Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 40 673
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
При нетърпимо главоболие АГ ми е разрешила да пия еднократно беналгин. Според нея няма как еднократен прием да навреди фатално, докато прекалените болки по време на бременност са далеч по-опасни. С предишната бременност и Аулин съм пила еднократно поради бъбречни болки, естествено след консултация с АГ.

# 436
  • Germany
Има ли някой с ниска кръвна захар? Постоянно ми призлява и вече нервите са ми опънати.. лекарката ми каза че само с храна може да се помогне за това. Ядене през 2 часа по малко... но аз мн се страхувам и съм адски изнервена от това призляване нон стоп Sad

# 437
Мъжът ми ми дава само парацетамол. Друго не. Понякога не ми минава от него и пия вода с лимон, ментов чай, затварям очите , правя си масаж на главата. Тези дни такова главоболие имах, чак ми се повръщаше...

# 438
Момичета, здравейте!
Открих ви и се включвам.
В 11 г. с.съм
Чакам изследванията от цитонамазката засега се оказа, че имам раничка (на шийката на матката).
Наплаши ме АГ, че спешно да отида при нея като излезе цитонам., защото раничката била голяма и не й хареса. 😳
Иначе има пулс, расте и си отговоря на седмицата засега...
Да ви попитам БХС правихте ли вече  и какви други изследвания 😊

# 439
Не знам как ви гледат с колпосколоп по време на бременност. Че и разширител има там. Тези прегледи не са ли забранени по време на бременност. Иначе раничка може да имате от години. След бременността се процедира. Или преди нея само биопсия, но не знам дали и това е разрешено.
Примерно на мен ми откриха уреоплазма на 29.12. На 10. 01 разбрах, че съм бременна, а точно тогава трябваше да пия антибиотик. Доктора каза, че това ще се лекува след като родя.
На мен все още нищо не са ми правили явно след ранен скрининг и ме викат чак 16та седмица за регистрация. Не че знам още къде ще се регистрирам.

# 440
Е как? Живеем в Абсурдистан.
Вече по закон е било задължително жената като забременее да й се пуснат цито и микробиология, но иначе по принцип те не се препоръчват по време на бременност 🤦🤷🤣
Откачена работа! На мен АГ също ми каза да правим, но отказах. Написа, че уж са пуснати...
Как няма да рискувам да ме ровят по време на бремвнност. Да бе да, да не съм луда.
Ще си пусна задължително микробиология като вляза в 9-ти, защото искам ако всичко е наред пак да раждам нормално и да съм сигурна, че нямам някаква инфекция, която да навреди на детето при раждане.
Аз съм твърдо против ровенето в толкова малък месец!

# 441
Нито с тази, нито с предната АГ е искала да пуска цитонамазка. Факт, че на доста бременни момичета им пускат и според мен се съгласяват понеже е някакси логично лекаря да знае най-добре, но....
Бхс и ранна ФМ правих аз, даже вече чакам втората Simple Smile
Мисля да правя и фетална ехокардиография след 20 г.с

# 442
Е как? Живеем в Абсурдистан.
Вече по закон е било задължително жената като забременее да й се пуснат цито и микробиология, но иначе по принцип те не се препоръчват по време на бременност 🤦🤷🤣
Откачена работа! На мен АГ също ми каза да правим, но отказах. Написа, че уж са пуснати...
Как няма да рискувам да ме ровят по време на бремвнност. Да бе да, да не съм луда.
Ще си пусна задължително микробиология като вляза в 9-ти, защото искам ако всичко е наред пак да раждам нормално и да съм сигурна, че нямам някаква инфекция, която да навреди на детето при раждане.
Аз съм твърдо против ровенето в толкова малък месец!
Твърдо за съм,след като от отказ за микробиология почина детето на комшийката ми от бактерия не лекувана цели 7м.Ама разбира се,лекаря е виновен ЗАЩО аджеба не е НАСТОЯЛ?! И едно време бабите като са раждали под каруците да не са ги изследвали?И секс ще правим,ама тампонче няма да дам да ми се вкара 🤷🏼♀
И преди 4г. И сега ми взимат микробиология.
Дори и не разбирам,че секрета е взет.

# 443
Практиката е да се пуска микробиология, а не цитонамазка, там какво ровене има? С една клечка (колкото тези, с които си чистим ушите) се взима секрет за изследване. Работа за секунда, нищо застрашаващо за плода.
Не ми казвай, че предпочиташ (недай си Боже) да си отглеждаш гъбички или бактерия до финала? Не, мерси съм аз.
За мен е безотговорно лекарят да не пусне пълния набор изследвания, защото просто някой не искал.
И аз не искам да пия 5 вида хапчета, нито за 7 дни да ме бодат 3 пъти, но като се налага, го правя.
Диди, не е лично към теб.

На въпроса какви изследвания се пускат в началото - ПКК, урина, Хепатит С, Сифилис и СПИН + микробиология.
При мен се случиха при регистриране на ЖК.

# 444
Аз лично за микробиология не говоря, но прочетете в групите и форумите на колко момичета им пускат и цито. Пак казвам, не бих се съгласила още повече пък ако съм си пускала малко преди да забременея ( както би следвало всяка да прави, ако бременността е планирана и няма съпътстващи проблеми).

# 445
На мен в женската консултация не са ми пускали, но с предишните две със сигурност- доктора ми обясни какво прави и че няма риск. Сега и двата пъти при прием в Майчин дом ме "ровиха", взеха ми и секрет. Аз лично се доверявам на докторите, а не някъде прочетох....

# 446
По принцип ако не ти е правено цито скоро( в последните 6 месеца) трябва и цитонамазка да ти пуснат. За микробиологията то е ясно, че е задължителна. Всеки си знае де, но инфекциите са опасни по време на бременност.

# 447
По скоро говорихме за колпоскоп - това дето увеличава и се виждат изменения по шийката и тн ако има такива. Може и грешно да съм го написала. Иначе за микробиология съм ок. Цитоонамазка не, тя не дава по различна информация, освен ако няма изменение на клетките. Това за преди и след раждането си е. Да не говорим, че един път ми се случи грешка с 3та група и познайте дали не ми взимаха биопсия от канала, за да ми кажат че всичко е ок. При положение, че си знам че винаги ми е ок цитонамазката и пускам що годе родовно. Макар, че на последния преглед ме питаха кога последно съм пускала, явно за да се определи дали има нужда.

# 448
На мен ми направиха и дори не усетих. Не мисля, че е някаква застрашаваща интервенция. 😂 Досега не съм чула за бременна пострадала от цитонамазка 🤔
Но всеки може да си прецени какви рискове поема. Аз съм свикнала да ми правят на всеки 3-6 месеца и ще съм по-спокойна сега да знам, че всичко е наред.

# 449
За цитото говорех, не за микробиология, не се палете, не сте ме разбрали или и аз нв съм се изразила правилно.. Микробиология ще пусна след 2 седмици, но ще я пусна още два пъти поне през бременността, защото гадините ако ги има след лекуване може много бързо пак да се появят.
И да, по-спокойна съм в началото като не ми ровят, защото и аз знам случаи на ровене, после кървене и губене на бебета. Отделно съм си пуснала и цито, и микробиология, и урина и кръв точно преди да забременея и съм спокойна.
Сега чакам да вляза в 4-ти месец, че да си направя пак микробиология.
И не - не ми е безотговорен лекаря, защото именно при нвго правих всичко още преди да забременея. На АГ съм си повече от редовна, за разлика от 80% от жените, така че знам кое как и кога да правя. Wink
И от мен да знаете - колкото и да правите сега най-най-най задължително е да си направите преди да родите! Защото със сина ми си правих два пъти микробиология, излезнаха гадини, лекувах ги, уж ги излекувах и всичко беше ОК, затова в 9-ти месец не си направих и като раждах сина си се оказа, че пак съм с проблем та му предадох инфекция и беше на АБ 1 седмица. Така че мисля, че точно аз знам като препатила кога какво да правя.
Казвам ви го, за да знаете и вие. Задължително си пуснете преди да родите!

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 22:40 от ДидСън

Общи условия

Активация на акаунт