СТОЙНОСТИ НА ЧХГ- ТЕМА 13

• 47 263
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте. Възможно ли е при ЧХГ над 16000 да се вижда само плоден сак, но да се окаже, че все пак всичко е наред? Има ли надежда?
Не би ли трябвало при такива стойности да се вижда ясно ембрион, че и сърдечна дейност?
Бихте ли ми препоръчали клиника в София с добра апаратура (може и на лични)?
Благодаря!

# 601
Майка Зайка, колко е закъснението?

# 602
Около две седмици или минимум десетина дни.

# 603
А ЧХГ да не е друга мерна единица? Да не е 1600? Не гледайте само стойностите, щом сте в 5-6г.с. Е нормално да се вижда само сак.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 08:52 от Pistachio

# 604
В Надежда на стойности 35000 не видяха нищо-само сак,в Щерев на следващия ден се видя сърдечна дейност.Не казвам коя апаратура е по-добра,не съм ьапозната и със стойноститете,но споделям моя опит.

# 605
За 10 дена закъснение е нормално да се види сак. Ако търсите добра апаратура - Фемина. Щерев, Надежда също стават, вижте къде ще Ви е най-удобно.

# 606
Майка Зайка, най-добре е наистина да потърсиш още едно мнение при специалист с добра апаратура.
При 2 седмици закъснени се очаква да се види ембрионче вече. Предполагам АГ е изразил някакво мнение?

# 607
С 13 дни закъснение (за които съм сигурна, че бяха толкова, тъй като следих овулацията) при мен се видя само сак, съвсем празен - без жълтъчни мехурче, без нищо. Пуснахме ЧГХ  - 11000, след 48 ч. пак - 18000. След още 10 дни Ембрионче, сърдечна дейност, всичко както трябва. 14та седмица съм вече. Опитай се не се шашкаш, определено има надежда всичко да е наред! (Знам колко е трудно, аз отидох на втория преглед готова да чуя, че имам кухо яйце, но наистина опитай до колкото е възможно да мислиш позитивно.) Успех!

# 608
Явно сте имали късна овулация. Като цяло има надежда, но докато се види, че всичко е наред направо ти побеляват косите Simple Smile.

# 609
Здравейте ! Моля за мнение.Имам 2 дена закъснение на цикъла с 2 положителни теста с бледа втора черта.Днес на 2-ри ден пуснах кръвен 86 е резултата.Как ви се струва стойността за 2-ри ден .Добре ли е ?

# 610
Здравейте ! Моля за мнение.Имам 2 дена закъснение на цикъла с 2 положителни теста с бледа втора черта.Днес на 2-ри ден пуснах кръвен 86 е резултата.Как ви се струва стойността за 2-ри ден .Добре ли е ?

Води се положителен резултат (зависи от референтните стойности на лабораторията). За да се види дали ЧХГ расте нормално, повторете резултата в същата лаборатория след 48ч (трябва да се удвоява). Успех и дано всичко при вас е наред!

# 611
Здравейте. Миналият четвъртък ЧХГ ми беше 4175, а днес (шест дни по-късно) е само 9238. В същата лаборатория. Очаквах да е поне 32000.
Две седмици закъснение и се вижда само плоден сак и жълтъчно мехурче, като преди седмица дори и това не се виждаше.
Предполагам, че вече няма никаква надежда за моето бебе…

# 612
Здравейте. Миналият четвъртък ЧХГ ми беше 4175, а днес (шест дни по-късно) е само 9238. В същата лаборатория. Очаквах да е поне 32000.
Две седмици закъснение и се вижда само плоден сак и жълтъчно мехурче, като преди седмица дори и това не се виждаше.
Предполагам, че вече няма никаква надежда за моето бебе…
Ама не отписвайте така нещата само заради две стойности. Щом се вижда нещо на ехограф, ЧХГ не се гледа. Явно расте, щом вече се вижда плоден сак. Не знам какво очаквате да се види, за мен е нормално това да се види за две седмици закъснение.
ЧХГ спира да се удвоява след като мине определена седмица.

# 613
  • USA
При повечето нормални бременности, при нива на hCG под 1200 mIU / ml, нивото на hCG обикновено се удвоява на всеки 48-72 часа и обикновено се увеличава с поне 60% на всеки два дни.
     В началото на бременността 48-часовото увеличение на hCG с 35% все още може да се счита за нормално.
     С напредването на бременността нивото на hCG се забавя значително.
     Между 1200 и 6000 mIU / ml серум, нивото на hCG обикновено отнема 72-96 часа, за да се удвои.
     Над 6000 mIU / ml, нивото на hCG често отнема повече от четири или повече дни, за да се удвои.
     По принцип, когато нивото на hCG достигне 7200 mIU / ml, трябва да се види жълтъчна торбичка.
     При ниво на hCG над 10 800 mIU / ml трябва да има видим ембрион със сърдечен ритъм.

засега сте в норма, хормона след достигане на 6 000 а при вас не се сзнае кога е било това, ще стане двоен след 4 дена минимум...вижда се сак и жлъчна торбичка/незнам така ли му се казва/, . Мисля, че всичко е наред. Изчакайте  да стигне над 10 800 и тогава ще видите и сърчице. Късмет!

# 614
Здравейте. Може ли мнение за този резултат? Последна М 30.05 . На лекар съм на 8.07, а няма как да пусна второ ЧХГ в Събота, понеже лабораторията не работи. Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт