Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 40 156
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Аз първо правих Ехpress test  с чувствителност под 10, а после Twip с чувствителност 20

# 526
Аз използвам тези, но са поръчва и от някъде (Китай вероятно). С изтекъл срок на годност, но пак показаха 6 дни след трансфер на 5 ден.

# 527
+1 за Expresa test с чувствителност 10, показа ми бледа втора черта при HCG 51

# 528
След блокиращата инжекция ми дойде чак на 40-тия ден (тогава се е разблокирала хипофизата вероятно) но на датата, на която си ми е цикъла (около десет дни след това) пак започнах да кървя но слабо за пет дни и имах пъпки, пулсации в матката и тялото ми се усещаше така сякаш съм си в цикъл.  Въпросът ми е, момичета, според вас кое да броя за цикъл? Важно ми е защото имах ЗФ и дано се е махнал, че да почна и аз най-накрая стимулация. Някой с подобен случай или мнение по въпроса?

# 529
Момичета влизам с въпрос за кариотип - къде се изследва и ако не е правено това изследване какъв е риска? Смисъл какво показва? Имам едно неуспешно инвитро и 5 години опити, водим се с неизяснен стерилитет и се отчайвам, че никой лекар не търси причината, а просто са готови да ми направят още едно инвитро, което според мен има голям шанс отново да е неуспешно ако не намеря някаква причина. И понеже за толкова години никой не ни е казал да изследваме този кариотип, моля ви какво е това и защо не се прави във всички клиники ако е решаващо за успеха на процедурата?

# 530
Момичета влизам с въпрос за кариотип - къде се изследва и ако не е правено това изследване какъв е риска? Смисъл какво показва? Имам едно неуспешно инвитро и 5 години опити, водим се с неизяснен стерилитет и се отчайвам, че никой лекар не търси причината, а просто са готови да ми направят още едно инвитро, което според мен има голям шанс отново да е неуспешно ако не намеря някаква причина. И понеже за толкова години никой не ни е казал да изследваме този кариотип, моля ви какво е това и защо не се прави във всички клиники ако е решаващо за успеха на процедурата?

Ние правихме в Геника. То е еднократно. За около 2 месеца излиза резултата. Взима се венозна кръв и от двамата. Общо 490 лв.

# 531
Winter11, ние пускахме в петък в МД, в националната генетична лаборатория, по 150 лв. на човек, ще стане за около 3 седмици. Има вариант и за Малинов пак за същата цена, към месец са резултатите. Ако резултатите не са стандартния 46 брой хромозоми на двамата или други отклонения, освен консултация с генетик, трябва да се прави и ПИД на ембрионите преди трансфер. Успех!

# 532
Много ви благодаря за отговорите Hug А защо в Геника е по-скъпо, по достоверни ли са резултатите? Има ли вариант за грешка в Малинов и в МД като става по-бързо?

# 533
Не, въпрос на ценообразуване. В лаборатория Синево са по 125 лв. на човек. Геника обичайно са с по-високи цени. Не е въпрос на грешка, реално такава може да стане във всяка лаборатория.

# 534
Winter11, ние пускахме в петък в МД, в националната генетична лаборатория, по 150 лв. на човек, ще стане за около 3 седмици. Има вариант и за Малинов пак за същата цена, към месец са резултатите. Ако резултатите не са стандартния 46 брой хромозоми на двамата или други отклонения, освен консултация с генетик, трябва да се прави и ПИД на ембрионите преди трансфер. Успех!

Как е точното наименование на изследването, защото не виждам в ценоразписа кариотип и само една разновидност ли има ?

Благодаря Simple Smile

# 535
Моя мъж пуска в ин витро клиника София генетични миналия месец и цената им беше около 250лв някъде. Мисля, че точно те се водят кариотип.

# 536

Как е точното наименование на изследването, защото не виждам в ценоразписа кариотип и само една разновидност ли има ?

Благодаря Simple Smile
Кариотип или цитогенитично изследване се води

# 537

Благодаря Simple Smile

Ако е в ценоразписа на МД, не го търси, няма го. Кариотип е, но като друг тип генетично изследване го маркирана, че липсва в системата Simple Smile))

# 538
Кариотип в болница надежда е 170лв

# 539
Здравейте,
Дали при първи опит ин витро се правят изследвания за тромбофилия или само след неуспех? Предстои ми съвсем скоро и след като изчетох каквото намерих по темата виждам, че ако имам тромбофилия се приемат определени лекарства, с които се овладява. Ако не е включена в първоначалните изследвания, бих си пуснала на своя глава.
В средата на другия месец започва стимулацията, по къс протокол. Все още има неща, които не са ми много ясни, но за тромбофилията се притесних, защото преди известно време изкарах и Ковид, но не съм пила нищо за разреждане на кръвта.
Извинявам се за дългия пост Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт