Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 40 016
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Вики,с ММ водим борбата за дете повече от 6 години вече.Минах през една извънматочна бременност,завършила със спукана тръба и животоспасяваща коремна операция.Два опита инвитро със отрицателен резултат,утре чакам ЧХГ от третото инвитро.Знам,че ще е отрицателен,познавам тялото си,а и уринарните тестове също са отрицателни.
Повярвай ми,за тези шест години съм преминала през един милион душевни терзания.Изпадала съм в тежки депресии,нервни кризи,сдобих се и с паник атаки.
Никога,ама никога и за миг ,не се отказахме от мечтата си да бъдем родители.
Поплачи си няколко дни,след това се изправи,намести короната и продължи да следваш мечтата си!
Отказване няма!
Желая ти успех и горе главата 🍀

# 601
Здравейте момичета, предстои ни започване на процедура в средата на месец май. Съпругът ми иска да се ваксинира, според вас удачно ли е сега или е по добре да изчака след процедурата?

# 602
Здравейте, момичета. След неуспешен инвитро опит наново ли се кандидатства по Фонда?

# 603
Здравейте, момичета. След неуспешен инвитро опит наново ли се кандидатства по Фонда?
Да. Пак се минава цялата процедура по кандидатстване и издаване на нова заповед, но искат по-малко документи.

# 604
Здравейте момичета, предстои ни започване на процедура в средата на месец май. Съпругът ми иска да се ваксинира, според вас удачно ли е сега или е по добре да изчака след процедурата?

Не не е удачно.

# 605
Не съм съгласна с Vi_To,консултирайте се с вашия репродуктивен лекар.Щом процедурата ще е едва май точно сега е момента за ваксина,т.к. има много време и да вдигне температура(което се случва с векторна ваксина - Астра-Зенека), до май ще е обновил материала многократно.По-добре да избере РНК ваксина,там няма риск от повишаване на температурата.Много по-лошо ще е да се разболее от Ковид, ще загубите месеци докато се възстанови(Ковид направо съсипва сперматаогенезата).Моят мъж вече е с 2те дози на Moderna,аз съм с 1ва доза и в понеделник почнахме стимулация.Помислете добре и не се поддавайте на предразсъдъци и фалшиви новини.Успех!

# 606
И ние ще изчакаме, не е удачно според нас точно сега да се постави ваксината. Но ние го минахме скоро и аз за себе си съм спокойна поне за сега.

# 607
Благодаря ви момичета за мненията. По принцип бяхме решили след процедурата единия или двамата да се ваксинираме, но загубихме близки хора и моят съпруг реши ако може да се записва още сега за пфайзер. Не сме го карали, специално аз съм 0 на изследванията за антитела. Направих запитване към клиниката,  ще споделя отговора после.

# 608
  • Варна
И аз взех да се замислям за ваксина. Сега чакам коментар след неуспешно инвитро и ще питам доктора.

Nova321, аз също имах бактерия преди ЗЕТ. Докторът явно сметна, че не е проблем. А ако имаш предвид дали антибиотикът ще е проблем, мисля, че той няма касателство за имплантацията.

# 609
Не съм съгласна с Vi_To,консултирайте се с вашия репродуктивен лекар.Щом процедурата ще е едва май точно сега е момента за ваксина,т.к. има много време и да вдигне температура(което се случва с векторна ваксина - Астра-Зенека), до май ще е обновил материала многократно.По-добре да избере РНК ваксина,там няма риск от повишаване на температурата.Много по-лошо ще е да се разболее от Ковид, ще загубите месеци докато се възстанови(Ковид направо съсипва сперматаогенезата).Моят мъж вече е с 2те дози на Moderna,аз съм с 1ва доза и в понеделник почнахме стимулация.Помислете добре и не се поддавайте на предразсъдъци и фалшиви новини.Успех!
За ваксина не мога да давам акъл, но болднатото не е вярно - сперматогенезата е 3 месеца. Май е след един месец.

# 610
Момичета, евентуално през месец май трябва да започна втората си стимулия. Обаче се притеснявам, че цикълт ми последниъе 2 месеца е нередовен. Преди ми идваше на 28-29 ден, а сега съм на 35 ден и още не е дошъл. Според Вас трябва ли да чакам да се нормализира или това не е проблем за стимулациите?

# 611
Здравейте, дали високия пролактин е проблем за започване на процедурата?

# 612
Привет, момичета!
Преди процедура ИКСИ сме с моят мъж. С мъжки фактор сме - олигоастенозооспермия. Има много малък процент около 8%-9% живи сперматозоиди. До момента всичко върви нормално, андролог ни каза, че щом има такъв процент няма нужда от отваряне на тестисите, лекаря, който ще ни прави ин витро каза същото и днес като бях на преглед ми заяви, че трябва да правим TESE понеже бил с малък процент. Като казах, че месец преди това е казал друго си замълча. Имал ли момичета тук, които да са правили ИКСИ с толкова малък процент? Чудя се сега какво да правим, защото съм преди стимулация. Да рискуваме ли или мъжа ми да се подложи на биопсия...

# 613
За ваксина не мога да давам акъл, но болднатото не е вярно - сперматогенезата е 3 месеца. Май е след един месец.
Fairtale11,разбира се че сперматогенезата е 3 месеца,но аз не говоря за последствия от ваксината,а за евентуално еднократно повишаване на температурата,това би компроментирало само материала,който вече е със зрели сперматозиоди,но те се обновяват за дни.А и не винаги се вдига температура от Астра-Зенека. За да е по-спокоен мъжът все пак,препоръчах РНК ваксина,тя не причинява повишаване на температурата.

Di@,да проблем е.Най-добре се консултирай с ендокринолог и го свали в норма преди процедура.

Nirvana08,т.к. и ние сме с мъжки фактор,много медицинска литература прехвълих и моят съвет е да отидете на консултация при друг андролог.За ИКСИ са необходими 10-15 сперматозоида,зависи от това колко яйцеклетки  изкарате на пункция,така че 8-9 % би трябвало да са достатъчни.Проблемът е колко от тези проценти са с добра морфология,попитайте не е ли разумно да направят ИМСИ(морфологично селектиране на сперматозоиди под микроскоп с 6000 пъти увеличвние) и !!!задължително пуснете ДНК фрагментация на сперматозоиди преди стимулацията,да не се окаже че от тези 8% няма нито 1 качествен. Едва тогава може да вземете решение за тестикуларна биопсия (TESE) все пак не е безболезнена процедура и трябва да има показания,за да се прилага,обикновенно пълна азооспермия или висока ДНК фрагментация над 30%.Успех!

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 16:10 от kremkaramel78

# 614
Да питам и тук, предполагам че ще има момичета с опит при изместен имплантанционен прозорен потвърден след ERA тест,  винаги ли се прави второ   изследване за потвърждение и то плаща ли се отделно?

Общи условия

Активация на акаунт