Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 40 124
  • 738
  •   1
Отговори
# 570

Не съм прочела правилно или сте изследвали ТСХ и другите хормони ,на 2 ри ден от цикъла. Защото доколкото знам, тези хормони се пускат когато не сте в цикъл ,на гладно и на жадно.

Щитовидните хормони не се влияят много от това дали ги изследвате на гладно и жадно. Важно е да не сте приели л-тироксина за деня, преди да ви вземат кръв, и да не сте пили кафе. Принципно има влияние менструалният цикъл, часът от денонощието, дори сезонът (зимата ТСХ се покачва). Но разликите не са толкова големи, че да е критично. От години се следя за моето заболяване, ендокриноложката ми ме е пращала и следобед да изследвам ТСХ, доволно яла и пила, и никога не ме е питала дали съм в цикъл.

# 571
На мен ми назначиха преди изобщо да решим, че правим инвитро - НК клетки, а вече като започнахме, на 2-ри ден от МЦ, имах TSH, TAT, MAT, Антинуклеарни антитела, Антикардиолипинови антитела и Антибета 2 Гликопрот. антитела. Не знам последните 3 за какво са точно. Те са ми отрицателни.

Не съм прочела правилно или сте изследвали ТСХ и другите хормони ,на 2 ри ден от цикъла. Защото доколкото знам, тези хормони се пускат когато не сте в цикъл ,на гладно и на жадно.
Всъщност, сега погледнах, пуснала съм ги на трети ден от МЦ. На гладно и жадно със сигурност. Аз, когато ходя в клиниката, винаги ходя гладна и жадна, защото не знам какво ще ми пускат като изследвания. ТСХ многократно ми е изследван на 2-ри ден от МЦ, включително и в отделение по Ендокринология. Случвало се е да пускам и на чист ден, винаги се върти около едни и същи стойности.

Ахаа... специално за хормони на щитовидната аз винаги съм ги пускала, когато съм в чист ден (без кървене). А репродуктивните хормони като LH ,prolactin ,estradiol и т.н от 2 ри до 5 ти ден са ми казвали. За това попитах стана ми интересно.

# 572
  • до най-прекрасния мъж
По принцип, когато започват подготовка за стимулация, пускат хормони на 2ри ден. При мен имунологията, която включваше въпросните изследвания, ми я предложиха по желание, заедно с Цитогенетичните. Аз се зачудих, защото сумата не е малка. Затова я пуснах на следващия ден, като отидох за първите инжекции.

# 573
А ориентировъчно колко струват такива вливания? Знам, че зависи от броя и количеството и е строго индивидуално, но просто като пример...🙏
Интралипид, който е евтин, е 80лв, октагам примерно е нещо от порядъка на 400-500лв. Аз този път имах 2 вливки интралипид- влива се бързо и не е болезнено. За октагам знам, че се влива продължително време. Има и други препарати - за тях нямам представа.

# 574
  • Пловдив
Аз питах в темата за генетичните проблеми, но отговор не получих.Също съм с високи НК клетки, моите са 760 при горна граница 430.Веднага след второто инсе ми казаха,че се препоръчва Интралипид, само ако аз искам.Исках, разбира се.А преди това, като излязоха изследванията моят АГ ме прати при имунолог заради клетките.Жената каза, че ИР повече ми пречи от тези клетки и чак при положителен тест ще ми влеят Интралипид.И в някоя си седмица още веднъж.Каза щом не си болна, не си била в контакт с болен, нямаш проблеми със ставите и зъбите - значи това е нещо инцидентно.Кога да направя пак такова изследване за да проверя?То дали ще дам 80лв за него или 80лв за Интралипид... ама поне да знам имам ли, нямам ли... Thinking
Аз съм от чакащите следващото заседание за първа заповед.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 17:17 от Елънче

# 575
Доцент Русев като прави изследването за NK клетки, в лабораторията правят проба от кой препарат се повлияват, Интралипид или имуноглобулини. На моето изследване има резултати след прилагане на препаратите в пробата, с колко намалява активността, трябва да е над 10%. При мен Интралипид беше намалил активността, струва 15-16 лв от аптеката, в моята клиника ми взеха 60 лв за вливката, в държавна болница може дори да е безплатно, но не всеки е наясно как се разтваря и прилага. Винаги е на бавна капка. Имуноглобулините се правят от кръвна плазма и са доста по-скъпи.

Ето направени проучвания и изследвания за тези препарати, но на английски:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4518016/
http://www.elitekliinik.ee/eng/elite/viljastamine/intralipid-inf … ble-side-effects/
https://www.worldscientific.com/doi/pdf/10.1142/S2661318219500178

Но всички казват, че са необходими още тестове, върху повече жени, за да станат като задължителна препоръка при повишени NK клетки. Защото ако в 10 научни изследвания са открили позитивна връзка, в други 3 не са открили.

# 576
Момичета, здравейте, закъснях с часа на поставянето на таймиращата инжекция с 23 минути. Престой ми първа пункция в неделя и се побърквам, утре ще се обадя на лекаря.

# 577
Спокойно няма проблем

# 578
Назад в темата имаше едно момиче, закъсняло с два часа. Важно е да предупредиш в клиниката. В нейния случай всичко беше минало нормално, не е имало проблем.

Момичета, здравейте, закъснях с часа на поставянето на таймиращата инжекция с 23 минути. Престой ми първа пункция в неделя и се побърквам, утре ще се обадя на лекаря.

# 579
  • до най-прекрасния мъж
Спокойно, ще ти преместят пункцията с 20 мин назад и няма да има проблем за фоликулите. В моята клиника дават толеранс +/-5 мин.
Задължително предупреди още утре, за да видят как ще те преместят в графика. То това е по-сложното, ако клиниката ти е натоварена и има много пункции за този ден. Ама не вярвам.

# 580
  • София
Спокойно няма проблем и аз си я сложих с 25мин. закъснение, защото не видях колко е часа Blush

# 581
Момичета, много ви благодаря, опитвам се да запазя спокойствие, но емоциите надделяват. От близо 3 години се опитваме, с мъжки фактор сме, но в процеса се оказа, че и при мен има проблеми. Много ми е полезна информацията в темата. Благодаря и успех на всички.

# 582
Момичета Доки днес ми каза на 10ти ден от цикъла да запиша час за зет.вие когато правите зет на кой ден от цикъла ходите на преглед и подготовка 🤔

# 583
Момичета Доки днес ми каза на 10ти ден от цикъла да запиша час за зет.вие когато правите зет на кой ден от цикъла ходите на преглед и подготовка 🤔

При мен на 2 ден от цикъла но аз съм на естрофем, при теб сигурно е на естествен цикъл.

# 584
  • Варна
Първият преглед при мен беше на 3 ден, с Естрофем.

Общи условия

Активация на акаунт