
Бърканицата помага ли за морфология?

# 609

Здравейте, може ли мнение за тази спермограма ?

# 610
Здравейте момичета,искам 1во да се извиня за безумно закъснелия си пост.Бях обещала да го напиша преди повече от месец,но нещата в личен план изведнъж се объркаха(загубих 2ма млади приятели от Ковид само за месец,мъжът ми почна да работи в Ковид отделение,за да помага,аз останах сама с малката и куп ангажименти..)Не намирах сили да седна да пиша и не съм влизала в  bg.mama повече от месец.Сега по същество. 1во да предупредя,че съветите ми не изключват факта,че вие трябва да направите всички необходими изследвания (хормонални,кръвни..),консултации с андролог (д-р Кацаров),лечения,ако са ви били предписани от съответните специалисти.Препоръките ми са за тези,които след като са изключили всички възможни мед.заболявания се оказват с т.нар.Идиопатично Безплодие .Т.е.няма ясно изразена мед.причина за проблема.А такива се оказват по-големият брой пациенти уви.Обеснението за тяхното безплодие е ясно на медицината,но е трудно да се формулира:токсичните среда, в която живеем,неправилно хранене(отровена храна,пълна с химия),заседнал живот без движение,тютюнопушене и ежедневна консумация на алкохол.И така,постът ми е за тези,които искат да си помогнат сами(и са готови на жертвите).Гаранция за успех НЯМА,но и няма какво друго да направите.Помнете,че промените в организма не стават бързо,нова спермограма едва след 4-5 месеца придържане към правилата:
1во 0 !!!!!цигари(димящи,електронни,водни-наргилета) и 0 !!!алкохол.
2рото по важност е храната,тя изгражда всяка една клетка в тялото ви,включително сперматозоидите.И какво ще изгради тялото на ВМ с хамбургери,чипс и вафли?!Тази промяна ще е най-трудната предполагам.Опитайте се и 2та да изключите всякакъв junk food,захар,вафли,пасти,салами,шунки,кренвирши.Плодовете,зеленчуците и салатите,и леща,боб,грах,нахут,сурови ядки са най-добрите ви помощници,пълни с антиоксиданти и витамини,Белтъчини!, полезни мазнини.Знам колко е трудно,с забързания живот,който живеем,но целта си заслужава.Приготвяйте си сандвичи от вкъщи за работа,ако трябва и всяко ядене добавяйте плод(банан,ябълка..лесно се носят и на работа).В салатите вечер добавяйте сурови тиквени,слънчогледови ядки.и всеки ден по 1 шепа сурови:бадеми,лешници,кашу,Бразилски ядки 4-5,шам фъстък....
Месото го намалете максимално и яжте само прясно!!!,ако може от село:grinning:,най-добре.На мъжете ще им е трудно,но им напомняйте каква е целта и за да не им липсват качествени белтъци гответе често леща,боб,грах нахут(правете си домашен хумус).За храненето ще пиша отделно още инфо.
3то са добавките:Това са доказани неща с клинични проучвания,които са показали подобрение в спермограмите на пациентите.
CoQ10- Ubiquinone 800-1000mg. или Ubiquinol 400mg(много по-скъп,но е по-лесен за усвояване и ако може да си го позволите,изберете него)
Tribestan-(Бабини зъби),най-полезната билка за мъжа.Като бълг. билка е с най-високо съдържание на активното вещество и ММ взима на Sopharma,но може и др.3×1до мах.3×2 табл.,взависимост от тежестта на нещата.Тя помага най-вече за повишаване на броя спермита.
Качествени витамини,нашият избор е Fertilsan M     на немската фирма Amitamin(поръчва се през Amazon)и цената е нормална.
NAC(N-Acetyl Cysteine) 600mg.1 таблетка на ден
Omega3-трябва да са на известна фирма,защото често са замърсени с пестициди(защото рибата е отровена,),добрите марки прилагат процес на пурификация.Нашият избор е на Vegetology поръчваме ги от UK.
При проблем с подвижността може да включите и L-Carnitine 2×1000mg, за него данните са противоречиви.
4ро ДВИЖЕНИЕ,ако работа на ВМ е на стол или с минимум движение,то той трябва да спортува всеки ден по 30-40 мин.поне да ходи бързо в парка и лек джогинг,но най-добре и в залата с тежести(това е нещото,което ММ за сега не успява да приложи).
5то -достатъчно сън (8 часа ) и минимум стрес.На думи е лесно знам, но стресът е голям враг на потентността и плодовитостта..Нощните смени са пагубни за добрата спермограма(уви когато професията го налага),ако е възможно мъжът ви да не работи нощни смени поне докато стане бебето.
6то- но не последно по важност,обновяване на материала през ден.Сексът е най-добрият начин,но ако е сам,действа сам!:stuck_out_tongue_winking_eye:
Ще пиша отново за някои неща,за да разязня,но за сега толкова.Успех на всички мечтаещи за бебче!

