Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 42 891
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Мале, че прекрасни коремчета ☺️👏
Аз все забравям да се снимам. Дори си поръчах преди месец milestone cards, че да си се снимам с тях и пак изключвам.
Нещо не се чувствам топ с това гадене. Поне пъпките изчезнаха и може би се успокояват хормоните 😉
Дано и отвращението от месо и яйца мине скоро, че бебето ще иска протеин скоро.
Относно пазаруването понеже ми е 1во бебче имам още много да се информирам. Разчитам и на приятелките да съвети щом им кажа за бебето.
Да ви кажа така свикнах, че си е нашата тайна и сега ми е странно да кажем на всички. Ще почнат да разпитват, а семейството и да досаждат 😂😂 но няма за кога да отлагаме в началото на март им казваме.

# 211
Много сладки коремчета сте оформили! Моето още е залепено за гърба в 9+2 г.с., но с това гадене и повръщане свалих доста кг...а и сме предозирали тироксина и ТСХ ми беше 0.09 😕 Вече съм на по-ниска доза след разговор с д-р Начев. Иначе аз гледам да лежа основно, защото кафявото течение ми се появи отново след като беше спряло за повече от седмица...Доста се уплаших и веднага посетих гинеколога си, където се видя съвсем леко отлепване, но според лекаря ми не е повод за притеснение, защото е съвсем малко, а и съм на максимална терапия. Моля се всичко да е наред и скоро да мога да се радвам на спокойствие! 🥰

# 212
Относно дрехите- почти не излизам, така че карам цял ден с пижами и анцузи. Дънките и пантлоните вече много ми стягат на корема, ба си е щръкнал вече.
При първа възможност ще се обзаведа и аз с удобни дънки, дано да има и къде да ги нося и да не се налага още дълго да лежа.
С пазаруването със сигурност ще се захвана преди раждането, обичам всичко да ми е приготвено. От момчетата почти всичко съм раздала и изхвхрлила. Честно казано до скоро бях категорична , че съм приключила с децата и голямо разчистване направих...

Ние сме казали на всички близки и добри приятели. Въобще не съм суеверна. И добро и лошо мога да споделя с тях, така че нямам проблем, дори и нещо лошо да се случи.

# 213
Колко сладки коремчета 🥰
С предната бременност въпреки че бяха близнаци коремчето ми се появи чак в 6-ти месец, но  в 7ми месец бях като балон, за 8мия чак не ми се разправя 😑😑😑. Сега с туй гадене пак на там отиват нещата 😔😔😔

# 214
Ох прекрасни коремчета, аз тези дни се чувствам ужасно всяка сутрин повръщам и се чувствам зле не знам вече какво да правя Sad

# 215
Момичета, някъде мернах из фейсбук, но загубих поста, та да попитам - има ли значение на коя страна спим?
С моят АГ не сме коментирали нищо, а точно в поста се пишеше, че най-добре е да се свиква със спането на лявата страна, а не по гръб.

# 216
Момичета, някъде мернах из фейсбук, но загубих поста, та да попитам - има ли значение на коя страна спим?
С моят АГ не сме коментирали нищо, а точно в поста се пишеше, че най-добре е да се свиква със спането на лявата страна, а не по гръб.
Все още бебето е много мъничко и спането по гръб не е проблем, но после започва да притиска кръвоносни съдове и да, препоръчва се спане на една страна, най- добре на лявата. Аз не мога да не се въртя, схващам се. Редувам страните. А по гръб попринцип не мога да спя.

# 217
Аз от баткото нищо не пазя, но все пак ще имат 11г.разлика. Чакам само да ми мине хорионбиопсията, и лека по- лека ще започна със закупуването на нещата.
  По гръб по принцип не спя, а и с предната бременост и да исках не можех така да лежа. Беше голям зор при запис на тоновете и някои прегледи.

# 218
Да се запиша и аз в новата тема. Мисля, че вече започва по-приятният период от бременността при мен - гаденето почти отшумя, апетитът ми постепенно се завръща и като цяло, освен липсата на енергия и сънливостта вечер, се чувствам значително по-добре, а и по-спокойна. В края на седмицата съм на БХС, надявам се да се види пол, не, че имам някакви предпочитания, но все пак - любопитство Simple Smile
Иначе дрехи за бременни нося вече от 2 седмици и се чувствам много комфортно в тях. С първата бременност ми пролича едва в 5-тия месец, което беше през пролетта, та до тогава си носех старите дрехи. Сега обаче имам коремче доста по-рано. Да не говорим, че вече ми е трудно да си закопчавам якето и палтото Grin Но все ще изкарам още месец.

