Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 40 188
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Позволено е да се върнат до 3 и е наше право да поискаме да ни върнат желаната бройка, както и на кой ден. Лекарите могат само да посъветват.
Благодаря ти много за отговора.. даже сега тука пия вода в несвяс видях че е хубаво ,четах че е хубаво и високо протеинови храни... да си помогна колкото мога.. ако ми дадете и съвети ще съм ви много благодарна

Не ти ли изписаха протеин и диета от клиниката? Аз бях също с лека хиперстимулация, изписаха ми протеин на Изомилк? ако не се лъжа по 2 дози на ден, диета без сурови плодове и зеленчуци и варива, повече яйца, месо и млечни, както и разхлабително (ако имам нужда)
Ами имам изписани Витамин К1, Неофолик,Естроферм,Утрогестан 2×3вагинално... вие кажете защото ми е първи опит и не ги разбирам

# 451
Аз съм на мнение, че в крайна сметка ние се доверяваме на лекаря си, все пак той е с медицинското образование и ако  решиш да върнат 2-3 ембриона и после има някакъв проблем, кой ще поеме отговорността ти или лекаря?
Ами аз ще си нося отговорността. То попринцип винаги се подписваме че ние си носим отговорноста на каквато и да е процедура Simple Smile
Аз казвам моето мнение, а относно процедурата не съм се подписвала на никакъв документ,че си нося сама отговорност. Подписвала съм документи, с които удостоверявам здравословното си състояние преди анестезията (лекарства, които пия, килограми, болести в сем. и т.н.

# 452
Аз говоря за диета и начин на хранене, а не за лекарства - и аз имах назначени лекарства след пункция Simple Smile Пробвайте до петък да наблегнете на протеини и протенови храни, както и поне 3 л. течности и редовно ходене по голяма нужда - със сигурност ще ви се отрази добре Simple Smile

# 453
Аз съм на мнение, че в крайна сметка ние се доверяваме на лекаря си, все пак той е с медицинското образование и ако  решиш да върнат 2-3 ембриона и после има някакъв проблем, кой ще поеме отговорността ти или лекаря?
Ами аз ще си нося отговорността. То попринцип винаги се подписваме че ние си носим отговорноста на каквато и да е процедура Simple Smile
Аз казвам моето мнение, а относно процедурата не съм се подписвала на никакъв документ,че си нося сама отговорност. Подписвала съм документи, с които удостоверявам здравословното си състояние преди анестезията (лекарства, които пия, килограми, болести в сем. и т.н.
Аз имах предвид за други манипулации (имам 6 операции) и за това казах че си нося отговорността.  Нямах предвид точно за ин витрото Simple Smile да така е всеки си имам мнение аз уважавам твоето Sunglasses

# 454
Аз имам 4 замразени ембриона в момента, от който 1 е с добро качество, а останалите 3 с не чак толкова добро качество. Ембриолога и доктора ми казаха, че няма проблем да върнат 4 на веднъж.
Вече зависи дали при размразяването ще оцелеят и аз смятам да ми върнат и 4те.
Аз лично предпочитам повече от 1 ембрион при трансфер за увеличаване на успеваемостта.

# 455
Аз имам 4 замразени ембриона в момента, от който 1 е с добро качество, а останалите 3 с не чак толкова добро качество. Ембриолога и доктора ми казаха, че няма проблем да върнат 4 на веднъж.
Вече зависи дали при размразяването ще оцелеят и аз смятам да ми върнат и 4те.
Аз лично предпочитам повече от 1 ембрион при трансфер за увеличаване на успеваемостта.
Да и аз така смятам... отделно ми е мечта да имам близначета Heart Eyes ако мога и 3 и 3 ще сложа Heart

# 456
За други операции разбира се че ние няма как да знаем по-добре от лекарите, но дали да върнат на 3 или 5 ден имаме право да кажем. Второто инвитро чакахме до 5 ден и не стигнахме до трансфер. Първото и третото върнахме на 3 ден и последва бременност и двата пъти. По мое лично настояване третият път върнахме ембриончетата на 3 ден, защото не исках пак да рискувам. А вече спрямо това дали има замразени и тн също можем ние да решим колко да върнат. Аз през цялото време исках да върнат 2, докторът 1 и малко преди трансфера той каза че също предпочита да върнем две. Но тези клетки са наши и ние можем да правим каквото искаме с тях.

Хубаво е да се пие протеин. Ако има хиперстимулация е добре и сушени кайсии. На мен ми правиха изследвания и биохимия за да видим точно каква да е диетата. За две седмици се оправих.

# 457
За други операции разбира се че ние няма как да знаем по-добре от лекарите, но дали да върнат на 3 или 5 ден имаме право да кажем. Второто инвитро чакахме до 5 ден и не стигнахме до трансфер. Първото и третото върнахме на 3 ден и последва бременност и двата пъти. По мое лично настояване третият път върнахме ембриончетата на 3 ден, защото не исках пак да рискувам. А вече спрямо това дали има замразени и тн също можем ние да решим колко да върнат. Аз през цялото време исках да върнат 2, докторът 1 и малко преди трансфера той каза че също предпочита да върнем две. Но тези клетки са наши и ние можем да правим каквото искаме с тях.

Хубаво е да се пие протеин. Ако има хиперстимулация е добре и сушени кайсии. На мен ми правиха изследвания и биохимия за да видим точно каква да е диетата. За две седмици се оправих.
Наистина не разбирам хич нещата. Аз май нямам хипер стимулация или така си мисля чувствам се добре пишкам без болка лежа нямам болка седя нямам болка просто леко като се изправя усещам дискомфорт в корем това е само... и за това предполагам че ако имам хиперстимулация щеше да усетя по някакъв начин.. може би щях да усещам повече болки или греша?

# 458
камелия, всички ли яйцеклетки се оплодиха , интересно ми е защото аз с 25 яйцеклетки  накрая не остана нито един ембрион за замразяване на пети ден и не стигнах до трансфер и аз съм с мъжки фактор 1% морфология и имси + макс правихме и пак нищо.

# 459
И ние сме в мъжки фактор. Тепърва ни предстои първи опит ин витро, морфологията ни също е  1%.. И честно казано тази морфология доста ме тревожи.
камелия, всички ли яйцеклетки се оплодиха , интересно ми е защото аз с 25 яйцеклетки  накрая не остана нито един ембрион за замразяване на пети ден и не стигнах до трансфер и аз съм с мъжки фактор 1% морфология и имси + макс правихме и пак нищо.

# 460

Ами днес ми се обадиха че са се оплодили 18.

# 461
Kameliq, при мен коремът беше подут 2 седмици. Не съм имала болки, но яйчниците бяха доста големи и ми беше дискомфортно. Пуснахме и изследвания и ме сложиха на диета. В крайна сметка не беше кой знае какво, но си бях като в 4 месец докато се оправиха нещата.

# 462
Първия път ми върнаха ембриона на 3 ден и се захвана ,до 8 седмица и после мисед,втория и третия път  докторката държеше да изчакаме до 5 ден и нищо не оцеля и нямахме трансфер.Немога да разбера кое е по-правилно!И ние сме с мъжки фактор с морфология 7% и имси +макс

# 463
ДНК фрагментация правили ли сте? Все повече мисля, че преди ИКСИ ще ни накарат да пуснем, а и четох, че е желателно да се направи... На мен абсолютно всичко ми е ново и непрекъснато научавам нови и нови неща.
Първия път ми върнаха ембриона на 3 ден и се захвана ,до 8 седмица и после мисед,втория и третия път  докторката държеше да изчакаме до 5 ден и нищо не оцеля и нямахме трансфер.Немога да разбера кое е по-правилно!И ние сме с мъжки фактор с морфология 7% и имси +макс

# 464
не,не сме правивили такова изледване.Може ли малко повече информация?Кога и как се прави?

Общи условия

Активация на акаунт