# 611
Ако някой още не е разбрал, благодарение на съветите на kremkaramel моят мъж свали ДНК фрагментациите от 68% на 14%! Не е никак лесно, но при мотивация е напълно възможно!

Искам тук да включа малко лични размисли относно трудностите. Съжалявам, ако ще прозвучи грубо за някого. Напоследък на доста места чета, че мъжете не искали да пият толкова хапчета (а повечето дори не са лекарства, просто хранителни добавки), не си жертват вредните навици, щото ракийката със салатата и цигарката с кафето са им много ценни... Във фейсбук четох от една жена как 5г. не успява да забременее, нямаше никакви съществени изследвания и в коментарите под съветите от къде да започне и как да продължи, въпросната започна да се жалва колко е изтощена и няма сили повече(?!). По труден и трънлив път вървим, коства ни много психическо натоварване, изтощава ни финансово, свързан е с физическа болка, с изтощение на организма, срива ни емоционално. Едни хора са склонни да не спират с цената на всичко, докато не успеят. Други не смеят да започнат или се отказват в началото. Първите наистина с цялото си сърце искат дете, вторите - не толкова. И ако вашият мъж поставя цигарата, чашката и junk food-a на по-важна позиция, ако отказва полезните хапчета и чайчета, докато вие минавате всякакви изследвания и процедури (болезнени, скъпи, с упойка, с изрязване на разни неща от вас и т.н., знаете за какво говоря... + цялата инвитро процедура, която по мое мнение жената изнася на свой гръб), помислете дали искате да имате дете от този човек. Да си родител означава да правиш саможертви - животът, здравето и щастието на детето ти да са по-важни от теб самия. Това осъзнаване идва много преди раждането и забременяването.

# 612
Tommy_2001,допълнила си всичко,което не успях да изпиша в поста си,защото щеше да стане безкраен.Съгласна съм с теб на 100%.От сега предупреждавам,че нямам време(и желание) да влизам в спорове дали нещата работят,който иска опитва,който не- продължава както реши.Медицината е доказала,че всичко това работи,но малко са тези които наистина са готови да се променят,за да имат дете(а най-хубавото, е че освен спермограмата ще подобрят здравето си и ще си направят едно голямо добро).Понеже ти си дала пример с вас,да кажа и аз че спермограмата на ММ е почти в норма,остана само подвижни А+В -48% при норма >50%.Проблемът при нас е,че вече сме на 43г. и макар да имам резерв,предполагам че моите я вече са с лошо качество.НО аз и преди съм казвала,докато имам я няма да спра да опитвам.Сега пробваме сами,ако не стане след 2-3 месеца,заминаваме за Турция.При това борбата при нас е за братче или сестричка на прекрасната ни дъщеря,много други биха се отказали.....Мисля си,че ако ние на нашите години и при това с живо и здраво дете от естествена бременност! намираме мотивация да спазваме всичко,за което писах,би трябвало всички да намират такава. Отново успех на всички!

