Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 40 003
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, дали високия пролактин е проблем за започване на процедурата?
И при мен излезе висок, но АГ не му обърна особено внимание, но аз сега започвам противозачатъчни и към началото на май най-вероятно ще се започне със стимулация и се надявам да се нормализира дотогава.

# 616
И при мен излезе висок, но АГ не му обърна особено внимание, но аз сега започвам противозачатъчни и към началото на май най-вероятно ще се започне със стимулация и се надявам да се нормализира дотогава.

Според мен високия пролактин е проблем. Имам едно неуспешно инвитро и един мисед с висок пролактин. След свалянето му веднага забременях и то успешно. Посетете ендокринолог и не започвайте с висок пролактин, кой каквото ще да ви казва.

# 617

Според мен високия пролактин е проблем. Имам едно неуспешно инвитро и един мисед с висок пролактин. След свалянето му веднага забременях и то успешно. Посетете ендокринолог и не започвайте с висок пролактин, кой каквото ще да ви казва.
С какво може да се свали

# 618

С какво може да се свали
Преди време бях на Достинекс, предписано от АГто.

# 619
Момичета ,имате ли опит с Октагам ? Трябва да вливам ,но го няма абсолютно никъде ,не го доставят в Бг.Като втори вариант ,доктора ми е изписал Привиген ,който също липсва.Какво са ви предлагали като заместител? Предложиха ми от аптеката Имуновенин.След 2дни ще ходя при доктора и ще се консултирам ,но все пак ако имате опит ще ми е от полза.Flowers Four Leaf Clover

# 620

С какво може да се свали
Преди време бях на Достинекс, предписано от АГто.
При мен в момента е 632, при горна граница 496, преди няколко месеца беше 432. Незнам от какво може да се е по качил. От известно време тсх много играе, ако има връзка с него.

# 621
Спазвате ли всичко преди взимане на кръв з апролактин - без секс и пипане на гърдите поне един ден, почивка и спокойствие поне 15мин преди взимането на кръв? Ако сте тичала до лабораторията, после сте чакала права и сте се притеснявали, че закъсняват за работа, нищо чудно от това да е.
Не съм лекар, прочетете в Интернет за повече информация. Аз просто това знам.

# 622

Привет, проблем е да. Миналата година след като и при мен беше доста над границата док ме прати на ендокринолог, който ми назначи терапия с Достинекс, отделно ме прати на ЯМР на глава + контраст.
Терапията беше до началото на следващия цикъл, когато пролактинът беше влязъл в норма.

Тази година отново го тествах, заедно с други неща и пак имах леко завишаване. Повторих теста и беше в норма.
Както спомена едно от момичетата, много е важно да не си имала някакви натоварвания предният ден /психически, физически/, без секс, преди теста трябва да си много спокойна поне 20 мин. Последният път като повтарях и като споделих със сестрата, че съм имала завишаване, ме сложи да лежа още 20 мин., съответно информира всички чакащи, че ще чакат, защото трябва да ми осигури спокойствие Smiley Каза ми да почна да си мисля за екзотични острови и т.н. Smiley

Ако не си повтаряла теста, най-добре повтори, но се увери, че си спокойна и не си имала натоварвания.

Успех ти желая Heartpulse

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 23:10 от greis

# 623
На мен ми изписаха Бромокриптин първо по 1 вечер. После като влезе в граници, много бързо за един месец, започнах по половинка вечер. Забременях и продължих по половинка вечер до 20 г.с. Бромокриптин е позволено при бременност, а Достинекс не. Сега опитвам за второ и отново си го пия.

# 624
На мен ми изписаха Бромокриптин първо по 1 вечер. После като влезе в граници, много бързо за един месец, започнах по половинка вечер. Забременях и продължих по половинка вечер до 20 г.с. Бромокриптин е позволено при бременност, а Достинекс не. Сега опитвам за второ и отново си го пия.
Благодаря за информацията. Аз също го отдавам до известна степен на притеснение, това е нещо, което много ми пречи и се надявам да е от това. Стойността в долната граница ли трябва да бъде.

# 625
Здравейте момичета, дойде време и аз да се отбелеажа:-). Предстои ми инвитро в Събота-10/04. Имам 3 замразени ембриона на 5 ден и 1 на шести.Миналият месец отложихме, не ми харесаха матката, но не дебелината а нещто друго(понеже имах задържан фоликул миналият месец и не сам се била изчистила добре). Този месец, 2 ден на цикъла започнах прогинова,а в Понеделник започнах утрогестан. Утре е последния му ден а след това,в Събота ще ми трансверират 1 ембрион който е 4АА.Малко съм претиснена,но мисля че е нормално. На някои да му предстои скоро трансвер? Късмет момичета на всички,които желая да имат детенце.

# 626
Момичета ,имате ли опит с Октагам ? Трябва да вливам ,но го няма абсолютно никъде ,не го доставят в Бг.Като втори вариант ,доктора ми е изписал Привиген ,който също липсва.Какво са ви предлагали като заместител? Предложиха ми от аптеката Имуновенин.След 2дни ще ходя при доктора и ще се консултирам ,но все пак ако имате опит ще ми е от полза.Flowers Four Leaf Clover

Поне пет пъти съм вливала Октагам. Никога го нямат наличен в аптеките, явно защото е скъп. Миналото лято го поръчах от аптека Марешки и дойде след една седмица /около 550 лв./.  През януари тази година го поръчах в аптека Хигия и дойде на другия ден /около 480 лв./. Не са ми казвали че не се внася в България, звънят в някакви складове в София и го поръчват.

# 627

Поне пет пъти съм вливала Октагам. Никога го нямат наличен в аптеките, явно защото е скъп. Миналото лято го поръчах от аптека Марешки и дойде след една седмица /около 550 лв./.  През януари тази година го поръчах в аптека Хигия и дойде на другия ден /около 480 лв./. Не са ми казвали че не се внася в България, звънят в някакви складове в София и го поръчват.
Проблема е ,че сега доста аптеки звънят и търсят по всякакви складове ,за да го поръчат,но го няма и казват ,че е спрян и не може да се поръча.До преди седмица се намираше и можеше да се поръча в някой аптеки ,но сега е мираж ...Варианта е заместител ....Frowning1

# 628
Няма нужда да чакаш да се нормализира, защото я се, я не се с тези хормони, дето ни слагат. Питай си лекаря най-добре но едва ли има проблем за започване на стимулация.
Относно пролактина-наистина трябва много хубаво да се спазва процедурата за вземането му. Веднъж тичах до лабораторията и беше 800, много се притесних. На другия ден отидох спокойна, седнах, изчаках десетина минути и беше под 300. Не бързайте да се шашкате ами спазвайте правилата, които едно момиче по горе е написало.
Момичета, евентуално през месец май трябва да започна втората си стимулия. Обаче се притеснявам, че цикълт ми последниъе 2 месеца е нередовен. Преди ми идваше на 28-29 ден, а сега съм на 35 ден и още не е дошъл. Според Вас трябва ли да чакам да се нормализира или това не е проблем за стимулациите?

# 629
Според моя ендокринолог трябва да се свали пролактина и след това да се започва. Изисква около един месец , защо да се бърза. Стойността му трябва да варира около 200.

Общи условия

Активация на акаунт