Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 41 075
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Сега такмо идвах да се редактирам, понеже също обмислям дали да не го правя преди следващ опит. Може да се направи между 21. и 24. ден.
Обаче цяла седмица е много.
Хм... според зависи, но със противозачатъчни на дълъг цикъл можеш. Аз така си регулирах предните пъти кога да ми дойде цикъла за процедурата.
На дълъг цикъл се казва понеже не се прекъсват и съответно не ти идва докато не ги спреш. Но го обсъди със лекат понеже е много индивидуално, при теб може и въобще да не пасне този вариант.

# 406
Днес ми е 3-ти ден от цикъла, като ми дойде др цикъл трябва да се обадя да се разберем за дата  за надраскване. Проблема е, че преди Великден и до 6ти май клиниката ще почива, не ми се губи месеца. Може би за няколко дни няма да може да се случи. Аз ще бъда без противозачатъчни този опит, по скоро си мислех ако използвам утрогестан примерно този цикъл с него дали бих могла въобще да забавя цикъла 3-4-5 дни поне?

# 407
Според мен е възможно.

# 408
На 21. Ден се прави надраскването, във цикълът преди процедурата.
Благодаря. Понеже тогава ще се падат Великденските празници, дали мога по някакъв начин цикъла преди надраскването да го забавя със седмица?
Надраскването има ,, срок на годност" 3 цикъла ,така поне ми казаха на мен. Успех

# 409
Моля някое от момичетата която е правила имплантационна биопсия да ми пише на лично.

# 410
Момичета, от утре трябва да започна Утрогестан 3х2 , а в неделя ми е пункцията. Обаче пропуснах да попитам лекаря орално ли да го приемам или вагинално. Като ми го изписа каза "Взимаш 3х2 всеки ден", обаче пропуснах момента как ги взимам 🤔...

# 411
Момичета, от утре трябва да започна Утрогестан 3х2 , а в неделя ми е пункцията. Обаче пропуснах да попитам лекаря орално ли да го приемам или вагинално. Като ми го изписа каза "Взимаш 3х2 всеки ден", обаче пропуснах момента как ги взимам 🤔...
Не ти ли даде рецепта?
Аз съм на същата доза и е вагинално, но мисля, че това нищо не означава.
Звънно утре и питай, ако на рецептата не пише.

# 412

Сигурна ли си, че преди пункция трябва да го започнеш? По принцип се започва след пункцията.

# 413
  • София
И аз точно за това се учудих как ще започваш да го взимаш преди пункция. Та той се взима след пункция до трансфер и след това не се спира до тест, а ако е положителен продължаваш седмици на ред.

# 414
И на мен винаги ми е изписван след пункция 3х2 вагинално(чела съм че така се усвоя по-добре от организма и няма толкова странични ефекти)

# 415
Ще погледна рецептата след малко, но със сигурност ми е записано в деня преди пункцията да го започна. Имам подробен график от лекаря кога какво да взимам и ми е записал от утре. Май ще го притесня все пак утре сутринта да ми потвърди Simple Smile

# 416
Здравейте, момичета!

Предстои ми да взема решение дали да се подложа на хормонална стимулация и няколко неща ме тревожат. Какви са последиците от приема на хормоните? Правили ли сте си ПКК и чернодробни изследвания след стимулацията, има ли голямо натоварване на черния дроб от тях? И още нещо, същият въпрос относно чернодробните показатели, дали сте проследили нивата им след пример на прогестерон (Примолут нор)?
Благодаря предварително на всички! 🙂

# 417
Никоя жена не би искала да се подложи на стимулация но за съжаление това е единствената възможност за доста от нас. Ако някой ти каже, че е вредно ще се откажеш ли? Няма полезни лекарства! Не приемай инвитрото по този начин, приеми го като една врата, зад която те чака твоето бебче. Аз имах две стимулации по къс протокол и не съм имала проблеми с ПКК. Пиеш вода, храниш се нормално, гледаш да си позитивна. Черния дроб е орган, който се регенерира и дори да ти мръднат малко изследванията то след това се възстановяваш напълно.

Здравейте, момичета!

Предстои ми да взема решение дали да се подложа на хормонална стимулация и няколко неща ме тревожат. Какви са последиците от приема на хормоните? Правили ли сте си ПКК и чернодробни изследвания след стимулацията, има ли голямо натоварване на черния дроб от тях? И още нещо, същият въпрос относно чернодробните показатели, дали сте проследили нивата им след пример на прогестерон (Примолут нор)?
Благодаря предварително на всички! 🙂

# 418
Здравейте дами, пожелавам успех на всички и скоро по-две чертички 😊 Днес започнах първата си симулация с цел пункция с Менопур и Гонал с мъжки фактор сме по фонда. Препоръчвате ли някакви специални храни или витамини за повишаване качеството на яйцеклетките? Благодаря на всички 😊

# 419
Узряването на яйцеклетките  отнема 90 дни, т.е. яйцеклетките, които сега ще извадите  са  започнали формирането си преди около 3 месеца. Ако сега се започне прием на каквито и да добавки  ще има ефект след няколко месеца. CoQ10/ убикнвинол / има позитивно влияние върху качествтото на яйцеклетките, антиоксиданти, NAC  също, но всички те  трябва да са съгласувани с лекаря ви и да се приемат продължително.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 19:09 от mexicana___

Общи условия

Активация на акаунт