Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 40 161
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Не ти го казват само да те успокоят, има случай и на втория ден да се оплоди яйцеклетката. При мен една се оплоди по- късно
Пожелавам ти успех на трансфера и дори и да е само една винаги има надежда

# 511
Орхидея,
Моят случай е подобен: на първи ден от Пункция ми извадиха 18яйцеклетки, от които 11 зрели, и на първи ден само една се беше оплодила. На вторият ден още две се бяха оплодили, и на трети ден останалите.
Ние замразихме тази една с по-хубавото качество и три с малко по-забавено делене, като на ден 5, всичките са с качество за фаза на 4ден морула.
Не знам това до къде ще доведе на трансфера, който ми предстои, но всичките ще ми ги върнат ако се размразят и оцелеят.
Не губи надежда, изчакай до утре, и стой търпелива. Дори ако са със забавено делене стават бременности, но дори ако нямаш други оплодени, тази една може да е решаваща !
На втория ми опит бях полудяла, защото нито една не се оплоди..опитът от фонда отпадна и се стреснах доста, но се взех ръце и стартирах нова процедура и тази е една идея за сега по-успешна.
Няма да се откажа !
Успех, пиши как е положението. Simple Smile

# 512
Момичета с ин витро по фонд, имам проблем.
нали ако отговаряш поне на два показателя,може да кандидастстваш с мъжки фактор.поне така пише в условията за финансиране.
Аз съм при Савова,Щерев.Тя казва,че не е вярно,може да се кандидатства само с 4 неуспешни инсета(което пък не го видях в сайта на ЦАР) ?
Така ми отпада варианта да кандидатствам по фонда и трябва да плашам всичко.Може ли да ми обяснят дамите,които са с мъжки фактор,на каква база кандидатстват?

# 513
нали ако отговаряш поне на два показателя,може да кандидастстваш с мъжки фактор.поне така пише в условията за финансиране.
Аз съм при Савова,Щерев.Тя казва,че не е вярно,може да се кандидатства само с 4 неуспешни инсета(което пък не го видях в сайта на ЦАР) ?
Така ми отпада варианта да кандидатствам по фонда и трябва да плашам всичко.Може ли да ми обяснят дамите,които са с мъжки фактор,на каква база кандидатстват?
На нас са ни обяснявали, че в становището/заключението (както и да се води) и на двете спермограми трябва да има две диагнози.

# 514
Аз на лекар , които приказва такива глупости, ясно защо, не бих се доверила.
В сайта на ЦАР ясно си е написано какво е условието за кандидатстване при мъжки фактор :
2. стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4):
а) (изм. - ДВ, бр. 58 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) азооспермия, при хистологични данни за наличие на сперматогенеза;
б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:
аа) обем на еякулата < 1,0 ml;
бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);

дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;
Ние сме с мъжки фактор .
Допълвам си поста- нужни са 2 спермограми, правени през месец в различни клиники от списъка на фонда и заключение от уролог/андролог.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 21:07 от iren11

# 515

Екатерина, искат да ви вземат парите, затова така са ви казали според мен. Ние също сме с мъжки фактор, не сме.правили инсеминации и сега си чакаме заповедта от ЦАР. Доколкото знам от колежка, която си прави инвитро има условие за 4 инсеминации за кандидатстване по фонда, когато сте с неизяснен стерилитет...

# 516
Или твоя док нещо не е в час или се опитва да ти вземе парите. (дано не е прозвучало грубо) Разгледай Правилника на ЦАР. Мисля, че твоето питане е за Чл. 26, ал. 2 т. Б и  Чл. 31, ал. 1 т. Г. 

# 517
Ние сме с мъжки фактор и кандидатствахме с 2 спермограми от 2 различни репродуктивни клиники,заключение от уролог и АМХ и никога не сме правили исеминация.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 21:44 от Zlatushi

# 518

Здравей! Ние сме одобрени от фонда с мъжки фактор. Необходими са две спермограми от различни клиники и становище от уролог/андролог, също и амх. Като спермограмата трябва да има два показателя, които не са в норма(например подвижност и морфология).

# 519
Здравейте мили хорица. Минавам направо на темата ... намирам се в Чехия, лекувам се в клиника "Sanus"преди два дни ми беше пункцията и са изсмукали само 3 фоликула 😓 .. (на 22 години съм) единия фоликул не ставаше за нищо, втория беше недозрял, третия беше много добър, имаше качествена яйцеклетка та започнахме само с една единствена яйцеклетка и един сперматозоид ..  (съпругът ми  се оказа с проблемна сперма .. но емриологът намери няколко качествени с правилна форма .. НАПРАВИХМЕ ИКСИ) инжектира сперматозоида в яйцеклетката, но така и не се свързаха, не се съединиха, та въпросът ми е .. някой от вас имал ли е подобна ситуация? Какво сте направили? Получи ли се нещо при вас, или сме единствените, понеже не намерих такава тема ?!?!

# 520
Здравейте мили хорица. Минавам направо на темата ... намирам се в Чехия, лекувам се в клиника "Sanus"преди два дни ми беше пункцията и са изсмукали само 3 фоликула 😓 .. (на 22 години съм) единия фоликул не ставаше за нищо, втория беше недозрял, третия беше много добър, имаше качествена яйцеклетка та започнахме само с една единствена яйцеклетка и един сперматозоид ..  (съпругът ми  се оказа с проблемна сперма .. но емриологът намери няколко качествени с правилна форма .. НАПРАВИХМЕ ИКСИ) инжектира сперматозоида в яйцеклетката, но така и не се свързаха, не се съединиха, та въпросът ми е .. някой от вас имал ли е подобна ситуация? Какво сте направили? Получи ли се нещо при вас, или сме единствените, понеже не намерих такава тема ?!?!

А стимулация правиха ли ви? За вашата възраст ми се струва че много малко фоликули имате. Изследвали ли са ви АМХ?  Щом не е започнало делене някое от двете или и двете не са били качествени според мен.

# 521
Верка,
Ще се повторя отново, месец януари, когато бе вторият ни Ин Витро опит, НИТО ЕДНА яйцеклетка не се оплоди след Пункцията от извадени 18.
Случва се, но с правилната стимулация, добавки, витамини, спорт и хубава храна има резултат.

# 522
АМХ ми беше висок и Докторката ми предписа стимулация с Rekovelle .. имах още фоликули, но бяха по 10, 14, 9 милиметра, не бяха до узрели 😥 ..

# 523
Момичета, какво означава много високото ниво на естрадиол на 5 ден от стимулацията? Утре ме викат пак на преглед. Споменаха дали не е лабораторна грешка 🙁

# 524
Момичета, какви  уринарни тестове  ползвате у дома? Ще ми се да направя  някой преди кръвния, но се чудя за марка. Доколкото знам повечето са  с чувствителност  25 MuI, до нас в Медеята има само на някаква измислена марка, даже sure check няма.

Общи условия

Активация на акаунт