Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 40 155
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,
Дали при първи опит ин витро се правят изследвания за тромбофилия или само след неуспех? Предстои ми съвсем скоро и след като изчетох каквото намерих по темата виждам, че ако имам тромбофилия се приемат определени лекарства, с които се овладява. Ако не е включена в първоначалните изследвания, бих си пуснала на своя глава.
В средата на другия месец започва стимулацията, по къс протокол. Все още има неща, които не са ми много ясни, но за тромбофилията се притесних, защото преди известно време изкарах и Ковид, но не съм пила нищо за разреждане на кръвта.
Извинявам се за дългия пост Simple Smile

Не зная по принцип как процедират клиниките, но при няколко аборта или биохимични бремености се препоръчва да си направи изследване за тромбофилия. Вие до сега забременявала ли сте?
Аз си имах вече такова изследване като отидох в клиниката за опит.

# 541
Нямам предишни бременности. А  наскоро ми направиха лапароскопия за премахване на маточните тръби.

Здравейте,
Дали при първи опит ин витро се правят изследвания за тромбофилия или само след неуспех? Предстои ми съвсем скоро и след като изчетох каквото намерих по темата виждам, че ако имам тромбофилия се приемат определени лекарства, с които се овладява. Ако не е включена в първоначалните изследвания, бих си пуснала на своя глава.
В средата на другия месец започва стимулацията, по къс протокол. Все още има неща, които не са ми много ясни, но за тромбофилията се притесних, защото преди известно време изкарах и Ковид, но не съм пила нищо за разреждане на кръвта.

Не зная по принцип как процедират клиниките, но при няколко аборта или биохимични бремености се препоръчва да си направи изследване за тромбофилия. Вие до сега забременявала ли сте?

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 21:41 от P123

# 542
Р123,  Аз си пуснах на своя глава, тъй като в рода ни има случаи на спонтанни аборти, без да е изяснявана причината за тях. Радвам се, че го направих, защото се оказа, че и при мен има отклонения. Направих си изследванията по време на стимулацията и ги носех с мен в деня на трансфера, за да е наясно лекарят ми. В момента си чакам деня на теста, но по негово предписание взимам аспирин протект. С първо инвитро съм, не съм имала аборти преди това, но реших да се застраховам.

# 543
Бих посъвeтвала да се пусне, ако имате възможност. Забелязвам, че лекарите не го предписват, ако няма  загуби на бременност досега или доказан член на семейството с тромбофилия, но защо да рискуваме, ако може да се спести загуба и целия стрес. Аз съм питала защо не го предписват  задължително и отговорът беше, че не при всяка жена отклоненията биха довели до загуба, а има много хора, които смятат, че ги товарят с излишни изследвания , с цел печалба и затова има доста лекари, които наистина го предписват на база на обективно състояние и досегашна история на пациента. Аз също сама си го пуснах, интересното е че преди трансфера ме питаха за резултатите, за да определят терапия и какво правим, ако нямах Flushed

# 544
  • до най-прекрасния мъж
Цитогинетичните и имунологичните ми ги препоръчаха в инвитро центъра на клиниката, в която ходя. Казаха, че са по желание, но аз реших като правя нещо, да го правя както трябва и да ги пусна. Докторът не е настоявал, но той не е от най-разговорливите. Но...взел ги е предвид, предписал е консултация с имунолог, която направих. Преди трансфер ще имам вливка, предписана от лекаря. Отклоненията ми не са големи, но аз не бих рискувала да не я направя, въпреки че ми е първо инвитро и нямам загуби. Но нямам и бременности до сега и се надявам да нямам загуби за вбъдеще.

# 545
Това са генетични изследвания и не важат само при бременност. При мен без въобще да знам че имам тромбофилия се стигна до загуба в късен месец. И милиони да давам сега, не мога на върна времето назад.
Според мен, ако имате възможност ги направете. Ако нямате, следете внимателно нещата за всеки случай.

# 546
Благодаря на всички за отговорите. Определено ще пусна теста за тромбофилия, а при започване на стимулацията  ще се срещна с лекарката ще разпитам и за имунологичните изследвания.

# 547
blue.angel, коя е твоята клиника, ако не е тайна😊
Цитогинетичните и имунологичните ми ги препоръчаха в инвитро центъра на клиниката, в която ходя. Казаха, че са по желание, но аз реших като правя нещо, да го правя както трябва и да ги пусна. Докторът не е настоявал, но той не е от най-разговорливите. Но...взел ги е предвид, предписал е консултация с имунолог, която направих. Преди трансфер ще имам вливка, предписана от лекаря. Отклоненията ми не са големи, но аз не бих рискувала да не я направя, въпреки че ми е първо инвитро и нямам загуби. Но нямам и бременности до сега и се надявам да нямам загуби за вбъдеще.

# 548
blue.angel, коя е твоята клиника, ако не е тайна
Не съм Блуейнджъл, но сме в една и съща клиника - Селена, Пловдив

# 549
Нямам предишни бременности. А  наскоро ми направиха лапароскопия за премахване на маточните тръби.

Здравейте,

Съжалявам, че така директно попитах, но е важно уточнение. Виждам че вече много съвети сте получила и аз ще се присъединя към тях.
Смятам, че ще ви е полезно да си ги пуснете, още повече е еднократно в живота. Освен, че ще ви е полезно за инвитрото е важно и при бъдещи операции и прием на лекарства, ако се окаже, че имате. Аз също не очаквах, че може да имам проблем, но на излезе. Сега си зная и след +тест бия Клексан. Дори вчера си направих изследване за дозата му, за да съм спокойна. Дори и майка ми изследвах, за да го има предвид при прием на лекарства /оказа се, че е онаследено от нея/. Лично за мен беше много смислена инвестиция. Успех и не се плашете.

# 550
Благодаря, тъй като ми е за пръв път приемам всякакви съвети. Със сигурност ще пусна тромбофилия, а за имунологичните ще изчакам +тест (надявам се да стане от първия път Simple Smile ) и тогава ще направя и тях. От това, което прочетох в сайта на Надежда, разбрах, че е възможно да се отключат отклоненияя при възникване на бременност. Ако първият ми трансфер е неуспешен, със сигурност ще пусна и тях.

Здравейте,

Съжалявам, че така директно попитах, но е важно уточнение. Виждам че вече много съвети сте получила и аз ще се присъединя към тях.
Смятам, че ще ви е полезно да си ги пуснете, още повече е еднократно в живота. Освен, че ще ви е полезно за инвитрото е важно и при бъдещи операции и прием на лекарства, ако се окаже, че имате. Аз също не очаквах, че може да имам проблем, но на излезе. Сега си зная и след +тест бия Клексан. Дори вчера си направих изследване за дозата му, за да съм спокойна. Дори и майка ми изследвах, за да го има предвид при прием на лекарства /оказа се, че е онаследено от нея/. Лично за мен беше много смислена инвестиция. Успех и не се плашете.

# 551
  • до най-прекрасния мъж
Имунологичните са важни още при трансфера. Ако не са наред и не се вземат мерки, може въобще до няма имплантация. Ако си по фонда, ОК. Но, ако си плащаш всичко ти, моят най-искрен съвет е да ги направиш преди това. Да, не са малка сума, но инвитрото е една шапка пари, за да ги дадеш напразно. И все пак, всеки си знае с каква сума разполага и може ли да си го позволи.
А и самото инвитро не е хич безобидна процедура от гледна точка на хормоналните препарати, които се поставят и количеството лекарства, които се приемат.

# 552
Благодаря за съвета. По фонда съм, но ако не се покриват, ще ги направя на своя глава. Аз съм одобрена заради тубафен фактор, ако има значение. Дали имате идея колко време отнемат резултатите? Стимулацията ми ще започне около средата на другия месец, по къс протокол съм. Надявам се към края на април да направим СЕТ.

Имунологичните са важни още при трансфера. Ако не са наред и не се вземат мерки, може въобще до няма имплантация. Ако си по фонда, ОК. Но, ако си плащаш всичко ти, моят най-искрен съвет е да ги направиш преди това. Да, не са малка сума, но инвитрото е една шапка пари, за да ги дадеш напразно. И все пак, всеки си знае с каква сума разполага и може ли да си го позволи.
А и самото инвитро не е хич безобидна процедура от гледна точка на хормоналните препарати, които се поставят и количеството лекарства, които се приемат.

# 553
Освен тромбофилия, какви са другите имунологични/ генетични изследвания, които е хубаво да се направят?

# 554
След спонтанен аборт, неуспешно инвитро и второ инвитро с биохимична бременност ни назначиха да направим хромозомни анализ (кариотип) и за мен имуногенетични тестове пълен пакет маркери. Тромбофилията вече сме я изследвали.
Освен тромбофилия, какви са другите имунологични/ генетични изследвания, които е хубаво да се направят?

Общи условия

Активация на акаунт