# 613
Здравейте момичета,искам 1во да се извиня за безумно закъснелия си пост.Бях обещала да го напиша преди повече от месец,но нещата в личен план изведнъж се объркаха(загубих 2ма млади приятели от Ковид само за месец,мъжът ми почна да работи в Ковид отделение,за да помага,аз останах сама с малката и куп ангажименти..)Не намирах сили да седна да пиша и не съм влизала в  bg.mama повече от месец.Сега по същество. 1во да предупредя,че съветите ми не изключват факта,че вие трябва да направите всички необходими изследвания (хормонални,кръвни..),консултации с андролог (д-р Кацаров),лечения,ако са ви били предписани от съответните специалисти.Препоръките ми са за тези,които след като са изключили всички възможни мед.заболявания се оказват с т.нар.Идиопатично Безплодие .Т.е.няма ясно изразена мед.причина за проблема.А такива се оказват по-големият брой пациенти уви.Обеснението за тяхното безплодие е ясно на медицината,но е трудно да се формулира:токсичните среда, в която живеем,неправилно хранене(отровена храна,пълна с химия),заседнал живот без движение,тютюнопушене и ежедневна консумация на алкохол.И така,постът ми е за тези,които искат да си помогнат сами(и са готови на жертвите).Гаранция за успех НЯМА,но и няма какво друго да направите.Помнете,че промените в организма не стават бързо,нова спермограма едва след 4-5 месеца придържане към правилата:
1во 0 !!!!!цигари(димящи,електронни,водни-наргилета) и 0 !!!алкохол.
2рото по важност е храната,тя изгражда всяка една клетка в тялото ви,включително сперматозоидите.И какво ще изгради тялото на ВМ с хамбургери,чипс и вафли?!Тази промяна ще е най-трудната предполагам.Опитайте се и 2та да изключите всякакъв junk food,захар,вафли,пасти,салами,шунки,кренвирши.Плодовете,зеленчуците и салатите,и леща,боб,грах,нахут,сурови ядки са най-добрите ви помощници,пълни с антиоксиданти и витамини,Белтъчини!, полезни мазнини.Знам колко е трудно,с забързания живот,който живеем,но целта си заслужава.Приготвяйте си сандвичи от вкъщи за работа,ако трябва и всяко ядене добавяйте плод(банан,ябълка..лесно се носят и на работа).В салатите вечер добавяйте сурови тиквени,слънчогледови ядки.и всеки ден по 1 шепа сурови:бадеми,лешници,кашу,Бразилски ядки 4-5,шам фъстък....
Месото го намалете максимално и яжте само прясно!!!,ако може от село:grinning:,най-добре.На мъжете ще им е трудно,но им напомняйте каква е целта и за да не им липсват качествени белтъци гответе често леща,боб,грах нахут(правете си домашен хумус).За храненето ще пиша отделно още инфо.
3то са добавките:Това са доказани неща с клинични проучвания,които са показали подобрение в спермограмите на пациентите.
CoQ10- Ubiquinone 800-1000mg. или Ubiquinol 400mg(много по-скъп,но е по-лесен за усвояване и ако може да си го позволите,изберете него)
Tribestan-(Бабини зъби),най-полезната билка за мъжа.Като бълг. билка е с най-високо съдържание на активното вещество и ММ взима на Sopharma,но може и др.3×1до мах.3×2 табл.,взависимост от тежестта на нещата.Тя помага най-вече за повишаване на броя спермита.
Качествени витамини,нашият избор е Fertilsan M     на немската фирма Amitamin(поръчва се през Amazon)и цената е нормална.
NAC(N-Acetyl Cysteine) 600mg.1 таблетка на ден
Omega3-трябва да са на известна фирма,защото често са замърсени с пестициди(защото рибата е отровена,),добрите марки прилагат процес на пурификация.Нашият избор е на Vegetology поръчваме ги от UK.
При проблем с подвижността може да включите и L-Carnitine 2×1000mg, за него данните са противоречиви.
4ро ДВИЖЕНИЕ,ако работа на ВМ е на стол или с минимум движение,то той трябва да спортува всеки ден по 30-40 мин.поне да ходи бързо в парка и лек джогинг,но най-добре и в залата с тежести(това е нещото,което ММ за сега не успява да приложи).
5то -достатъчно сън (8 часа ) и минимум стрес.На думи е лесно знам, но стресът е голям враг на потентността и плодовитостта..Нощните смени са пагубни за добрата спермограма(уви когато професията го налага),ако е възможно мъжът ви да не работи нощни смени поне докато стане бебето.
6то- но не последно по важност,обновяване на материала през ден.Сексът е най-добрият начин,но ако е сам,действа сам!:stuck_out_tongue_winking_eye:
Ще пиша отново за някои неща,за да разязня,но за сега толкова.Успех на всички мечтаещи за бебче!
Много благодаря за съветите и подозирам, че това е много вярно. Така написано, осъзнавам, че най-вероятно точно това е проблема при нас. И на двамата стреса ни идва в повече - малката е много често болна от градината и трябва да я гледаме докато работим. След пандемията работим от вкъщи и не се движим особено и поради това качихме и по някой килограм. Както казах и преди, първото дете стана от първия път, но тогава бяхме мноооого по-сериозни. Аз ходех редовно на спорт, пиех фрешове почти всеки ден, ядях ядки и много често риба. Отскоро пак възобнових спорта, макар и не както преди, но пак от време на време тичам по 5-6км. Ще опитам и бабините зъби и някоя друга добавка, макар че при мен проблема е само морфологията и то доста малки отклонения. Успех на всички и отново благодаря!

# 614
Включвам се и аз с благодарности към krem karamel  и Tommy. Tommy беше така любезна да сподели цялото това знание и опит с мен, за което съм благодарна и на двете ви, защото най-хубавото нещо е да предадеш нататък. Предполагам, че в коментара за мрънкащите и отказващи да пият 20 добави мъже сме ние. За съжаление мъжът ми е с много високо кръвно, начална хипертония и когато миналата събота го накарах да изпие за пръв път три пъти по едно от Амитамина, 3 по 2 Трибестан и 2 пъти по 2 Спимен, кръвното му скочи толкова високо, че бяхме в прединфарктно състояние и това ще ни е последният път с толкова много добавки накуп. Вероятно те дават ефект без странични ефекти при по-млади и без хронични заболявания мъже, но при нас е по-важно да не се гътне генерално отколкото да се появи дете, то не е с цената на живота му Simple Smile Сега ми е весело, но в събота не беше, и трите добавки са консултирани и взимани със знанието на лекар, който не ни каза, че може да има такъв страничен ефект.Продължаваме само с Амитамин и с по едно хапче Трибестан и Спимен, да видим дали така ще го бъде. Благодаря отново за съветите, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт