Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 40 674
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Е, притесних се сега и аз с това БХС. Сигурно ли е , че след 30 г дава висок риск (на 31 към аз и изведнъж се почувствах дърта за дете 😭). Първото си дете го родих на 25 и тогава риска ми беше 1:16000. Да, знам че е просто статистика, знам, ама ако ми излезе висок риск ще вляза във филма. Другата седмица съм на фм и бхс... има ли тук вече минали изследването и след 30г да споделите какъв излезе рискът.

# 496
Аз съм на 29г , тази година ще правя 30, моят риск е 1:30000, със синът ми бях бременна на 22г (23г го родих) и рискът ми е бил 1:28000, много се изненадах сега че е по-добър резултат от преди. За мен са важни ехографите и др кр изследвания, а не тази статистика.

# 497
На 33 и половина съм Simple Smile 1:15000 ми е риска. Ще правя всички фетални плюс ехокардиография.
Аз сама питах моята акушерка за неинвазивен тест, а тя ми каза че не съм в рискова група, рискови се водели 39-40.
Ако излезе нещо притеснително на някой преглед, тогава бих правила тестове, че дори и амниоцентеза.

# 498
Къде ги гледате тези съотношения 1 към ... ?
Вижте моите резултати как са отразени:

# 499
Мира, моите изследвания са от националната генетична лаборатория и не изглеждат така. Пише си комбиниран риск за Даун 1 към еди колко си, за Едуардс пак 1 към еди колко си и т.н
Ти къде си ги правила?

# 500
В Бургас при д-р Мануелян. В същия кабинет правих и фетална морфология, след това ми взеха кръв и казаха, че резултатите ще са готови до няколко дни тъй като ги пращат в София.
Обадиха ми се да ми кажат, че рискът детето да има някои от синдромите е много нисък и ми ги пратиха на мейла.

# 501
Мира, Ами те си се виждат.. Тризомия 13 май е Даун, 18 и 21 са останалите Патау и т.н.

В първата колона са някакви аетоматично изчислени само на база възраст, а втората е коригирано според кръвните. В твоя случай си е описано, че very low е над 1:10 000.

Моите са някъде около 1:10000 Simple Smile Май инвазивни изследвания се препоръчват при 1:500 и по-голям риск.

# 502
Ами щом са ги пращали в София, най-вероятно е точно в Националната генетична лаборатория. Просто изглеждат различно.

# 503
Да, но втората графа (тризомия 18) не ми е very low, а някакво съотношение, което не знам как да тълкувам.

# 504
По-малкото зло викат.. хахаха
НЯМАТЕ СИ И ИДЕЯ МЪЖЕТЕ ДЕВИ КАКВИ СА.
Дупе да ви е яко! МъжО е дева, аз близнак. Коренни противоположности - аз руша, той поправя всичко. Много педантични, много капризни.. абеее.. ще видите 🤣

# 505
Абе едно е да си го взимаш за мъж, друго е да е детето ти. Дето се вика мъжа може бързо да го намразиш, детето никога.
За неинвазивните тестове - след два дни правя 34 и въобще не се чувства стара за първо дете. Не мисля, че статистиката е точна и може да и се вярва безрезервно, но по добре от колкото без нищо. За пренаталните тестове четох противоречиви неща като тест и реалност след като се родят бебетата, та ми е малко като БХС - риск печели риск губи. На какво ли може да вярва човек в днешно време - но по добре е да си дадем парите поне за собствено успокоение да знаем, че сме направили нещо. Все пак пари се печелят.
Не мисля обаче, че само заради възраст могат да те насочат към пренатален тест. Несериозно ми е.

# 506
Момичетя, на някоя от вас предписвали ли са прегестерон. Как се отразява, че все пак си е хормон.... 😕
И да се отчръа цитонамазката ми е 2б група и имам кандида 😢
Просто тая 2ра бременност... Нз, всичко е не както трябва.

# 507
Мъжът ми е зодия Дева. Познавам и жени и мъже от тази зодия. Вярвам в зодиите. Терминът ми е на 19.09.21 г., предпочитах,  момиченце от тази зодия, но ще сме с още 1 Дева от мъжки пол във вкъщи. По-добрият вариант от Везни, според мен.

# 508
Здравейте,

До колкото знам и амниоцинтезата крие някакъв риск затова, ако се прави без съмнения от ФМ или БХС, то по-добрия избор е пренатеста.

Bella_Mi, с предната бременност ми бяха предписали прогестерон вагинално първите 3-4 месеца и не съм имала проблеми. Бяха го дали по-скоро да се подсигурят и не знам дали заради него или просто физиологично, но раждането ми тръгна доста трудно и шийката на матката не мърдаше.

Дъщеря ми беше с термин 23 август и очаквах лъвче, но преносих и е дева Blush Добричка е, обича да подрежда и нещата да стават в определен ред. Ще се радвам на още една дева, но с термин сега 28 дали ще тръгне по-рано или ще се пренася пак Grinning

# 509
  • Wonderland
_Bella_Mi_, аз от самото начало почти съм на Утрогестан/прогестерон/, в началото го слагах вагинално,но после заради кървенето започнах през устата. Недостатъка е,че поне при мен ми пада доста кръвното от него, и след прием съм замаяна, и другото е,че много ми се спи. Вчера попитах отново АГ докога ще ги приемам, а той ми каза,че с моята бременност да продължавам да ги пия засега/ прогестерона, но шпа и вит. Ц/
Ще се обадя днес на АГ за този тест и май ще се съглася, доста са парите,но наистина пари се изкарват, а спокойствието и здравето са по-важни. Факт е,че всичко е  Божа работа,но като ти го кажат така и си готов ти да направиш всичко,пък оттам нататък каквото е писано,то ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт