Майка след 33г и някои притеснения

• 10 074
  • 165
  •   1
Отговори
# 60
Айде, още една. Нито осиновяването, нито раждането, камо ли на 49, когато надали имаш останали яйцеклетки, е задължително, ама някои и на 70 сигурно ще хукнат да раждат, за да угодят на мъж.
Уверявам те, че ако лично ме познаваше и знаеше изпитанията и трудностите в живота ми, щеше да лазиш в краката ми заради думите си към мен...
Защо има толкова злобни и завистливи хора...

Способни да се радват на неволите и болката на хората!

# 61
Да, не те познавам, ама вместо да се радваш, че си бременна, ти си на този "хал". Все едно е някакво супер нещастие и изпитание, или е пътен инцидент, случил ти се изневиделица. И защо било, защото нямало бели деца за осиновяване. Имаше ли намерение да осиновяваш или да раждаш преди 12 години по-млади в мъж? Направих си изводите, благодаря.

# 62
Да, не те познавам, ама вместо да се радваш, че си бременна, ти си на този "хал". Все едно е някакво супер нещастие и изпитание, или е пътен инцидент, случил ти се изневиделица. И защо било, защото нямало бели деца за осиновяване. Имаше ли намерение да осиновяваш или да раждаш преди 12 години по-млади в мъж? Направих си изводите, благодаря.
Кукумицинка, бъди полезна на момичетата, които пишат за проблемите си тук...

Съдействай им за белички,  склони партьорите им да осиновят, затвори устите на хората и спри насмешките и напатките към тях...

Разбира се ,че се радвам защото мъжът ми е с Крюгер3%, с мен се подиграваш ама айде не и с него.

# 63
Кукумицинка, тези които са родили на възрастта на дъщеря ми, нямат нищо общо с нея.
Двете са дъщери на колега, едвам избутаха средното и родиха, защото няма какво друго да правят.
Другата е дъщеря на друг колега, от малцинството. Той крие, че е такъв, представя се за българин и големи надежди имаше дъщеря му да учи, но тя побърза да роди след бала.
Други, родили на 18-19 не познавам.
На 23 е нормално да се мисли за деца, но все още е рано.
Не знам къде са тези млади майки, масово, затова предположих маргинални групи.

# 64
Значи още повече би следвало да се радваш от факта, че си бременна, а не да се жалваш на какъв хал си. Щото жена близо до менопаузата заедно с мъж с някакви репродуктивни проблеми има голяма вероятност и да не може забременее и пр., дори и с донорски материал.

# 65
Значи още повече би следвало да се радваш от факта, че си бременна, а не да се жалваш на какъв хал си. Щото жена близо до менопаузата заедно с мъж с някакви репродуктивни проблеми има голяма вероятност и да не може забременее и пр., дори и с донорски материал.
Кукумицинка изобщо не се жалвам, думата хал която употребих я вадиш от контекста , не се хващай като удавник за сламка... моля те не ми лепи етикети и диагнози, достатъчно е този,който си си лепнала като потребителско име...

Опитах се в постовете си да привдигна духа на момичетата, защото за такива като теб и 100 тояги на чуджд гръб е малко, аз познавам отлично болката им... за това ако не ти пука за темата продължавай да се занимаваш с мен.

# 66
  • Somewhere beyond the moon and stars
Ох, на всеки животът се развива по различен начин, тези неща са много индивидуални.
Затова е шантаво, че хората имат някаква тяхна си идея кое, как и кога трябва да се случи и лепят непоискани мнения.

При мен абсолютно всяка житейска стъпка е била съпроводена с коментари от близки и далечни познати, включително като забременях, че на 28 ми е рано за деца. Sweat Smile
Сякаш мога да го върна.

