Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 42 785
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Извинявам се за глупавите въпроси предварително.ФМ как се прави - чрез коремен ехограф или вагинален ? Колко време продължава ?
Дават ли снимка вече с по-ясно съдържание , подобно на 3д/4д ? На мен ми предстои и искам да знам какво да очаквам Simple Smile Как така се получава промяна в гестационната седмица , по-горе пишете ,че се е оказало седмица по-напред ?
Аз вчера бях на ФМ. Преди това ми дадоха една декларация да попълня, че съм съгласна с прегледа. В нея пишеше, че се прави с коремен ехограф, но при не добра видимост може и с вагинален. Аз бах с коремен. Около 30мин продължава прегледа, при мен бебо се обърна и заспа на 10тата мин.  и се наложи да се поразходя да се размърда. Дадоха ми снимка. Ако има други въпроси съм насреща. Blush

# 271
Снимчицата подобна на 4д ли е ? Смятам да направя ФМ при моя си АГ , доколкото съм проучвала и чела коментари за него има доволни негови пациентки.Честно казано преди първия ми преглед при моя АГ отидох на частен АГ - едно от светилата в Пловдив.Останах толкова разочарована и претупана.Заплатих 170лв. за преглед , който включваше и изследвания / микробиология.Въпросният ВИП АГ дори не ме попита желая или не желая да правя такива изследвания , които се оказаха безплатни и моя АГ ще ми ги пусне скоро.Та след тази случка не знам дали има смисъл да се доверявам на разни "имена в бранша" и специалисти по ФМ.

# 272
Последния ми преглед в 9+6дни вече беше с коремен. Предполагам, че и ФТ ще е по същия начин.
    Г.с. си остава, просто бебока е по- голям и е например  11+2, спрямо размера си отговаря на 12г.с. Самото развитие на органите и системите няма как да се ускори.

# 273
Ранната ФМ (между 11та и 13та седмица) се прави с коремен ехограф, но ако няма ясна видимост може и с вагинален. На мен ми дадоха около 7-8 снимки - не са 3Д, просто са нормални УЗ снимки.
Разминаването в седмиците произтича от начина на определяне на термина. В началото ви се определя термина спрямо първия ден на последната менструация. На първата ФМ виждат реалните размери на бебето и може да коригират седмицата, в която сте.

# 274
Извинявам се за глупавите въпроси предварително.ФМ как се прави - чрез коремен ехограф или вагинален ? Колко време продължава ?
Дават ли снимка вече с по-ясно съдържание , подобно на 3д/4д ? На мен ми предстои и искам да знам какво да очаквам Simple Smile Как така се получава промяна в гестационната седмица , по-горе пишете ,че се е оказало седмица по-напред ?

При мен поне беше с корем ехограф. Май почти всички така преглеждат.
Около 30 минутки траеше и докторката ми обясняваше всичко, което виждаше. Правеше си различни измервания и снимки и накрая май повтори всичко от начало.
Имам снимка, която е хубава в профил Simple Smile вижда се главичка, носле и т. Н. Не е като 3д или 4д снимките, но е по-добре от точиците.
Промяната дойде от моят по-кратък цикъл и ранна овулация. Явно на по-ранните прегледи не е била тъй отчетлива разликата, но вече е ясно. Вчера казаха, че си отговаря по всичко на 13та.

# 275
Моята снимка си е обикновенна 2Д май се води. Мисля че ФМ в 20г.с е с 4Д.

# 276
Разлика в седмиците много често има, но не мисля, че това променя официалния термин. И двата ми сина бяха 10-14 дни напред. Не са ми променяли термина и не се родиха по- рано...

# 277
Здравейте, момичета Simple Smile
Сега се връщам от ФМ. Доктора е почти сигурен, че ще е момиче Simple Smile
Всичко е наред, утре ще ходя да давам кръв за скрининга, записаха ме на ЖК.
Относно газовете, каза че често е срещан метеоризма при бременните и че не е притеснително. Не иска да ми изписва хапчета, но каза че ако много е зле положението(което при мен не е) ще измислим нещо. Каза да си записвам какво ям, за да мога да се ориентирам кои храни ми предизвикват газове, понеже сега ми се променя всичко и е възможно всяка храна да ми предизвика, а не само обичайните.
Мога да си използвам Гинексид пяна за интимна хигиена. Преди да зазбременея си правих сутрешния и вечерния тоалет с нея, но все забравях да питам дали може по време на бременността - може Simple Smile
Скоро, когато започнат да стават термините за раждане сигурни и половете на бебчетата, ще трябва да си ги запиша, за да може в следващата тема да си ги имаме на първа страница Simple Smile
Хубав ден на всички Simple Smile

П.С. Бебчо е с около седмица напред в момента, но док каза, че на всеки преглед ще има разлика. Предните прегледи беше с няколко дни назад. Нищо притеснително(аз съм от вечно притеснените, дано бебче да ме "излекува")

# 278
И аз имам спомен, че на втората фетална ми даваха 4Д снимка. Би трябвало през корема да гледат, последния път АГто ме гледа през корема в 9г.с.

При мен също има разминаване с няколко дни, може да го видите и на обикновен УЗ преглед, в някой ъгъл пише на коя седмица отговаря по замерване Relaxed Дъщеря ми вървеше около 2 седмици напред цяла бременност и към края нещата се наместиха, не са променяли термин.

Loli, погледни назад 1-2 страници точно това бяха коментирали - препоръчително е да се отиде при специалист по ФМ.

# 279
Аз миналата седмица като бях при АГто по размери беше 5 дни на пред, вчера на ФМ беше си тамън Grinning

Относно интимната грижа аз си взех на Лактацид антибактериал, на него пише, че е за бременни, по време на менструация и др. Някой друг ползвал ли го е и има ли впечатления?

# 280
Ох, момичета. Олекна ми. До сега бях на среща с прекия ми ръководител и му казах. Зарадва се. Щеше да се задави пътвоначално 😁 не очаквал, понеже съм най-младата в екипа, сигурно и в компанията /26г./. Бил губел ценен кадър - е аз да няма да умирам 😁
Камък ми падна от сърцето, супер разбран, каза да работя до когато преценя, че мога. Аз много пъти съм ви споделяла, че естеството на работа е много динамично и свързано с постоянни срещи, та не знам, с корем дали ще ми се работи.
Чакам си датата за ФМ и се надявам всичко да бъде наред.
Радвам се за хубавите новини от вашите ФМ. 🌸

На мен за интимна грижа ми изписаха Сафорел.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 17:46 от Mama2021

# 281
На мен по цикъл термина ми се падаше 04.09, на първия ехограф се падна 14-15.09 и на този в 11+4 дни 09.09 и така и ще остане, аз имам нередовен цикъл и със първата ми бременност в началото ми даваха август термина, после края на юли, в крайна сметка родих 1 сед по-рано.

Днес ми излязоха резултатите за Даун и вс е супер, интересно, че с първата бременност бях на 22г вероятния процент ми е бил по-нисък от този сега , а съм на 29г и очаквах да имам по-лош резултат само заради възрастта, пък той супер, даже по-добър от преди 👍🥳

# 282
Мили момичета имали такива при които гаденето вече спря?
Ако да в коя седмица осетихте облекчение и как се чувствате сега?

# 283
Мили момичета имали такива при които гаденето вече спря?
Ако да в коя седмица осетихте облекчение и как се чувствате сега?

Таман щях да питам същото, че нещатата отиват към обезводняване. Просто имам нужда да чуя че ще мине 😔😔😔

# 284
Здравейте и от мен! Отдавна се каня да се включа и аз тук.. В 11г.с. съм, гаденето почти спря при мен, а досега беше денонощно още от както разбрах, че съм бременна. Въпреки че не съм повръщала нито веднъж, през всяка една секунда ми се гадеше, даже и нощем като спя и събудя ли се за нещо веднага се появяваше... Confused Знам, че при всяка жена е различно, но не се отчайвайте - съвсем скоро трябва да отшуми и при вас!

Общи условия

Активация на акаунт