Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 42 835
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Аз също си поплаквам честичко, особено след повръщане се чувствам ужасно и някак си губя вече надежда че ще спре всичко не знам момичета доста ми е тежко. Съжалявам че мрънкам, но няма търпение за хубавата част сега дори не мога да се по радвам за бременност. Вече съм 10г.с +3 дни при вас кога спря гаденето с първата бременност.

# 226
При мен късно се появи повръщането, но нямам никакви хормонални изблици. Все същата съм си като настроения. Сега се чудя какво да ям, как да го ям. По малко плод или слатата мога да поема, другото го повръщам.

# 227
Здравейте!
И аз сега се връщам от преглед. Всичко е наред с бебче, измериха го 5.4 см, и термин 06.09. 12 г.с.+0 съм в момента.
Взеха ми и кръв за БХС, трябва до няколко дни да излязат резултатите, но сканът не показа нищо притеснително, та се надявам кръвните изследвания да го потвърдят.

Bumble, имаш ли представа какви са тези проценти в скан рипорта? На мен ми е първа бременност в Англия и всичко ми е ново.  Simple Smile

# 228
Здравейте!
И аз сега се връщам от преглед. Всичко е наред с бебче, измериха го 5.4 см, и термин 06.09. 12 г.с.+0 съм в момента.
Взеха ми и кръв за БХС, трябва до няколко дни да излязат резултатите, но сканът не показа нищо притеснително, та се надявам кръвните изследвания да го потвърдят.

Bumble, имаш ли представа какви са тези проценти в скан рипорта? На мен ми е първа бременност в Англия и всичко ми е ново.  Simple Smile

Супер новини 🥰👌🏻

Да, CRL е размера от главата до дупето, което показва най-точно гестационна седмица и тази скала е да видиш как се дивижи по % на вс бебета средната дебела точка е средно статистическо, на мен ми е 48.4мм малко под точката.

А другото е гънката за Синдрома на Даун, не съм сиг как е на БГ език, но трябва да е под 3мм за да е ОК, твоето е супер 👌🏻

# 229
Здравейте!

Супер новини 🥰👌🏻

Да, CRL е размера от главата до дупето, което показва най-точно гестационна седмица и тази скала е да видиш как се дивижи по % на вс бебета средната дебела точка е средно статистическо, на мен ми е 48.4мм малко под точката.

А другото е гънката за Синдрома на Даун, не съм сиг как е на БГ език, но трябва да е под 3мм за да е ОК, твоето е супер 👌🏻

Много ти благодаря! Flowers Hibiscus
За гънката и за CRL го знаех, ама това с процентите не можах да се ориентирам какво е. Още веднъж благодаря! Purple Heart

# 230
Здравейте!

Супер новини 🥰👌🏻

Много ти благодаря! Flowers Hibiscus
За гънката и за CRL го знаех, ама това с процентите не можах да се ориентирам какво е. Още веднъж благодаря! Purple Heart
Хаха да аз после се усетих че на широко го обясних 😅
Да те тук все сравняват по % sentile
разстежа, после в 20 сед измерват и др кости и пак така се нанасят, и като се родят в червената книга която дават пак мерят по тези % един вид ако в една стая има 100 деца да видиш твоето кал върви, моя син все беше на дъното (9% от 100 деца 9 са с неговия размер) и аз се шашках 😅

А на теб казаха ли ти за Ковид тест 2 дни преди следващия скан?  Аз имам на 26.04 и на 24.04 трябва да се тествам , от 12.04 влизало в сила преди вс скан да се тестваш

# 231

разстежа, после в 20 сед измерват и др кости и пак така се нанасят, и като се родят в червената книга която дават пак мерят по тези % един вид ако в една стая има 100 деца да видиш твоето кал върви, моя син все беше на дъното (9% от 100 деца 9 са с неговия размер) и аз се шашках 😅

А на теб казаха ли ти за Ковид тест 2 дни преди следващия скан?  Аз имам на 26.04 и на 24.04 трябва да се тествам , от 12.04 влизало в сила преди вс скан да се тестваш

