СТОЙНОСТИ НА ЧХГ- ТЕМА 13

• 47 784
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • София
На мен ми се струва, че няма удвояване за 48 часа. Ако имаше, ЧХГ трябваше да е над 550.
Вариант е или още веднъж ЧХГ след 48 часа или след няколко дена на преглед, за да прецени лекар.

Удвоява се на 48 до 72 ч. Не точно на 48. Идеално е удвояването.
Възможно е подранилата менструация да бърка сметките и вероятно овулацията е била по-късно (в обичайното си време, без да се е повлияла от кървенето).

# 496
Здравейте, бях писала преди време.
Да ви разкажа и моята история..
След прекаран престой в болница и стрес от преживяното, менструацията ми ме пропусна. Направих тест, въпреки че знаех, че няма как да съм бременна и беше отрицателен. Трябваше да ми дойде на края на март.. Последната ми менструация беше на 28 февруари. На 19 април, още нямах менстуация и реших да направя още един тест. Имахме полов контакт само веднъж началото на април. Тогава е и станало, чудо беше. Със закъсняваща менструация, без изобщо да знам кога е овулацията, предполагаше се, че е минала отдавна… Е.. Видях втората най-бледа черта.. Изпитах страх, не можах да се зарадвам от това, че началото на март бях болна и приех доста лекарства.. На 20Ти отидох и на кръвен-чхг 63. На 22ри-130.. И тук започна още по-голямото принеснение..Не се удвояваше на 48ч. 3ти тест на 26ти-чхг 270..Отидох на лекар, въпреки че знаех че е рано и няма да се види нищо.. Изобщо не знаех как да броя, коя седмица съм, тьй като менструацията ме пропусна един месец… Успокоиха ме, че лекарствата, които съм пила не вредят и не съм била още бременна като съм ги пила. Даже е минал месец от тогава… След още 2 дни на 28ми пуснах пак чхг- 418..Изобщо не се удвояваше нормално и усещаах, че нещо не е наред…. Отидох и на второ мнение и с чхг 418 са видя сакче с размер 4мм. И там  ме увериха, че за сега всичко е ок и да не гледам повече чхг, важен е ехографа…. Малко се успокоих, но си имах вътрешно усещане, че нещо не е както трябва с това чхг… Разбрахме се да се видим след 10дни, когато вече трябваше да чуем и сърце или поне да видим нещо в сакчето…Приех си го като чудо, от първия път, без да знам кога е овулацията, без менструация…
За съжаление след 10дни се установи, че сакчето е празно… Нямаше нищо вътре 😭😭… вътрешното ми предчувствие не ме излъга… На 13 април направих аборт с вакуум.. Доста тежко го приех, все се надявах, че съм от тези, които чхг расте по-бавно, но всичко е ок…
Явно стресът, медикаментите или просто така е имало да става… Днес 1 месец по-късно ми дойде и първата менструация. Ще изчакаме още 2-3 и започваме на ново, този път без притеснения от болници и лекарства и дано пак се получи така от веднъж хихи, но този път успешно… Пожелавам успех на всички ви и да не ви стига моята мъка!

# 497
Здравейте, моля за вашите мнения, дали тази стойност е нормална:

Първи ден на последна менструация: 14.05
Овулация: може би около 31.05 (не е засечена със сигурни средства)
Дължина на цикъла: 30-34 дни
ЧХГ днес: 80,3 UI/L

Благодаря ви! ❤

# 498
  • USA
Майка-зайка - днес е деня или май утре в който би трябвало да ви дойде и стойността  е ОК.
ОВ+14=дата     31.05+14=   15 юни т.е утре, дори нямате закъснение.

Buterrflyy късмет и на теб следващия месец!

# 499
Здравейте пак .Май не са добре нещата при мен. днес ходих на доктор ,каза че вижда сакче около 8мм отговарящо на 3-4 седмица.След това ми излязоха кръвните резултати няма удвояване.
На 11.06 - 276.61
На 13.06 - 453.77
На 15.06 - 556.66.
Хайде сега пак започнаха тревогите.
Следващ преглед 5 - Юли.
Явно пак ще пускам кръвни изследвания .

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 13:52 от didito_lp

# 500
Didito, добре е , че е видял сакче в матката, защото това изключва извънматочна бременност.
Лошо е, че ЧХГ не се удвоява. Това сочи, че бременността най-вероятно няма да продължи.
Разбира се, има и изключения, но те са рядкост.
Може да потърсиш и 2ро мнение, защото 5ти юли ми се струва много далечна дата.
Докторът ти как коментира кръвните резултати?

# 501
Ами те излязоха след като си тръгнах от кабинета .Показах му първите два резултата,коментира че е хубаво да има динамика.
Ще пусна след два дни пак и вече ще се знае .Интересно как сами си разбираме преди те разберат .

# 502
Според мен, ако отговаря на “3-4 седмица” няма да се вижда нищо, понеже в трета седмица още не е закъсняла менструацията. Аз бих потърсила втори лелар, много дълго ми се вижда да се чака чак до 5-ти в неведение.

# 503
Преди 5г минах през същия Ад.
Мисля да си запиша час в Медицински комплекс "Д-р Щерев " в четвъртък заедно с новите кръвния изследвания.
И да ме погледнат и там .

# 504
Това, че се е видял сак в матката не изключва извънматочна бременност. Има псевдосакове, които замаскират извънматочната. Не спирайте да следите ЧХГ на 48 часа.

# 505
Здравейте. Много съм притеснена, защото ЧХГ не ми се удвои на 48 часа.

Забременяла съм около 31-ви май или 1-ви юни. На 14-ти юни ЧХГ ми беше 80,3, а днес е 148. Предполагам, че всичко приключва…? 😔

# 506
  • София
ЧХГ се удвоява между 48 и 72 ч., а не за 48 ч. На мен ми изглежда много добре.

# 507
Здравейте. Много съм притеснена, защото ЧХГ не ми се удвои на 48 часа.

Забременяла съм около 31-ви май или 1-ви юни. На 14-ти юни ЧХГ ми беше 80,3, а днес е 148. Предполагам, че всичко приключва…? 😔

Защо пък решихте, че всичко приключва, както казаха 48-72 ч е границата за удвояване, а при вас почти се е удвоило за 48ч, няма драма.

# 508
Здравейте Simple Smile .
Мисля си не че не е дискусирано,но възможно ли е забавяне в растеж на ЧХГ за няколко дни и после пак нормално покачване и всичко да е наред. Утре съм пак на преглед ,пак кръвни ,но така като чета ,щом има забавяне в покачването на ЧХГ всичко е свършило .
Решила съм на следващия опит изобщо да не ги пускам тези изследвания за да не изперкам.

# 509
Здравейте Simple Smile .
Мисля си не че не е дискусирано,но възможно ли е забавяне в растеж на ЧХГ за няколко дни и после пак нормално покачване и всичко да е наред. Утре съм пак на преглед ,пак кръвни ,но така като чета ,щом има забавяне в покачването на ЧХГ всичко е свършило .
Решила съм на следващия опит изобщо да не ги пускам тези изследвания за да не изперкам.
Само в този форум съм срещала поне два такива случая, така че всичко е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт