СТОЙНОСТИ НА ЧХГ- ТЕМА 13

• 47 775
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Защо пък решихте, че всичко приключва, както казаха 48-72 ч е границата за удвояване, а при вас почти се е удвоило за 48ч, няма драма.

Защото съм паника и умирам от страх…

Благодаря ви за отговорите!

# 511
  • София
Ако расте, а не намалява, има шанс. Все пак, това не е математика и нарастването не е с математическа точност. Ако е до 2 пъти за 72 ч., всичко е ок. Ако е по-малко, тогава може да има проблем. Но може и да става дума за изхвърляне на втори плод, докато първият си расте.
Затова не е добре да се пускат безброй кръвни тестове, когато не е установен проблем (кървене, болки, липса на сакче и повобни).
Чакане му е "майката" и спокойствие.

# 512
При мен се случи спадане на ЧХГ за 48 ч от 725 на 495 и след това спонтанен аборт!

# 513
Покрай тези кръвни и един спонтанен аборт НИКАКВО СПОКОЙСТВИЕ НЯМАМ .Единственото което ме крепи е ,че утре ще отида на по -добра апаратура да ме погледнат с още един кръвни и  дано разберем върви ли бремеността .Аз на снимката от предишния гинеколог не съм сигурна че това което се вижда е плоден сак... Simple Smile Приела съм че ще се случи пак ,но като че ли искам да се свършва за да се съвзема и да опитаме пак .

# 514
Покрай тези кръвни и един спонтанен аборт НИКАКВО СПОКОЙСТВИЕ НЯМАМ .Единственото което ме крепи е ,че утре ще отида на по -добра апаратура да ме погледнат с още един кръвни и  дано разберем върви ли бремеността .Аз на снимката от предишния гинеколог не съм сигурна че това което се вижда е плоден сак... Simple Smile Приела съм че ще се случи пак ,но като че ли искам да се свършва за да се съвзема и да опитаме пак .

Може ли да ви попитам в коя седмица ви се случи първия спонтанен аборт и след колко време започнахте нови опити?

# 515
Преди 5г .
Случи се 7г.с.-9г.с нямаше пулс и нямаше пулс ,прокървих и се наложи да влизам в болница. Не си спомням колко време ме мотаеха . Тогава кръвни изследвания не съм пускала.След това се разделихме с човека до мен .Вече съм на 30 срещнах правилния човек и е на път да се случи същото Sad Sad .Явно проблема е в мен .След кюртажа ми казаха 6 месеца никакви опити и сега ме е страх да не се случи същото .Утре ще ви пиша какво е станало (защото кръвните показатели също така са ниски за закъснението нищо че нарастват лека полека)..
Бъдете здрави и дано повече мами се хвалят със здрави дечица.

# 516
Преди 5г .
Случи се 7г.с.-9г.с нямаше пулс и нямаше пулс ,прокървих и се наложи да влизам в болница. Не си спомням колко време ме мотаеха . Тогава кръвни изследвания не съм пускала.След това се разделихме с човека до мен .Вече съм на 30 срещнах правилния човек и е на път да се случи същото Sad Sad .Явно проблема е в мен .След кюртажа ми казаха 6 месеца никакви опити и сега ме е страх да не се случи същото .Утре ще ви пиша какво е станало (защото кръвните показатели също така са ниски за закъснението нищо че нарастват лека полека)..
Бъдете здрави и дано повече мами се хвалят със здрави дечица.

Съжалявам! Дано сега всичко да е наред пожелавам ви го най искрено! Аз бях в 6 гес. Седмица ходих при двама лекари единия ми каза да се пазим 3 месеца, а другия ми каза след като ми дойде първия цикъл след аборта можем да започваме с опитите отново!

# 517
  • София
didito_lp, правила ли си изследвания за тромбофилия и на щитовидната жлеза?

# 518
Не!
Един спонтанен аборт се считал за нормално. да ви кажа не очаквах пак да се случи. Сега ще се посъветвам с гинеколожката утре и ще си пусна изследвания  .
Въпреки че имам едни малки надежди все още Simple Smile

# 519
Ти казваш, че според прегледа си била 4та седмица, тоест ЧХГ за седмицата е добре.
Ти от 8-9 седмици не си имала менструация ли?

# 520
  • София
Нормално е, когато става дума за 4-5 г.с. При напреднала седмица и при повторение е явно, че има някакъв проблем. Ако е някой от споменатите от мен, тяхното разрешение е лесно. Важно е да се хване причината. Успех ти желая и повече да не се повтарят неуспехите, а скоро да се радваш на рожба!

# 521
5седмиции 6 дена ,но миналия месец ми подрани с 6дена и ако овулацията си е била по старо му ,защото не я засякох ,излизат пак сметките ,но последното изследване не показа удвояване на ЧХГ

# 522
Не!
Един спонтанен аборт се считал за нормално. да ви кажа не очаквах пак да се случи. Сега ще се посъветвам с гинеколожката утре и ще си пусна изследвания  .
Въпреки че имам едни малки надежди все още Simple Smile

И аз не съм си правила все още никакви изследвания, но мисля преди да поднови опитите задължително да си направя.

# 523
Дидито, това което ми хрумва като евентуален проблем при теб: може да имаш сраствания в следствие на кюретажа и лош кръвоток другото възможно е да имаш мутации и да се нуждаеш от терапия за тромбофилия. Опитай да се консултираш с д-р Сигридов или Калчев, също с Русев за имунологията.
Аз съм с 6 опита инвитро, 2 бременности завършили със спонтанен и чак сега разбрах, че проблема ми е в матката-формата й, също така преграда, която пречи на ембриона да се развива, сраствания и лошо кръвообращение. Направих хистероскопия и физиотерапия и сега уж всичко е наред, подготвям се за нов опит.

# 524
Здравейте,

Включвам се директно с въпрос. В понеделник сутрин (8:30) пуснах ЧХГ за първи път - 63.8. Днес следобед (50+ часа по-късно) пуснах за втори и стойността е 201. Няма 72 часа (знам, че не е точна наука), това за което се замислих е че стойността е малко над утроена. Дали е нормално?

Общи условия

Активация на акаунт