Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 40 001
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, момичета, предстои ми инвитро, в момента сме подали документи за одобрение към фонда. Исках да попитам дали има някакви задължителни изследвания, които трябва да направим преди стартирането на стимулацията? Моят доктор ми каза направо да отида на втория ден от цикъла без нищо друго конкретно. А сега съм притеснена дали не сме изпуснали нещо съществено, за което после да ме върнат и отново да се отложи всичко.

# 631
KKaleva, може би във всяка клиника е различно. Аз трябваше да се обадя на лекаря си още веднага като ми дойде. На мен преди стимулация ми пуснаха вирусология, както и на мъжа ми,а след това ми пуснаха хормони и на база на тях ми назначиха първата доза за стимулация.

# 632
Здравейте, момичета, предстои ми инвитро, в момента сме подали документи за одобрение към фонда. Исках да попитам дали има някакви задължителни изследвания, които трябва да направим преди стартирането на стимулацията? Моят доктор ми каза направо да отида на втория ден от цикъла без нищо друго конкретно. А сега съм притеснена дали не сме изпуснали нещо съществено, за което после да ме върнат и отново да се отложи всичко.

Щом сте кандидатствали, значи имате всички необходими изследвания. Лекарят ви е повикал на втори ден, защото ще бъдете по къс протокол. Единственото, което може да поискат, е да повторите вирусологията, защото важи три месеца. Преди да започнете стимулацията ще ви пуснат половите хормони, за да определят дозите на лекарствата. При всеки лекар е различно, някои пускат и други изследвания, някои разчитат на базовите. Моят случай е идентичен. Аз нямам предишни бременности, затова си пуснах изследвания за тромбофилия, нк клетки и вит. Д (с дефицит съм, а е добре да е висок). Нито едно от тези изследвания не са ми поискали, но реших да сведа до минимум риска от аборт.
Успех!

# 633
Благодаря ви момичета, поуспокоихте ме. Просто на моят доктор му вадя думите с чингел и питам по няколко пъти едно и също преди да получа отговор. А и май се притеснявам и премислям всичко прекалено.

# 634
Здравейте, момичета, колко време след пункцията ви дойде цикъла? Хормоните ми са високи и док прецени, че трябва да отложим трансфера. За съжаление имам още доста подут корем и болки след пункцията.

# 635
  • Варна
На  мен ми дойде 12 дни след пункцията. А тежест и дискомфорт имах почти 1 седмица. При мен също се наложи отлагане, заради висок прогестерон.

# 636
На мен ми дойде на шестия ден след пункцията. Отложихме трансфера за този месец. 🙂

# 637
[quote author=p.m.yanakieva link=topic=

P.m.yanakieva, keit, благодаря ви, момичета. При мен се появи кървене с ясна кръв не много при ходене по малка нужда и болка в десния яйчник. Док каза да изчакаме, дали няма да се превърне в цикъл. Днес следобед съм на преглед.

# 638
Момичета да ви споделя отговора за ваксината, казаха, че няма проблем съпругът ми да си я слага и по време на процедурата, но ако аз реша ще трябва да изчакам после.
Сега имам един друг проблем и моля за съвет. Януари всичките 5 показателя на щитовидната бяха в норми. Тсх 2.51. Обаче от клиниката ме посъветваха да посетя ендокринолог и да го намаля малко. Посетих преди месец, правихме ехография всичко е наред и ми изписа келп 2х150 за 1 месец и после контрола. Днес пуснах и тсх е вече 0.024, фт4 -24.78 при норма 12-22.
На лекар съм чак след седмица, а процедурата трябва да започне след месец сега това пречка ли ще е? И за месец дали ще се вдигне малко тсх? Келпа ще го спра въпреки, че не съм се консултирала още.

# 639
Чета ви и се чудя моето TSH е 2,60 и реално си е в норма.От клиниката не са ми казвали нищо,от прочетеното се чудя дали да не питам

# 640
Момичета да ви споделя отговора за ваксината, казаха, че няма проблем съпругът ми да си я слага и по време на процедурата, но ако аз реша ще трябва да изчакам после.
Сега имам един друг проблем и моля за съвет. Януари всичките 5 показателя на щитовидната бяха в норми. Тсх 2.51. Обаче от клиниката ме посъветваха да посетя ендокринолог и да го намаля малко. Посетих преди месец, правихме ехография всичко е наред и ми изписа келп 2х150 за 1 месец и после контрола. Днес пуснах и тсх е вече 0.024, фт4 -24.78 при норма 12-22.
На лекар съм чак след седмица, а процедурата трябва да започне след месец сега това пречка ли ще е? И за месец дали ще се вдигне малко тсх? Келпа ще го спра въпреки, че не съм се консултирала още.
И при мен беше горе долу така. Първо беше 2.8, после падна много на 0.01 и фт4 и фт3 бяха над горна граница. Спрях хапчето за щитовидната и след месец тсх остана 0.01, фт4 и фт3 се нормализира. Преди няколко дни пуснах тсх и беше 4.5 и започнах отново да го вземам, но не това лекарство, което на теб са ти изписали. Консултирай се с ендокринолог

# 641
Slunceto89, а при толкова ниско тсх дали ще ми отложат процедурата? Не мога да повярвам при нормални хормони и ехография, така да се объркат нещата. ☹
След седмица трябва да съм на ендокринолог, но ще се опитам по рано да отида.

# 642
Slunceto89, а при толкова ниско тсх дали ще ми отложат процедурата? Не мога да повярвам при нормални хормони и ехография, така да се объркат нещата. ☹
След седмица трябва да съм на ендокринолог, но ще се опитам по рано да отида.
На мен ендокринолога ми каза,че фт4 трябва да влезе в норма и тогава да се започва. Когато се нормализираха фт4 и фт3, а тсх остана под норма каза, че не е проблем, че толкова ниско, но сега пак трябва да го свалям.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 20:50 от Slunceto89

# 643
Здравейте,
И мен ме посъветваха да приемам лекарство на намаляване на ТСХ,моето беше 4.20 преди 4 месеца, сега вече е по 2.40 ,но с умерени дози. Това което чета е фрапантно ,за толко кратко време да понижите ТСХ, така само ще се повишат другите хормони. Явно си има схема на прием на лекарството, за да е постепенно.

Момичета едно въпросче, да не се връщам назад. След започване прием на противозачатъчни, какво следва и колко време се приемат.
Благодаря!

# 644
При мен не изписаха лекарство, защото жлезата изглежда добре. Изписаха ми келп 2х150, това е йод. Доктора каза, че ще намали малко стойността, но аз въобще не очаквах такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт