Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 40 000
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Дано да е така, аз вече чакам 4 месеца да започнем и все нещо се променя. Това ме изнервя и напряга, дано май месец да е моят месец. Успех!

# 646
Дано да е така, аз вече чакам 4 месеца да започнем и все нещо се променя. Това ме изнервя и напряга, дано май месец да е моят месец. Успех!
И при мен е така все излиза нещо, което ни спира. Принципно трябваше да вземам противозачатъчни само 10 дни, след това да ги спра и на 2 ден да отида, но АГ като започна да смята и заради празниците около Великден ще трябва след това да продължа да ги вземам и чак в началото на май да отида евентуално за започване на стимулация. Ще трябва И тсх да го сваля дотогава.

# 647
И при мен е така все излиза нещо, което ни спира. Принципно трябваше да вземам противозачатъчни само 10 дни, след това да ги спра и на 2 ден да отида, но АГ като започна да смята и заради празниците около Великден ще трябва след това да продължа да ги вземам и чак в началото на май да отида евентуално за започване на стимулация. Ще трябва И тсх да го сваля дотогава.
На мен ми казаха същото от клиниката, че идва Велик ден и ще започнем от май. Казаха ми да приемам противозачатъчни от 3 ти ден и на 2,3 ден от цикъла този месец да отида за изследвания и преглед. Дано да е нашият хубав месец май, защото ми е супер напрежение. Успех! 🙋‍♀️🤗😊

# 648
Здравейте момичета! При такива резултати за щитовидната жлеза, дали ще се наложи отлагане на процедурата? Имам записан час за ендокринолог, но е чак за 19 април. Flowers Four Leaf Clover

# 649
Здравейте, момичета!
Искам да попитам като мъжа ми е с 1% нормална морфология може ли да се пусне днк фрагментация? Вчера ми заявиха, че с тази морфология нямало на какво да си прави днк фрагментация и направо да обмисляме биобсия докато на мен ми правят пункция. А за мен това е краен вариант.

# 650
ММ е с 1% морфология, както и занижени останалите показатели и, да, изследвахме ДНК фрагментации и там излезе добър оплодителен потенциал. Не му беше идеален, но не беше и зле предвид лошата СГ.

# 651
Момичета да ви споделя отговора за ваксината, казаха, че няма проблем съпругът ми да си я слага и по време на процедурата, но ако аз реша ще трябва да изчакам после.
Сега имам един друг проблем и моля за съвет. Януари всичките 5 показателя на щитовидната бяха в норми. Тсх 2.51. Обаче от клиниката ме посъветваха да посетя ендокринолог и да го намаля малко. Посетих преди месец, правихме ехография всичко е наред и ми изписа келп 2х150 за 1 месец и после контрола. Днес пуснах и тсх е вече 0.024, фт4 -24.78 при норма 12-22.
На лекар съм чак след седмица, а процедурата трябва да започне след месец сега това пречка ли ще е? И за месец дали ще се вдигне малко тсх? Келпа ще го спра въпреки, че не съм се консултирала още.
При такава стойност на tsh ,ми отложиха трансфера!Замразиха ембриончетата,но аз бях с Базедова болест дълги години!Стимулацията оказва влияние върху хормоните на щитовидната жлеза!

# 652
Hands PrayЗравейте момичета. Моят трансфер беше в Събота-10 Април. Транверираха ми 1 ембрионче, замразено на 5 ден-бластоцист, с харацктеристики:4АА. Ако някои има повече опит да ми обясни. Кои ден се брои за първи от трансфера? Казаха ми кръвен тест на 20 Април сутринта. Стискаите палци и успех на всички бъдещи мами.Дано всички да имат това което желаят:baby:

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 10:43 от marchella13

# 653
Hands PrayЗравейте момичета. Моят трансфер беше в Събота-10 Април. Транверираха ми 1 ембрионче, замразено на 5 ден-бластоцист, с харацктеристики:4АА. Ако някои има повече опит да ми обясни. Кои ден се брои за първи от трансфера? Казаха ми кръвен тест на 20 Април сутринта. Стискаите палци и успех на всички бъдещи мами.Дано всички да имат това което желаят:baby:

Първи ден се брои от 11ти. Късмет!

# 654
Дай боже и късмет на всички Simple Smile

# 655
  • до най-прекрасния мъж
Успех, marchella13. Дано се похвалиш с хубаво ЧХГ на 20.04.

# 656
Ох, дай боже. Много благодаря за хубавите думи blue.angel:-)
Успех и на вас:-)

# 657
Здравейте, дами! 😊
Записвам се и за във вашата темичка. Минах дълъг и изморителен път, и решихме да не губим повече време с ММ и да подадем документи за фонда. Аз съм на 30г, а ММ на 28г с нормозооспермия, но не е по Крюгер. Ще пишем тубарен фактор, защото АГ ми каза, че трудно ще докажем  ЛУФ, а такъв уж нямам след фенестрацията. С махната дясна тръба съм, лявата уж трябва да пропуска, но пък тя е по-дълга отколкото трябва...
Някой, който е подал документи скоро, може ли да ми изясни някои подробности. За хормоните разбрах-естрадиол, LH, FSH, АМХ(него го правих декември и не знам дали ще го признаят, че е скъпичък), пролактин, TSH, антитела, имам изследване за хлам+уре+микопл. от преди месец. Микробиология преди процедурата. СПИН, хепатит, сифилис минават ли по каса? Задължително ли е да имам изследване за тромбофилия? Предполагам ще искат нова спермограма. Нужно ли е и той да прави хл+микопл+уреап.  при положение, че аз съм здрава. Аз съм от Бургас, но май се насочихме към Варна(Нова надежда). Колко пъти трябва да ходим до клиниката за изпълнението на една процедура и от кой ден на МЦ е първото посещение. Трябва ли да правим PCR и може ли да мине по НЗОК. Просто сме изсипали много пари и гледаме да спестим където е възможно. Благодаря преварително, че ме изчетохте ❤️❤️❤️

# 658
Здравейте Simple Smile
Ние подадохме документи скоро, а вече получихме и заповвдта. В клиниката, в която ходя, оформиха всичко, но ще ви дам поне насока.
- Вирусологията май не минава по каса, ние поне си платихме всичко. Нашият личен лекар ни отказа, защото няма основание да ни пусне такива изследвания. Вашият може и да се съгласи Simple Smile
- Спермограмата дали трябва да е по Крюгер не мога да кажа, възможно е и да не искат нова. Вие сте с тубарен фактор, а не с мъжки.
- ПСР не е необходим за подаване на документите, но може да ви поискат в клиниката преди трансфер.
- Микробиологията май важи 6 месеца, моята беше от преди 4 в момента на пускане на документите и я приеха.
- Тромбофилията не е задължителна. В клиниката, в която съм аз, не пускат тромбофилия дори преди започване на инвитро, а само ако има загуба.
- Ще признаят АМХ щом е от декември.
Всички документи трябва да са оригинални - с подпис и мокър печат от лабораторията.
Колко пъти ще ходите и на кой ден от цикъла са въпроси, на които могат да ви отговорят само в клиниката. Всеки случай е индивидуален и няма точен отговор. След като си запишете час, напишете всички въпроси на лист и ги задайте към лекуващия ви лекар. Това, разбира се, е просто съвет.
Успех!

Здравейте, дами! 😊
Записвам се и за във вашата темичка. Минах дълъг и изморителен път, и решихме да не губим повече време с ММ и да подадем документи за фонда. Аз съм на 30г, а ММ на 28г с нормозооспермия, но не е по Крюгер. Ще пишем тубарен фактор, защото АГ ми каза, че трудно ще докажем  ЛУФ, а такъв уж нямам след фенестрацията. С махната дясна тръба съм, лявата уж трябва да пропуска, но пък тя е по-дълга отколкото трябва...
Някой, който е подал документи скоро, може ли да ми изясни някои подробности. За хормоните разбрах-естрадиол, LH, FSH, АМХ(него го правих декември и не знам дали ще го признаят, че е скъпичък), пролактин, TSH, антитела, имам изследване за хлам+уре+микопл. от преди месец. Микробиология преди процедурата. СПИН, хепатит, сифилис минават ли по каса? Задължително ли е да имам изследване за тромбофилия? Предполагам ще искат нова спермограма. Нужно ли е и той да прави хл+микопл+уреап.  при положение, че аз съм здрава. Аз съм от Бургас, но май се насочихме към Варна(Нова надежда). Колко пъти трябва да ходим до клиниката за изпълнението на една процедура и от кой ден на МЦ е първото посещение. Трябва ли да правим PCR и може ли да мине по НЗОК. Просто сме изсипали много пари и гледаме да спестим където е възможно. Благодаря преварително, че ме изчетохте ❤️❤️❤️

# 659
P123, много ти благодаря ❤️ Желая ти успех! Дано скоро да се похвалиш 🍀🤞🍀

Общи условия

Активация на акаунт