Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 42 885
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, има ли някоя от вас, която пуши и не е спряла напълно цигарите ?
П.С. Моля не ме убивайте Blush
О мила как ще те убиваме не е наша работа да съдим другите. Аз ги спрях почти веднага. Всъщност в 6г.с като чух сърчицето, иначе от теста до 6г.с   т. е
2 седмици си дърпах по малко от на приятеля ми цигарата. Мислех си че няма да успея, но просто спрях и след няколко дни даже и не се сещах, може би гаденето ускори процеса. Не се обвинявай ако ти е трудно но се опитай да ги спреш заради себе си. Иначе аз имам приятелка която пишеше до 9 месец и роди здраво момиченце, но аз за себе си реших че няма да пуша.

# 166
Привет, момичета. Скоро не съм се включвала, но ходя на работа и съм мн уморена. Бях на лекар съвсем скоро и останах шокирана колко мн е пораснало бебето. От точка вече е станало 5см без краката и доста оформено. Втрещих се. Прилича си на човече... Явно съм забравила, че изглеждат така в тази седмица. Наистина се шокирах, но и не бях ходила на преглед цял месец и една седмица. Очаквам с нетърпение БХС, за да видя дали вс е наред. Между другото видяхме, че е момче, но ще видя и на БХС какво ще кажат. За мен няма значение, защото имам и момче, и момиче вече:) За килограмите тпзи път се надявам да не качвам много, защото предните два пъти ми беше доста тежко. Качвах по 22кг и двата пъти...
Какво стана с фб групата? Направихте ли и тайна ли е?

В коя седмица си?
Има група, в началния пост трябва да видиш на кой трябва да пишеш за да те добави Simple Smile

# 167
Привет и от мен,

Не съм се включвала няколко дни, но са ми просто ад - по цял ден на работа със зверска отпадналост и гадене, едвам хапвам по нещо, заспивам рано, рано.. изобщо съм като парцал.. имах два дена преди това, в които почти нямах симптоми и вече се бях зарадвала, но всичко е на лице отново, даже мисля, че сега се чуствам най-зле до момента..

Някоя от вас да има болки горе в корема, малко под гърдите или да знае на какво може да се дължи ..

# 168
С тази ми бременост ми беше малко по- трудно да ги спра. Трябваше ми около 2 след положителния тест. Това е лично решение какво ще направиш, но на мен най- много ми помага мисълта, че тровя малкия човек в мен.
   Mama2021, да не те боли самия стомах, киселини?
   В коя седмица ви казват пола? Аз съм на ФМ в 11+6 и за мен е изключително важно възможно най- рано да разберем  пола( не е от голямо любопитство).

# 169
Момичета имам един малко може би смешен въпрос , но в последно време определено кожата на лицето ми доста се промени и то не в положитния смисъл на думата и се започнаха коментарите относно пола на бебето , че щом погрознявам щяло да е момиче , според вас има ли нещо общо 😀 Нямам търпение да отида на фетална морфология за да разберем. 😀

# 170
Jelena21 сигурно са киселини, просто никога през живота си не съм имала, не знам какво да очаквам..

За пола - голяма част от Специалистите по фетална морфология могат да определят пола по време на първата ФМ

Според мен това с погрозняване/разхубавяване няма общо с пола.

# 171
  • Germany
Имате ли дискомфорт ниско в корема? Знам че сигурно е нормално де , но това гадене и отпадналост така са ме изнервили, че всичко вече ме притеснява ... и съм почти  +2кг. Не е добре хахахах

# 172
Joy 24/7 съм с дискомфорт в корема 🤣

# 173
Имате ли дискомфорт ниско в корема? Знам че сигурно е нормално де , но това гадене и отпадналост така са ме изнервили, че всичко вече ме притеснява ... и съм почти  +2кг. Не е добре хахахах
Аз редовно съм с дискомфорт ниско долу. Особено при по-резки движения. Док казва, че е нормално, а и все пак всичко се размества и разтяга, за да прави място за бебчо. Някои явно са по-чувствителни от други.. иначе ми каза - като усетя, че ме боли ако след 5 мин не ми е минало да си пия едно но-шпа. В Сряда съм на преглед и пак ще го питам за болките и доколко са нормални като интензивност.

# 174

При мен дискомфорт има почти всеки ден. Един ден усещам по-силна болка, на другия по-слаба (като придърпване). Лекарят ми казва, че е нормално, но мен също ме притеснява на моменти.

# 175
  • КиТ
Каква храна хапвате,гледам да разнообразявам...ядох един ден пържено,явно ще го спра него,че не ми се отрази ок.Предимно плодове гледам напоследък,храна готвена на фурна...Чудя се какво да измислям и какво да предвиждам за ядене.

За дрехите ми се струва рано да се купуват Thinking

# 176
И аз мисля, че по принцип е рано, но като цяло аз си имам коремче, мое си не на бебо Joy и покрай коледните празници като качих още някое кило и повечето панталони ме стягат... А до колкото разбрах по-рядко пускат на Лидъл, даже като ходих в понеделник привечер почти нямаше, бяха останали 4-5 клина. В Waikiki ми съвпадна часа за доки със Св. Валентин и имаха допълнителна промоция.. Grinning

# 177
Откакто ми отшумя гаденето ям всичко, без пържено, мазно и сладко - не ми понасят в момента. Готвя всеки ден: супи, някакви ястия с месо и зеленчуци, два пъти в седмицата риба задължително, спагети и т.н. Май малко прекалявам с плодовете, но това да е Grinning

За дрехи може и да е рано за някой, но пък други сме с втора бременност и при мен лично корема започна да расте значително по-рано от първия път.

# 178
Аз също си купих дрехи отсега, въпреки , че моите засега си ми стават, но ми е трудно да устоявам на промоции - в hm дънките бяха намалени от 75 на 30 лв -как да не ги взема 😀 И клинче и чорапогащник от Лидл си взех.
Тази бременност усетих какво е да ти се пряждат различни по вкуса ти неща - от известно време всеки ден ям от киселите сочни зелени ябълки, ама направо си имам нужда от тях. И снощи си ям поредната и почвам да се смея, осъзнавайки, че аз по принцип не съм фен на ябълките. Не че не обичам, просто не бих предпочела ябълката като плод.
Казахме тази седмица на бъдещия батко, който е много щастлив от новината, ама нямало да си дава играчките, защото бебето щало да ги олигави 😀.
Почнахте ли да се мажете против стрии вече, аз все още се мажа със обикновен лосион за тяло, но мисля скоро да започна с нещо по евтинко против стрии така да се каже и към 6я месец продължавам с био оил, от който предния път останах доволна. На краката имам стрии, но те се удвоиха тогава пък и май късно се усетих да мажа и тях, чак след като забелязах сините нишки по тях, но на корема нямам изобщо, там и бях по старателна с мазането.

# 179
Откакто ми отшумя гаденето ям всичко, без пържено, мазно и сладко - не ми понасят в момента. Готвя всеки ден: супи, някакви ястия с месо и зеленчуци, два пъти в седмицата риба задължително, спагети и т.н. Май малко прекалявам с плодовете, но това да е Grinning

За дрехи може и да е рано за някой, но пък други сме с втора бременност и при мен лично корема започна да расте значително по-рано от първия път.
На мен също. Със сина ми след 3-ти ми пролича, сега изглеждам все едно съм в 4-ти, 5-ти. Дали защото съм много слаба и затова ми проличава от рано, не знам.. 🤷
С храната съм горе-долу. Плюскам и полезни и вредни храни 🤣

Общи условия

Активация на акаунт