МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 59 958
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
irenn11, ще го изкоментирам с доктора. Благодаря ти много. Ти винаги ми даваш много добри съвети и много неща научавам от теб.
Nirvana08, нашият първи опит също беше ИКСИ, ама клиниката друго и не предлагаше. Като я сменяхме, държах да има по-добра техника и си доплатихме за ИМСИ.

# 661
Здравейте, пак сме ние с високото кръвно и нежелаещият да пие 20 хапчета мъж Simple Smile Пиша ви да ви попитам, понеже виждам, че обсъждате икси, имси и макс...Подадохме документи за фонда преди две седмици, но в клиниката, където се спряхме да правим опит ( МЦ Афродита) предлагат само икси и пикси като услуга..При положение, че сме точно с 30% фрагментация, 2.5% морфология, но добра бройка и средна хубост подвижност - трябва ли да ни притеснява, че нямат имси и макс и според вас на риск ли е от неуспех? Според доктора бройката е достатъчно добра дори за стандартно ин витро, а не икси...

# 662
Здравейте момичета , днес пуснахме обикновена спермограма на мм в болница Токуда . Ще ни я разчетът чак на 01.11 , а това заключение много ме притеснява . Според вас има ли шанс за естествено забременяване ?
Благодаря предварително

# 663
Здравейте, мисля че малко хора в тази група могат да се похвалят с такава спермограма, според мен е много добра, така че действайте. Успех!
Здравейте момичета , днес пуснахме обикновена спермограма на мм в болница Токуда . Ще ни я разчетът чак на 01.11 , а това заключение много ме притеснява . Според вас има ли шанс за естествено забременяване ?
Благодаря предварително

# 664
Здравейте дами, с приятеля ми от почти година пробваме за бебе, но без успех Sad Започнахме с някои изследвания, като при мен за сега всичко е в норма и изглежда добре. Решихме да пуснем спермограма на господина в Надежда и днес излезна резултата, ще ви бъда много благодарна, ако направите коментар за показателите и ми дадете съвет, как да вдигнем подвижността. И изобщо дали имаме шанс за естествено забременяване. Благодаря!
П. С аз съм на 34 а ММ е на 29

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 19:54 от Veni87

# 665
Здравей, снимката на спермограмата нещо не е излязла.
Здравейте дами, с приятеля ми от почти година пробваме за бебе, но без успех Sad Започнахме с някои изследвания, като при мен за сега всичко е в норма и изглежда добре. Решихме да пуснем спермограма на господина в Надежда и днес излезна резултата, ще ви бъда много благодарна, ако направите коментар за показателите и ми дадете съвет, как да вдигнем подвижността. И изобщо дали имаме шанс за естествено забременяване. Благодаря!
П. С аз съм на 34 а ММ на 29.[/img]

# 666
Извинявам се, мисля че  успях да редактирам публикацията и сега се вижда.

# 667
Принципно не е невъзможно естествено забременяване, но ще е трудно, щом и вече опитвате от година. Морфологията също е гранична. Днк фрагментацията е добре. Ако това е първа спермограма повторете след 1 месец на друго място, може да е нещо моментно,ноо може и да не е. ТМ да е карал ковид скоро? Правихте ли консултация с андролог?

# 668
Принципно не е невъзможно естествено забременяване, но ще е трудно, щом и вече опитвате от година. Морфологията също е гранична. Днк фрагментацията е добре. Ако това е първа спермограма повторете след 1 месец на друго място, може да е нещо моментно,ноо може и да не е. ТМ да е карал ковид скоро? Правихте ли консултация с андролог?

Ковид изкара миналата година август, доста сериозно. Пуснахме обикновена спермограма юни месец в лаборатория в нашия град ( Смолян) като съм на ясно, че на нея не може да се вярва много, но тогава бързо подвижните бяха 35%. На преглед само при уролог в София - ВМА. Доктора каза че има начална фаза на варикоцеле, което за момента не би трябвало да влияе, но кой знае... 🙄

# 669
Твърде е вероятно резултата да се дължи на варикоцелето, сега в каква фаза е... може би отидете на второ мнение, доколкото съм чувала в повечето случай се оперира... В София всички ходят при Кацаров, има своя клиника, ако искате отидете и вижте и той какво ще каже.

Ковид изкара миналата година август, доста сериозно. Пуснахме обикновена спермограма юни месец в лаборатория в нашия град ( Смолян) като съм на ясно, че на нея не може да се вярва много, но тогава бързо подвижните бяха 35%. На преглед само при уролог в София - ВМА. Доктора каза че има начална фаза на варикоцеле, което за момента не би трябвало да влияе, но кой знае... 🙄

# 670
Veni87, както винаги да напиша, че с тази СГ и още една с такива резултати след месец може да кандидатствате по фонд с мъжки фактор. Консултация с репродуктивен лекар правили ли сте?
Както е написала jinchen, не е невъзможно и естествено забременяване, чудеса се случват постоянно.

# 671
Veni87, както винаги да напиша, че с тази СГ и още една с такива резултати след месец може да кандидатствате по фонд с мъжки фактор. Консултация с репродуктивен лекар правили ли сте?
Както е написала jinchen, не е невъзможно и естествено забременяване, чудеса се случват постоянно.

Ако трябва да бъда честна, никак не исках да поемаме по този път, надеждата че нещата са моментни ме държеше, но...
Бях на преглед за яйчников резерв в Надежда и май към тях ще се насочим за следващи прегледи и действия. Благодаря ви за бързите отговори.

# 672
Veni87, не пречи докато си подготвяте нещата да си опитвате естествено, пък, дай Боже, да ви се и получи.

# 673
Veni87, аз забременях естествено при 4% морфология на ММ, но всички други показатели бяха добре

# 674
little.madness благодаря ти. Като видях резултатите на спермограмата и бях леко казано в шок. Днес говорих с моята АГ и каза че, варикоцелето е вероятния виновник за слабата подвижност, ще се ходи на уролог и най вероятно на операция. След това вече сигурно ще се консултираме и с репродуктивен специалист. Не знам защо в главата ми се върти, че ако стигнем до инвитро, ИКСИ ще е по добрия вариант за нас. Отделно е въпроса с финансирането..

Общи условия

Активация на акаунт