Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 40 221
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, слагате ли прогестерон сутринта  в деня на трансфера?

Аз бях с циклогест (свещичка) и ми казаха да го сложа анално (нищо не изтече).

# 436
На мен ми казаха да го сложа и аз съм на циклогест

# 437

Да мен изрично ме предупредиха.

# 438
В тази клника казаха , което е вагинално в деня на трансфера да е орално, а в старата клиника и в деня на трансфера си беше вагинално.

# 439
Сутрешната доза си я сложих, а обедната ми казаха да си я сложа като се прибера от трансфера.

# 440
Здравейте, нека в тази група всеки сподели неговият първи опит за да бъдем полезни на всички които тръгват по този труден път !!!
На кратко нещата при мен ....
Оказа се, че имам двустранно запушени тръби и единственият начин беше ин витро процедура.
На 02.03 втори ден от цикъла започнаха прегледите и изследванията, бяха ми назначени 10 дни противозачатъчни хапчета Ясмин, Елевит и Иногинол.
На 08.03 бяхме в клиниката за серологични изследвания, микробиология и спермограма.
На 12.03 спрях противозачатъчните и на 16.03 дойде така чаканият МЦ.
На 17.03 бяха изследванията на хормоните и започна стимулация с Гонал 150 ( 5 дни ).
На 23.03 проследяване на хормоните и включване на Цетротид 0.25 ( 2 дози )
На 25.03 ... отново преглед ....

# 441
Момичета имам въпрос към вас. Сега ми се обадиха и ми казаха че са се оплодили 18 яйцеклетки. Трансфера ми казаха за събота, но искат 1 ембрион да връщат а аз изрично казах и държа  на два.. и лекаря вчера на пункцията ми каза че 2.. каква е разликата между 1 и 2 ако яйчниците ми са подути примерно?

# 442
Аз бях с лека хиперстимулация, но върнахме 2. Едното се захвана и се раздели на две бебчета.
Иначе има по-голям риск да не се захванат май и затова ако лекарите се решат на трансфер, предпочитат 1. Но всичко е късмет. Онзи ден имаше момиче което е направило страшна хипертимулация и чака близнаци от две върнати със свеж трансфер.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 16:08 от Jessito 🍀🍀

# 443
Аз бях с лека хиперстимулация, но върнахме 2. Едното се захвана и се раздели на две бебчета.
Иначе има по-голям риск да не се захванат май и затова ако лекарите се решат на трансфер, предпочитат 1. Но всичко е късмет. Онзи ден имаше момиче което е направило страшна хипертимулация и чака близнаци от две върнати.
Да знам че всичко е строго индивидуално. А аз ако си държа на 2 ще ми ги върнат това е в мое право нали? Благодаря ти

# 444
Позволено е да се върнат до 3 и е наше право да поискаме да ни върнат желаната бройка, както и на кой ден. Лекарите могат само да посъветват.

# 445
Позволено е да се върнат до 3 и е наше право да поискаме да ни върнат желаната бройка, както и на кой ден. Лекарите могат само да посъветват.
Благодаря ти много за отговора.. даже сега тука пия вода в несвяс видях че е хубаво ,четах че е хубаво и високо протеинови храни... да си помогна колкото мога.. ако ми дадете и съвети ще съм ви много благодарна

# 446
Аз съм на мнение, че в крайна сметка ние се доверяваме на лекаря си, все пак той е с медицинското образование и ако  решиш да върнат 2-3 ембриона и после има някакъв проблем, кой ще поеме отговорността ти или лекаря?

# 447
Благодаря ти много за отговора.. даже сега тука пия вода в несвяс видях че е хубаво ,четах че е хубаво и високо протеинови храни... да си помогна колкото мога.. ако ми дадете и съвети ще съм ви много благодарна

Не ти ли изписаха протеин и диета от клиниката? Аз бях също с лека хиперстимулация, изписаха ми протеин на Изомилк? ако не се лъжа по 2 дози на ден, диета без сурови плодове и зеленчуци и варива, повече яйца, месо и млечни, както и разхлабително (ако имам нужда)

# 448
Аз съм на мнение, че в крайна сметка ние се доверяваме на лекаря си, все пак той е с медицинското образование и ако  решиш да върнат 2-3 ембриона и после има някакъв проблем, кой ще поеме отговорността ти или лекаря?
Ами аз ще си нося отговорността. То попринцип винаги се подписваме че ние си носим отговорноста на каквато и да е процедура Simple Smile

# 449
Да, както и пиеш хапчетата, които са ти изписани.

Общи условия

Активация на акаунт