Каката е родена в края на август, та бременността и този път няма да е по-различна, ще си изкараме летните горещини с големи кореми. Хубавото е, че с 3 рокли си решаваш проблема с гардероба Simple Smile

# 219
И аз си казах на всички. Не крия, не смятам, че е нещо срамно, не съм и суеверна. Каквото е писано. А тези неща са хубави, хората се радват.

# 220
Здравейте, днес ми мина прегледа, вс е тип-топ 💕💕🤗🤗🤗🥰🥰🥰 11+4 сед съм и термина се пада 09.09.
Бебето е 7.6 см и прилича 1:1 със сина ми на снимката, но те сиг вс са така 😅

# 221
Имате страхотни коремчета, момичета! Simple Smile

Bumble111 успяха ли да ти кажат пола?

Относно гаденето, отпадналост и т.н, аз в събота ходих на преглед при потенциалния лекар, при който ще се записвам за ЖК. И тъй като и при мен нещата станаха зле с гаденето и храната последно време + сваляне на кг, той ми изписа да пия фемибион, тъй като след като не се храня особено, е хубаво да пия витамини. Бях чела, че джинджифилът помагал при гаденето и сега мисля да пробвам да пия чай с малко настърган джинджифил и да си купя джинджифилови бисквити от икеа.
Някоя от вас пробвала ли е това с джинджифила? Моля се да има ефект. 😂

# 222
Имате страхотни коремчета, момичета! Simple Smile

Bumble111 успяха ли да ти кажат пола?

Относно гаденето, отпадналост и т.н, аз в събота ходих на преглед при потенциалния лекар, при който ще се записвам за ЖК. И тъй като и при мен нещата станаха зле с гаденето и храната последно време + сваляне на кг, той ми изписа да пия фемибион, тъй като след като не се храня особено, е хубаво да пия витамини. Бях чела, че джинджифилът помагал при гаденето и сега мисля да пробвам да пия чай с малко настърган джинджифил и да си купя джинджифилови бисквити от икеа.
Някоя от вас пробвала ли е това с джинджифила? Моля се да има ефект. 😂

Нееее, аз живея в Англия и тук преди 20 сед по каса и евентуално на частно след 16сед не казват пола, днес гледаха за синдрома на Даун и органите като цяло и след това съм чак на 26.04

# 223
Inna, аз пия чай от джинджифил и хапвам захаросан. Не е някаква панацея поне при мен, но облекчава да.

# 224
Мами, отдавна не съм се включвала, но изчитам коментарите на всички ви. До преди няколко седмици можех да се оплача от каквото ви дойде на ум, но сега вече не мога да се оплача от почти нищо. Всичките ми дискомфорти бяха само около 5-6 г.с. вече съм в 10 г.с и нямам такива проблеми. С храната се разбираме много добре - не ям повече от преди само наблягам на соленото, което е странно за мен. Гадене и повръщане не е имало. Главоболието и отпадналостта изчезнаха, вече съм значително по-енергична. Задъхването също изчезна. Абе сега нещата си вървят като по старому само с едно по-щръкнало коремче, но в сравнение с тези, които вие показахте аз съм си гола вода направо 😕. От време на време изпитвам лек дискомфорт или около пъпа, или ниско долу в корема, но пък е напълно нормално и колкото и странно да ви звучи когато таткото си сложи ръката отгоре или легне на коремчето - всичко отшумява 😀. Единственото нещо, което ме дразни са бушуващите хормони. От гледна точка на лице и коса ми влияят много добре, но емоционално е много зле положението 😅. Вярвайте ми за всичко мога да се разплача. На някоя семпло трогателна сцена от клип, филм; на някое мило искренно изречение; онзи ден даже се разплаках на касата на киното, когато ми казаха, че няма билети за филма, който искахме да гледаме. 😃😃😃Толкова е зле положението емоционално. Но пък вкъщи си има един пухкав котарак, който действа като антидепресант и веднага успокоява напрежението. 🤰🏼🐱 Ще се радвам да споделите как се справяте с хормоните. ☺

Общи условия

Активация на акаунт