Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 40 693
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Coral344, аз толкова бонбони изсмуках, че сега не искам да ги чувам една година поне 😂
Но помагат наистина.. Просто май прекалих.

# 406
Аз си почивам само кто сина ми е на градина, но цяла седмица не е и със ставането ме пита "Днес къде ще идем, мамУуу"
МъжО е на работа от 8 до 4 и на мен се пада честта да го разхождам, да се чудя какво да яде и така нататък..
За капак и тази седмица при нас е 20 градуса, карам го на различни места и с мен му е като все едно е на Дисниленд. Толкова се кефи, чв играе навън, не му стигат 3,4 часа, с драми се прибираме всеки ден.. 🤦🤣
Та мъжО като си дойдв му го връчвам, да играят, каквото иска са правят. Смазана съм просто. А като се сетя първата бременност как нямах никакви грижи.. ехеее.

Първескините - ценете си свободното време и почивките! Наслаждавайте се! 😁❤️

# 407
Ох, Дид как те разбираам...
Моят две седмици вече си е вкъщи, че беше със зверска кашлица, която ми лепна разбира се.  Не стига това, ами и времето не беше кой знае колко хубаво и не можехме да излизаме често, побърка се вкъщи това дете. Живот и здраве в понеделник вече е на ясла Simple Smile
Иначе на мен май ми предстои да се върна на работа за малко, че досега бяхме хоум офис. Ще видя как ще се чувствам и ще реша кога да излизам болничен.

# 408
Ох, Дид как те разбираам...
Моят две седмици вече си е вкъщи, че беше със зверска кашлица, която ми лепна разбира се.  Не стига това, ами и времето не беше кой знае колко хубаво и не можехме да излизаме често, побърка се вкъщи това дете. Живот и здраве в понеделник вече е на ясла Simple Smile
Иначе на мен май ми предстои да се върна на работа за малко, че досега бяхме хоум офис. Ще видя как ще се чувствам и ще реша кога да излизам болничен.
И ние с дребния сме с кашлица, сополи, аз от вчера със зверско главоболие.. не минава и от парацетамола Sad
Сега се насилвам да ям, че да се облечем и да излезнем. Искам до понеделник да се оправи, че да си ходи на градиниии. Много съм уморена вече Sad

# 409
Здравейте, мами,

Чета Ви от самото начало и най-сетне се осмелих и аз да се включа Yellow Heart
Аз съм на 26г. и това ми е първа бременност, 13+3 г.с.
Минах ранен БХС и ранен скрининг(предполагам това наричате ФМ) на 22.02. в МЦ Фемина, където ме изпрати проследяващия АГ(следях се във Вита при д-р Василева, но някакси не почувствах, че е моят АГ) и сега имам запазен час при д-р Гагова за другия вторник, 09.03.

Това е първото нещо, което исках да Ви попитам - тъй като ми е първа бременност и се чудя какви очаквания трябва да имам от проследяващия лекар.. При д-р Василева се чувствах сякаш много бързо се опитва да ме отпрати от кабинета, а пък от друга страна всеки ти казва не чети в Интернет, ами питай лекаря си - е как като тя все бърза.. И почнах да се замислям моите очаквания ли са високи или просто наистина не е била моята лекарка. Интересно ми е да чуя Вие какво мислите..

Сега нямам търпение да отида при д-р Гагова да ми погледне резултатите от БХС и ФМ и да видим дали ще ми препоръча ФМ в 16-17 седмица или чак в 20-23.

И по-друга тема - много се радвам, че симптомите от първите 3 месеца започват да отшумяват и се чувствам като нормален човек. Аз не повръщах за щастие, но ми се гадеше от супер много неща и бях като парцал почти всеки ден.. Последните седмици започнах и аз да се подувам болезнено от много храни, така че започнах да внимавам какво ям и в какви количества и така с регулиране нещата започнаха да се нормализират. Гледам да ям неща, които да ми помагат да си ходя редовно до тоалетна - кисело мляко, овесени ядки, повече манджички, супи и течни храни.

За дрехите за бременни - снабдих се с два клина от Лидл когато ги пуснаха преди седмици и не спирам да ги нося, но така ми се иска да си взема и едни дънки до момента в който стане топло за рокли, а пък така искам някакъв по-хубав модел от обикновените тесни дънки в ХМ и Уайкики.. Загледах сайта, който една дама беше изпратила по-рано и обмислям една инвестиция в едни дънки от там, мислите ли че си заслужава да дадеш 100+ лв за дънки за бременни сега в този период?

