Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 41 097
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Имам две пункции и при двете извадиха почти еднакъв малък брой яйцеклетки. При първата толкова ме болеше, че пак ме приспаха, при втората не усещах абсолютно нищо. Правени са в различни клиники от различни хора и аз го дължа на това.
Уж държа на болка, с болезнена менструация съм, с мигрена... През повечето време минавах без хапчета, но онова нямаше как да се понесе.
Благодаря ви много мацки. Помогнахте ми Heart Eyes успех на всички Flowers Four Leaf Clover

# 376
Момичета, някоя може ли да ми каже кога се правят обикновено трансферите, когато се правят пункции на естествен цикъл? Имам заповед от цар и другия месец ще ми е последния за вадене на яйцеклетки. В последния месец или следващия обикновено се правят трансфери? Имам вече два замразени ембриона на 5 ден с добри резултати от ПИД

# 377
Може ли един малко тъпичък въпрос :😟 Когато правиш инвитро и в един момент ти казват че ембрионите са в резултат на икси, това икси доплаща ли се. Нещо не разбирам

# 378
За иксито нямам спомен дали сме плащали допълнително, но сега платихме за имси 150 лева.
Може ли един малко тъпичък въпрос :😟 Когато правиш инвитро и в един момент ти казват че ембрионите са в резултат на икси, това икси доплаща ли се. Нещо не разбирам

# 379

Всичко зависи от дадената клиника! Със заповед от ЦАР за ИКСИ не би следвало да се заплаща. За ИМСИ и Макс, което използвахме ние се до плаща, тъй като не се поемат от ЦАР. Стойността е пак различна в зависимост от клиниката. Ако кажете за коя точно питате, може да ви си помогне по адекватно.

# 380
Здравейте,момичета!
Имам 1 неуспешно инвитро, завършило с биохимична бременност!Започвам всичко отначало, но сменям клиниката..да ви попитам, тези,които за минали по този път...трябва ли в новата клиника да правя цветна снимка отново?🙄🤔Цветната снимка ,показваща проходимостта на тръбите, не е ли важна за инсеминация?Искам този път да съм по подготвена с теорията 😁

# 381
Здравейте,момичета!
Имам 1 неуспешно инвитро, завършило с биохимична бременност!Започвам всичко отначало, но сменям клиниката..да ви попитам, тези,които за минали по този път...трябва ли в новата клиника да правя цветна снимка отново?🙄🤔Цветната снимка ,показваща проходимостта на тръбите, не е ли важна за инсеминация?Искам този път да съм по подготвена с теорията 😁
Зависи какво ще иска самата клиника. По принцип ЦС е с валидност 6 месеца. Аз съм правила ин витро в 2 различни клиники и все още нямам правена ЦС. Ако и този път е отрицателен резултатът , мисля да обсъдя с док да направим една хистероскопия.

# 382
Кой ви каза,че ЦС е валидна само 6 месеца?🙄🤔

# 383

Не зная за валидността на ЦС, но не би следвало да ви искат нова. Ако пък поискат, значи е изискване на новата клиника. При инсеминация няма значение проходимостта на тръбите.

# 384

Не зная за валидността на ЦС, но не би следвало да ви искат нова. Ако пък поискат, значи е изискване на новата клиника. При инсеминация няма значение проходимостта на тръбите.

Напротив -  точно при инсеминация Е важно тръбите да са проходими, от къде иначе ще мине овулиралата яйцеклетка Grinning При инвитро няма значение състоянието на тръбите, тъй като фоликулите се аспирират директно от яйчника Simple Smile

# 385
Kalestia тогава аз не съм разбрала. Не споря. Grinning

# 386
Здравейте,говорих с лекарката да се подготвяме и ние за първи опит.Вика ме на 20ти ден от мц.Това означава,че ще  е по дълъг протокол,нали?
предупредих,че искам слаба стимулация,тъй като съм с поликистоза и ме е страх от хиперстимулация.Дълъг протокол по-слаба стимулация ли е от къс?

# 387
Здравейте,говорих с лекарката да се подготвяме и ние за първи опит.Вика ме на 20ти ден от мц.Това означава,че ще  е по дълъг протокол,нали?
предупредих,че искам слаба стимулация,тъй като съм с поликистоза и ме е страх от хиперстимулация.Дълъг протокол по-слаба стимулация ли е от къс?

Вероятно ще искам преглед и подготовка за дълъг протокол.Разликите между къс и дълъг са в лекарствата и очаквания ефект от стимулацията, които се съобразяват с възраст , яйчников резерв, причина за безплодието и т.н. Къс протокол не значи по-силна стимуалцията, тя се определя от дозите. Всеки случай е индивудиален, аз съм със  СПКЯ , бях по къс протокол и имах може би лека хиперстимулация, макар че като чета мненията на другите момичета, можи и да не е било моето  хиперстимулация, а просто неразположение от пункцията и многото извадени фоликули.  Важно е лекарят да следи хормоните през 1-2  дена макс и  изписва съответните дози ,по този начин  нещата се случват доста  контролирано и рисковете се свеждат до минимум.

# 388
Момичета, случайно имате ли информация "грубо" колко пари би излезнала една Ин Витро процедура в клиника Надежда?
В сайта на Надежда намирам ценоразпис, който не мога да го разбера.
Например в клиника Щерев е описано по отделно всяка една процедура.
Благодаря.

# 389
  • до най-прекрасния мъж
Преди да започнем и аз се интересувах. Едно момиче ми писа 10 000, аз не вярвах да ги стигнем. Не вярвах, но минахме 9500 вече и сигурно ще надминем 10 000. Това е с 1100 за лапаро. Не сме в Надежда, но пак е ориентир.

Общи условия

Активация на акаунт