Не, нищо не са ми казали HushedFlushed
Интересно дали тези тестове ще са ни безплатни, защото сега нали всичко ни е безплатно...Преди малко ми звъня акушерката, да ми каже, че трябвало да пия аспирин за разреждане на кръвта и по-добър кръвоток към бебето, защото първото ми дете е вървяло 2 седмици назад...Работата е там (и аз 2 пъти ѝ обясних), че при първата ми бременност, терминът ми най-вероятно е бил изчислен погрешно, защото да, дъщеря ми вървеше 2 седмици назад през цялата бременност, но се роди 2 седмици след термин с идеални мерки и никакви здравословни проблеми или изоставане...
Та сега се чудя за този аспирин, дали въобще да го пия...Но смешното в случая беше, като ми каза в никакъв случай да не си го купувам, щели да ми го изпишат безплатно, да отида да си го взема от аптеката Laughing

# 232
Привет, момичета. Скоро не съм се включвала, но ходя на работа и съм мн уморена. Бях на лекар съвсем скоро и останах шокирана колко мн е пораснало бебето. От точка вече е станало 5см без краката и доста оформено. Втрещих се. Прилича си на човече... Явно съм забравила, че изглеждат така в тази седмица. Наистина се шокирах, но и не бях ходила на преглед цял месец и една седмица. Очаквам с нетърпение БХС, за да видя дали вс е наред. Между другото видяхме, че е момче, но ще видя и на БХС какво ще кажат. За мен няма значение, защото имам и момче, и момиче вече:) За килограмите тпзи път се надявам да не качвам много, защото предните два пъти ми беше доста тежко. Качвах по 22кг и двата пъти...
Какво стана с фб групата? Направихте ли и тайна ли е?

В коя седмица си?
Има група, в началния пост трябва да видиш на кой трябва да пишеш за да те добави Simple Smile

От днес 12г.с. Simple Smile

# 233
Имате страхотни коремчета, момичета! Simple Smile

Bumble111 успяха ли да ти кажат пола?

Относно гаденето, отпадналост и т.н, аз в събота ходих на преглед при потенциалния лекар, при който ще се записвам за ЖК. И тъй като и при мен нещата станаха зле с гаденето и храната последно време + сваляне на кг, той ми изписа да пия фемибион, тъй като след като не се храня особено, е хубаво да пия витамини. Бях чела, че джинджифилът помагал при гаденето и сега мисля да пробвам да пия чай с малко настърган джинджифил и да си купя джинджифилови бисквити от икеа.
Някоя от вас пробвала ли е това с джинджифила? Моля се да има ефект. 😂
Аз пиех чай от джинджифил и май имаше ефект, но не изцяло. Малко се отегчих да варя и прецеждам и го изоставих Simple Smile но не пречи да пробваш 🙃

# 234

Не, нищо не са ми казали HushedFlushed
Интересно дали тези тестове ще са ни безплатни, защото сега нали всичко ни е безплатно...Преди малко ми звъня акушерката, да ми каже, че трябвало да пия аспирин за разреждане на кръвта и по-добър кръвоток към бебето, защото първото ми дете е вървяло 2 седмици назад...Работата е там (и аз 2 пъти ѝ обясних), че при първата ми бременност, терминът ми най-вероятно е бил изчислен погрешно, защото да, дъщеря ми вървеше 2 седмици назад през цялата бременност, но се роди 2 седмици след термин с идеални мерки и никакви здравословни проблеми или изоставане...
Та сега се чудя за този аспирин, дали въобще да го пия...Но смешното в случая беше, като ми каза в никакъв случай да не си го купувам, щели да ми го изпишат безплатно, да отида да си го взема от аптеката Laughing

Да, безплатни са защото са по NHS , от 12.04 влизало в сила... ще потърся информация дали не е пък само за нашия район 😳🤯 на мен директно ми го написаха на листа днес.

Така както го описваш аз не бих пила аспирина, но бих го взела, че да ме оставят на мира 😅

# 235
Колко дни отнема да излязат резултатите от кръвния БХС? 🤔

# 236
Ако е в София на същия ден, ако е в друг град, при взимането на кръвта казват. На мен ми казаха от 7 до 10 дни.

# 237
На мен ми казаха, че до седмица някъде ще ми излязат резултатите. В Бургас съм.

# 238
Здравейтеее 🤗 Как сте? Имам въпрос към запознатите с ФМ от д-р Троянчев. Работи в Пловдив и Бургас. Има ли някоя която е избрала да е при него или вече е била там на преглед? И имате ли информация в кои дни в кой град е?

# 239
Здравейте мами, малко съм притеснена понеже днес ми казаха че било много вредно газирането, а аз 2 седмици пия само кола с газирана вода защото много повръщам и само това ми помага. Дали много съм навредила на бебчо?

Общи условия

Активация на акаунт