МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 59 948
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
jinchen, ще стискам палци да станат нещата и при вас. При моя мъж кариотип също е наред, няма никакви генетични изменения. От 15 яйцеклетки само едно стигна до форма бластоцит и него ми върнаха, лошото беше, че и то не беше с особено добро качество. Сега събирам информация и чета, след първия неуспех лекаря ми предложи биобсия на тестисите, за да не минават малките войници целия този път и да са една идея повече и по-годни. И май сега ще опитаме по този начин да видим какво ще стане. Първия път мъжа ми много се беше притеснил и според мен и това оказа голямо влияние на оплождането. Честно казано силно се надявам да се получат нещата, защото не ми се прави трета стимулация, а и ако нямаме успех май ще се наложи да търся друга клиника. Пълна каша ми е в главата...

# 646
Моят мъж е със същата диагноза + много лоша ДНК фрагментация. При първият опит не знаехме за ДНК фрагментацията и от 7 яйцеклетки , имахме оплодени 2. Една само стигна до 3 ден. Неуспешен опит. Втори опит, сменихме болницата и правихме ТЕСЕ. Успяхме да съберем 3 бластоциста. Всъщност имахме само 3 оплодени и 3 стигнаха до 5 ден. Успяха и да замразят също малко сперматозоиди за следващият опит, който правихме. Въпреки ТЕСЕ ,сперматозоидите бяха с лоша морфология, но явно с добра фрагментация. Искам да добавя и че ниският процент оплождане се дължи и на моите яйцеклетки, които са винаги със забележки.

# 647
Значи с ТЕСЕ е добър вариант. И аз клоня, че ако се извадят директно от тестисите има вероятност да са дори една идея по-качествени и да се получи оплождане. Голяма борба е с този мъжки фактор....
Моят мъж е със същата диагноза + много лоша ДНК фрагментация. При първият опит не знаехме за ДНК фрагментацията и от 7 яйцеклетки , имахме оплодени 2. Една само стигна до 3 ден. Неуспешен опит. Втори опит, сменихме болницата и правихме ТЕСЕ. Успяхме да съберем 3 бластоциста. Всъщност имахме само 3 оплодени и 3 стигнаха до 5 ден. Успяха и да замразят също малко сперматозоиди за следващият опит, който правихме. Въпреки ТЕСЕ ,сперматозоидите бяха с лоша морфология, но явно с добра фрагментация. Искам да добавя и че ниският процент оплождане се дължи и на моите яйцеклетки, които са винаги със забележки.

# 648
Ами при нас имаше подобрение макар и не толкова голямо, но искахме да опитаме. Ако се беше повторило същото както първият опит щяхме да съжаляваме , че не сме го направили. При нас добавките не дадоха никакъв резултат, а дадохме много пари за какви ли не. Няма отклонения в хормони, генетични и всякакви други изследвания. Единственото нещо, което даде по-добър резултат беше интравенозното вливане на витамини. По време на вливките, имаше морфология 5% и подвижност почти в норма. Бройката си остана малка, но биолозите ми казаха, че след ТЕСЕ броя сперматозоиди намалява за известен период от време, докато мястото не се възстанови напълно.

# 649
Sunny,в коя клиника сте? Тесе-то не се ли прилага при пълна липса на сперматозоиди в еякулата, поне в БГ?

# 650
Доколкото знам се прилага и при олигоастенотератозооспермия първа или втора степен.
Sunny,в коя клиника сте? Тесе-то не се ли прилага при пълна липса на сперматозоиди в еякулата, поне в БГ?

# 651
В Надежда сме. Прилага се също и при много висок процент ДНК фрагментации. Нашите бяха 84%.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 08:51 от Sunny_00

# 652
Ние сме с ДНК фрагментация 47%... Макки ли прави биопсията или друг лекар?
В Надежда сме. Прилага също и при много висок процент ДНК фрагментации. Нашите бяха 84%.

# 653
Ние сме с ДНК фрагментация 47%... Макки ли прави биопсията или друг лекар?
В Надежда сме. Прилага също и при много висок процент ДНК фрагментации. Нашите бяха 84%.
Да, Макки. Той само направи биопсията. Не сме били на никакво лечение при него. Просто каза, че след всички изпити добавки щом няма ефект, няма смисъл да изписва каквото и да било друго.

# 654
Добро утро!
Прилагам снимка на спермограмата с ДНК фрагментация. Нещо съвсем се насметох, и не мога да разбера сега наред ли е или е зле положението.

# 655
Nirvana08, перфектни сте!

# 656
Добро утро!
Прилагам снимка на спермограмата с ДНК фрагментация. Нещо съвсем се насметох, и не мога да разбера сега наред ли е или е зле положението.
Наред е !

# 657
Nirvana08, резултатът е повече от добър. Под 15% се води много добра оплодителна способност, а между 15 и 30% - добра оплодителна способност. С такъв резултат може би нямате нужда от МАКС, но ИМСИ е добър избор.

# 658
Благодаря много!
Много ме объркват тези стойности с
по-голямо и по-малко. Явно някъде другаде е проблема, защото първия опит си беше чиста трагедия, а тогава бяхме с ИКСИ. Ще видя какво още можем да пуснем като изследвания.

# 659
Nirvana08, нашият първи опит също беше ИКСИ, ама клиниката друго и не предлагаше. Като я сменяхме, държах да има по-добра техника и си доплатихме за ИМСИ.

Общи условия

Активация на акаунт