До скоро от мен, лека бременност на всички и много се радвам да съм част от темичката Blush

# 410
Ако ще се чувстваш по-добре и красива мама Simple Smile защо да не си заслужава.  🤗
Сега зависи и с какви финанси разполагаш.
Аз мразя да давам пари за дрехи, които нося рядко и планирам един две чифта дънки до топлото и роклите 😂
Имам още мои, които са ми удобни и имам време да потърся. Дано не отеснеят рязко...
Сега и с този хоум офис не ми се налага да ходя до офиса често. Ако бях всеки ден сред хора, щях със сигурност да взема повече дрехи.

# 411
Здравейте, мами - искам да ви попитам, дали премахвате с нещо косъмчетата по коремчетата си? Визирам тези дами, които имате по-видими. Аз съм с тъмна коса и ми изглежда,  че доста се виждат - разбира се, аз се взирам прекалено често в корема си, но все пак ме дразнят и се чудя с какво да ги махна. Мислех си за кола маска или за лентички? Знаете ли дали би било безопасно по време на бременност? Ще гледам да не дърпам много рязко.

# 412
Здравейте, мами - искам да ви попитам, дали премахвате с нещо косъмчетата по коремчетата си? Визирам тези дами, които имате по-видими. Аз съм с тъмна коса и ми изглежда,  че доста се виждат - разбира се, аз се взирам прекалено често в корема си, но все пак ме дразнят и се чудя с какво да ги махна. Мислех си за кола маска или за лентички? Знаете ли дали би било безопасно по време на бременност? Ще гледам да не дърпам много рязко.

Здравей,

Аз бях на кола маска преди месец и махнах и от там косъмчетата и тъй като дамата, която ми я прави е семейна приятелка, която е козметик тя беше много внимателна за да не причини стрес на тялото допълнително, така че аз смятам да продължа колата маска + и там до края на бременността.. Умирам от ужас как август месец няма да си виждам краката пък ще трябав да ги бръсна, затова реших да започна кола маска

# 413
Привет KristinaY и добре дошла!

И аз като теб съм на 26г и това ми е първа бременност. Отначало ходих в Токуда при д-р Евтимова, но както каза ти - не я почувствах като моя човек, все бърза, нищо не обяснява. Стори ми се, че гледа само да си вземе парите и да си тръгна. Затова и се отказах да се следя там. Поне по ЗК. Сега се следя при личния ми гинеколог, който посещавам от години и бях изключително доволна от първия преглед при него, обясни ми всичко, прегледа ме както за бебето, така и гинекологично. Разпитва ме за информация, която му беше нужна, изобщо нищо общо с лекарката от Токуда.

Относно дрехите за бременни, аз си взех така да се каже "нискобюджетни" дънки от уайкики, тъй като не мисля да влагам пари за дрехи в този период, но ако ти имаш други разбирания - защо не?! Аз иначе давам пари за дрехи, но на този етап мисля да се огранича. Чакам с нетърпение да пуснат клинове отново в Лидл, за да се сдобия и аз с два. Всички момичета тук, казват, че им вършат страхотна работа.

Успяха ли да ти кажат пол на ранния скриниг?

# 414
Привет KristinaY и добре дошла!

И аз като теб съм на 26г и това ми е първа бременност. Отначало ходих в Токуда при д-р Евтимова, но както каза ти - не я почувствах като моя човек, все бърза, нищо не обяснява. Стори ми се, че гледа само да си вземе парите и да си тръгна. Затова и се отказах да се следя там. Поне по ЗК. Сега се следя при личния ми гинеколог, който посещавам от години и бях изключително доволна от първия преглед при него, обясни ми всичко, прегледа ме както за бебето, така и гинекологично. Разпитва ме за информация, която му беше нужна, изобщо нищо общо с лекарката от Токуда.

Относно дрехите за бременни, аз си взех така да се каже "нискобюджетни" дънки от уайкики, тъй като не мисля да влагам пари за дрехи в този период, но ако ти имаш други разбирания - защо не?! Аз иначе давам пари за дрехи, но на този етап мисля да се огранича. Чакам с нетърпение да пуснат клинове отново в Лидл, за да се сдобия и аз с два. Всички момичета тук, казват, че им вършат страхотна работа.

Успяха ли да ти кажат пол на ранния скриниг?

Нее, бях в 12 г.с. и лекарката каза, че ако съм била отишла следващата седмица може би е щяло да се види.. Надяваме се да се позиционира добре другия вторник, ако ли не - щее чакаме следващите ФМ.
Аз реших да взема клиновете на Лидл когато ги пуснаха наскоро и сега живея в тях, така че ще дебнем всички заедно за нови зареждания 😊

# 415
Дайте знак, ако заредят в Лидл нещо за мами..че все изпускам тея неща :/

# 416
Добре дошла при нас, Кристина, желая ти лека и безпроблемна бременност!
Колкото до лекарят - при всяка очакванията са различни, но щом вътрешно не го усещаш като своя лекар, навярно е така - просто се довери на преценката си. Аз така правя.
Ще чуеш разнопосочни мнения - има момичета, които държат и се чувстват по-спокойни, когато са в по-тясна връзка с лекарят си. Ласкаят се, че им помнят имената, седмиците, че и изследванията.
Аз лично не държа на подобно нещо, най-малкото сме още в началото и се виждаме рядко.
Моят АГ е сдържан по отношение на излишните приказки, говорим по същество, отговаря конкретно и спокойно на всички мои въпроси. Пуска ми нужните изследвания, винаги отговаря на повикване и ме вика в кабинета си, ако трябва да ми даде рецепта или вижда нещо притеснетелно в някое изследване и иска да пуснем друго допълнително.
Не ме притеснява, че е леко по-обран или още не ми е запомнил името, все пак се виждаме сравнително рядко, а и не ми е приоритет това.
До момента съм абсолютно доволна, но и нямам впечатления от други следящи АГ, тъй като и на мен ми е първа бременност.
Успех с избора и слушай интуицията си! Simple Smile

# 417
Здравейте Flowers Hibiscus

На мен дънки за 100+ ми идват в повече. Последната колекция на ХМ са по 70 (стари модели в мола по 20), уайкики също към 30-40 🙂 Клинове според мен в близките 2-3 месеца няма да пуснат в Лидл.

Ако не сте ходили досега на кола маска, не се препоръчва тепърва да почвате. Болка, с която не е свикнало тялото може да предизвика контракции. Особено пък и корема, предвид, че някои лекари забраняват дори мазане с кремове.

За следящия лекар и аз имам колебания дали да търся нов. Бях доволна от моята и с предната бременност, но тя наистина оставя това чувство, че все бърза и те претупва малко. Мисля, че до 12г.с е нормално да не обясняват много, защото все още се води рисково, а и е рано да се гледа толкова подробно. Може и да греша - споределете при вас обясняат ли подробно Blush

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 19:41 от genomi

# 418
  • Wonderland
Здравейте, момичета Hug
Добре дошла Кристина, лека бременност! Flowers Hibiscus
И аз успях да се сдобия с два клина от лидл. Купих си и един анцунг от уайкики и мисля засега да не купувам друго. И без това не ставам много много от леглото,освен до отида да взема синът ми от училище и на консултациите. Може би ако ходех на работа щях повече неща да си взема,но сега ще чакам роклите,като се позатопли. Blush
Много е трудно наистина с лекарите. С първата ми бременност обиколих сигурно 4 доктори,това преди 10 години. Сега съвсем случайно попаднах на страхотен лекар от първият път. Години наред ходех на профилактични прегледи в Надежда, но реших,че няма да проследявам там бременността си,точно поради това, че не го чувствах моят лекар,въпреки че е много добър специалист. Но два пъти в годината не беше проблем да ходя.
За мен е важно лекарят да отговаря на въпросите ми, да си вдига телефона или да връща обаждане, защото когато звъня не е за прищявка, а защото съм притеснена наистина. Миналата седмица когато ми се наложи да ме оставят в болницата, той ме насочи към лекар и се беше обадил да ме чакат/беше отпуска/,което за мен е едно спокойствие. Определено ми вдъхва спокойствие и сигурност. Както и Мира е казала,трябва да го усетиш! Flowers Hibiscus

# 419
Здравейте момичета имали при вас такива със нисък хемоглобин? Моят е леко понижен при долна граница 115 - преди 2 седмици беше 113, а днес 112. На лекър съм в понеделник и ще го обсъдим, но все пак ми се иска да разбера дали има за какво да се тревожа при толкова леко занижаване.

Общи условия

Активация на акаунт