Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 40 127
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • до най-прекрасния мъж
На мен ми назначиха преди изобщо да решим, че правим инвитро - НК клетки, а вече като започнахме, на 2-ри ден от МЦ, имах TSH, TAT, MAT, Антинуклеарни антитела, Антикардиолипинови антитела и Антибета 2 Гликопрот. антитела. Не знам последните 3 за какво са точно. Те са ми отрицателни.

# 556
На мен ми назначиха преди изобщо да решим, че правим инвитро - НК клетки, а вече като започнахме, на 2-ри ден от МЦ, имах TSH, TAT, MAT, Антинуклеарни антитела, Антикардиолипинови антитела и Антибета 2 Гликопрот. антитела. Не знам последните 3 за какво са точно. Те са ми отрицателни.

Не съм прочела правилно или сте изследвали ТСХ и другите хормони ,на 2 ри ден от цикъла. Защото доколкото знам, тези хормони се пускат когато не сте в цикъл ,на гладно и на жадно.

# 557
Здравейте. След трансфер съм. Тези от вас, които са минали вече по този път, лежали ли сте постоянно? Мога ли да подпомогна имплантацията по някакъв начин?

# 558
Здравей,
Има тема "Дългото чакане след трансфер". Там ще намериш отговор на често задавани въпроси.
Успех!

Здравейте. След трансфер съм. Тези от вас, които са минали вече по този път, лежали ли сте постоянно? Мога ли да подпомогна имплантацията по някакъв начин?

# 559
  • до най-прекрасния мъж

Не съм прочела правилно или сте изследвали ТСХ и другите хормони ,на 2 ри ден от цикъла. Защото доколкото знам, тези хормони се пускат когато не сте в цикъл ,на гладно и на жадно.
Всъщност, сега погледнах, пуснала съм ги на трети ден от МЦ. На гладно и жадно със сигурност. Аз, когато ходя в клиниката, винаги ходя гладна и жадна, защото не знам какво ще ми пускат като изследвания. ТСХ многократно ми е изследван на 2-ри ден от МЦ, включително и в отделение по Ендокринология. Случвало се е да пускам и на чист ден, винаги се върти около едни и същи стойности.

# 560

Аз лежах доста. Така ми беше по спокойно. Късмет!

# 561
Не съм лежала, даже си ходих на работа без проблем, даже след самия трансфер и 2 Мин не съм стояла легнала

# 562
Аз също не съм лежала след трансферите, веднага се обличах и си тръгвах. Даже единия път бях веднага след това на дълга разходка. Имаше бременност и двата пъти.

# 563
Момичета, след няколко дни ми предстои пункция. Вчера излязоха резултатите от NK клетки, 27% 🥺 Доста е завишено. Утре съм на лекар, но откакто видях резултата не мога да намеря място. Някой имал ли е толкова завишени НК клетки и знаете ли, дали ще се наложи да се предприема нещо. Много съм притеснена

# 564
Според моята репродуктивна лекарка, при завишени НК клетки има смисъл приемането на кортизонов препарат след трансфер. Във кръвта или във маточната лигавица ги откриха?

# 565
В кръвта. Беше нормално кръвно изследване. 
Аз четох за някакви вливания, стари публикации от преди много години. Не знам сега пак ли така се процедира, дали и разходите са същите 😟
Според моята репродуктивна лекарка, при завишени НК клетки има смисъл приемането на кортизонов препарат след трансфер. Във кръвта или във маточната лигавица ги откриха?

# 566
В кръвта. Беше нормално кръвно изследване. 
Аз четох за някакви вливания, стари публикации от преди много години. Не знам сега пак ли така се процедира, дали и разходите са същите 😟

Предполагам зависи от клиниката Аз имах вливка в деня на трансфера и днес пак ходих.

# 567
Във клиниката където съм аз не ги правят тези вливки. Във интерес на истината дали имат положителен ефект не е във никакъв случай доказано.
Аз самата съм търсила много материали за тях и във нито едно проучване не е доказано, че увеличават шанса за успех.
Имам и приятелка, която забременя и роди със вливки след няколко спонтанни аборта, но след това има пак спонтанен ,отново със вливките.
Според мен са твърде скъпи, особено ако не се знае помагат ли изобщо. Гледала съм и съдържанието им, ами нищо особено.
Но пък има и позитивни отзиви за тях, ако ще се почувстваш по спокойна ги направи. Не се знае помагат ли, но със сигурност не вредят.
Лично аз ако имах завишение щях да заложа на кортизонов препарат, поне е сигурно че деиства подтискащо на имунитета.
Все пак е решение, което се взима от лекар и пациент това.

# 568
А ориентировъчно колко струват такива вливания? Знам, че зависи от броя и количеството и е строго индивидуално, но просто като пример...🙏

# 569
За България найстина не знам.
Аз ще правя имунна терапия, но със инжекции на съвсем друг принцип. Пак е със недоказано деиствие.  Във България обаче явно тази диагностика не се прави.
Не съм срещала и тук във форума да се споменават тези инжекции. Но тук във Германия четох по форумите, че е помагало на жени за задържане на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт