Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 42 901
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Какви риби ядете, аз не смея. Само риба тон си позволявам без да прекалявам като слагам в салатите. Но ми се прияжда и друга като сме на ресторант най вече, че в къщи риба не готвя.

# 181
Аз ям лаврак и пъстърва, в петък за обяд си взех скумрия, че много ме изкуши като я видях на витрината.
Сьомга също съм чела, че може. Миди. Аз ще питам Док следващия път за калмари, че лятото обожавам.

# 182
Трябва да се избягват риби с високо съдържание на живак. Иначе и аз ям лаврак, ципура, сьомга, пъстърва... каквото има на пазара Grinning
Петя, за риба тон съм чела че не се препоръчва, но не помня къде и не мога да дам източник в момента.

# 183
Аз имам ту болки ниско долу, ту високо над пъпа, не мога да различа обаче кога ме боли корема просто от болка в корема и кога са разтягаания и т.н  
Не е нещо нетърпимо

При мен някой симптоми отшумяха - нямам главоболие, не ми прилошава толкова сутрин и не съм толкова отнесена следобед

Обаче ми остава гаденето, почти никакви храни не ми харесват, например мъжът ми взе любимите ми сладоледи, които преди щях да изям с кутийте,  а сега ми бяха противни, карам на разнообразни салати, домати, киноа, кафяв ориз, препечени филий, червен картоф ... от плодове също ми става зле ям само праскови, ябълки и от време на време грозде, от всякакви ягоди, боровинки които ядях на кг преди ми става зле, като най-зле от ягоди 😅
Риба, месо и млечни не ям. Риба ядях преди да забременея, но сег категорично ми става мн зле само от мисълта, пробвах да ям и от 5 на вечеря до 1 през ноща бях в тоалетната с гадене и повръщане.
Аз май доста подробно обясних, обаче със синът ми можех да изям цялата храна на света, вс ми беше х 10 вкусно , та сега тази апатия към храната ми е мн страна 😳
Също така продължавам да се задъхвам, вчера говорих с една приятелка по телефона докато се разхождах и тя чак се учуди какво ми става че едвм дишам 😅

# 184
Аз чета различна информация за рибите и не мога да се ориентирам. Риба тон до една консерва на седмица, големи риби не може, дори и сьомга. От къде да знам кои имат живак...ама щом си хапвате, ще открия сезона и аз.

# 185
Какви риби ядете, аз не смея. Само риба тон си позволявам без да прекалявам като слагам в салатите. Но ми се прияжда и друга като сме на ресторант най вече, че в къщи риба не готвя.
Сега ако кажеш къде има отворен ресторант и аз да седна да си хапна - черпя 🤣🤣🤣
Риба ям по принцип само скумрия, но веднъж на 2,3 месеца. Хапвам си всичко аз. Така като ви чета оставам с впечатлението, че само аз си ям почти всичко.
Най-много си обичам обаче банички, кус кус, юфка, ориз, картофи (всякакви) и пия много айрян. Хапвам си и сладичко, сандвичи, абе май всичко си ям вече. Гаденето ми се появява рядко.
С корема и аз обае имам проблеми. Винаги съм имала разширени черва и коремчето ми лесно се издува. Постоянно съм и с киселини..

# 186
Подуването и запека мисля, че няма да стават по-добре, това е от хормоните най-вече.

Дрехи за бременни си нося от седмица след като разбрах започнаха да ми стягат. Мъжа ми се бъзика, че с предната бременност имах такъв корем в 4 месец Grinning

Риба не може ли всякаква да се яде, освен сурова? Тон също е ок, но да е веднъж седмично.

Прояви ми се желание за месо и пробвах онзи ден, но ми се гади след това. Още някоя семдица ми трябва и нещата ще се наместят съвсем Pizza

# 187
Аз си спомням с предишната бременност се мъчих  до 5-6 месец да съм си с моите дрехи. Докато не взех едни дънки за бременни 2ра употреба и направо се родих! Страхотен комфорт, бяха ми много удобни. Сега не виждам защо да чакам. Коремче вече леко имам, не ми е удобно в моите дрехи, защо да се мъча?!
Аз всичко ям. Гледам обаче, че доста наблягам на плодове, а по принцип хич не ям. Но сега опостушавам киви, манго, мандарини, все едно светът ще свърши.
Иначе, както и при предишната ми бременност, и сега умирам за сурови червени чушки. Всеки ден ям, обожавам ги. Като цяло ям като преди. Ограничила съм единствено колбаси, пастет, кофеин.
Ям много пресни зеленчуци, риба веднъж седмично (лаврак, пъстърва), плодове, готвено (като мусака), супи... Моят проблем е хляба. Не мога да го огранича, даже на моменти прекалявам. Сладко като цяло не ям, обаче хляб.....това ми е слабост .

# 188
Поне лятото няма да мислим за дрехи Grinning Една лека рокля там да се вее, че да ни влиза хлад. Горко ни лятото с големите кореми 🤣 Със сина беше зима 🤣
Сега ще падне потене.. при нас (Петрич) достигат над 45 градуса..Disappointed Relieved

# 189
Петя, хапни си спокойно, не мисля, че е проблем, даже четох, че рибата веднъж седмично се препоръчва.
И аз не знам кои са тези богати на живак, но така или иначе не се изхранвам само от морска храна, та да има риск.
По принцип и сухи мезета, както и непастьоризирани млечни продукти не трябва да се ядат, но онзи ден ми попадна едно прясно козе сирене и домашни мезенца... Еми, не издържах Simple Smile

# 190
  • Germany
Искям да питам, ако се присъединя към групата във фб, дали ще се вижда от приятелите ми , че съм в нея или какво пиша иле коментирам ? Не искам да ме знаят ххахаха

# 191
Не, групата е тайна.

# 192
  • Wonderland
При мен гаденето продължава, и наистина изпитвам ужасна непоносимост към някои храни,които преди обожавах. Незнам дали защото е втора бременност,но наистина коремът ми е все едно съм в 4-5 месец.
Тази седмица мисля да отида да се сдобия с някакви дрехи за бременни и с нещо различно от клинове.
По повод рибите и аз четох,че не трябва да са с високо съдържание на живак. Не че имам голямо желание за риба сега,въобще даже.
Незнам до колко се храня добре, сутрин разбрах,че като хапна две Активии съм добре,от всичко друго ми се гади. На обяд съм на препечени филии със сирене,кашкавал. И за мое щастие вечер към 6 часа гаденето спира от няколко дни и успявам да вечерям нормално.
За стрии взех олиото на Uriage, бюджетно е, от предната бременност си имам доволно,въпреки че мажех с Мустела,но сега се надявам да не се увеличат двойно.

# 193
Момичета, относно гаденето и повръщането при мен спряха благодарение на едни хапчета, които ми изписа доктора. Антиметил се казват. От първия ден от както започнах да ги пия не съм повръщала.
Миналата седмица бях на лекар. В 9г.с. съм, но имам скъсена шийка на матката. С предната бременност също ми беше скъсена и изкарах на легло, но и бременноста ми беше рискова, та си мислех, че е следствие на контракциите и т. н., но сега още от ранна бременност ми е само 23мм, а трябва да в между 30 и 40мм. Предупредиха ме, че може да се наложи серклаж(да зашият шийката) да за се предотврати спонтанен аборт или преждевременно раждане. Ужасява ме мисълта, че ще трябва да лежа отново и то заради сина ми който е на 3.5 годинки и е много енергичен и активен.

# 194

За коремите... ОГРОМНА съм от сега 😁
10+4 седмица съм 🤣🤷😳🤦

Общи условия

Активация на акаунт