# 67
И аз реших да се включа. На 33 съм, скоро живот и здраве, ще навърша 34. Имам един неуспешен брак зад гърба си, но деца нямахме. Преди 4 години и аз срещнах сегашния ми приятел, обичаме се, но не живеем все още заедно, за деца не ме притиска.
От провинцията съм и тук се счита наистина за ненормално да си над 30 и да нямаш деца. Роднини, родители и приятелки с деца ме притискат. Но самата аз не се чувствам готова за дете. Прекалено много го мисля, имам и доста хронични болести + депресия и започнах да се замислям за осиновяване. Само,че като съм споменавала на приятеля ми, усещам че не е съгласен. Моя въпрос е бихте ли се отказали да имате свое собствено дете, без дори да сте пробвали дали може да имате, само от страх, че имате здравословни проблеми и сте на 34 год? Нормална ли съм да мисля за осиновяване, за което предимно мислят двойки с репродуктивни проблеми, без дори да знам имам ли такива? Този въпрос ме терзае напоследък.

.   Аз имах същата дилема,като твоята и на същата възраст, страховете ти са основателни,но ако болестите ти,не са силно застрашаващи живота ти,или нямаш изрична забрана да раждаш от лекар,то не се отказвай,само заради страха.Разбирам опасенията ти,(дали мога да забременея,да износя и родя здраво дете, как ще се отрази на здравето ми една бременност),същите терзания имах и аз,но се престраших и рискувах,родих след ин витро,беше трудно и изключително рисково,но успях.Незнам какви са твоите заболявания,при мен няма влошаване на състоянието,но ми е трудно с отглеждането на детето от самите заболявания,но с много помощ от таткото се справям и се радвам,че взех решение да си родя дете!

# 68
😒😒😒...Да предположим, хипотетично, че не на всеки му се усмихне щастието за собствено детенце, въпреки усилията и започне сериозно да обмисля осиновяване, като алтернатива, затова искам да поставя акцент по този начин, само и само да допринеса за адекватни решения....

След 33 години, жената се опасява, че децата ще си мислят, че родителя е баба, в малките населени общества едно осиновяване на 99.9% не остава в тайна, затова децата вече ще добавят....

Баба + ти си осиновен(а) и равенство ... такова дете започва да расте с фикс идея да намери биологичните си родители, започва в пуберитета да се бунтува на осиновителите и да бяга от вкъщи и иди го спри...
Огледала за осиновени деца колкото щеш а доколкото разбирам напоследък има обсъждане дали тайната за биологичните родители да НЕ остане като такава...
Хайде мили мамчета, гледай го, храни го, възпитавай, обличай, грижи се и накрая 0, ако имате по оптимистични вижданя и предположения....

Шапка ви свалям 🤗

# 69
[Аз съм от провинцията, малко населено място, и поне от 20 години не съм чувала неприятни приказки за осиновени, баби и пр., изключвам много възрастни хора или закостенели по-млади. Ако има подигравки от малки деца, то те копират отношението и държането на възрастните си близки, родителите си най-вече, които са им авторитет и модел за подражание. А днешните родители повечето са достатъчно млади и незакостенели, за да не гледат на осиновяването и осиновените с лошо око. В този смисъл съм и против прекалено възрастни и закостенели родители, които насаждат на децата си прекалено тесногръдо разбиране за живота.

Доколкото съм чела, стремежът на осиновените да открият биологичните си родители е естествен, а не зависи от приказките на мегдана и от осиновителите.

# 70
[Аз съм от провинцията, малко населено място, и поне от 20 години не съм чувала неприятни приказки за осиновени, баби и пр., изключвам много възрастни хора или закостенели по-млади. Ако има подигравки от малки деца, то те копират отношението и държането на възрастните си близки, родителите си най-вече, които са им авторитет и модел за подражание. А днешните родители повечето са достатъчно млади и незакостенели, за да не гледат на осиновяването и осиновените с лошо око. В този смисъл съм и против прекалено възрастни и закостенели родители, които насаждат на децата си прекалено тесногръдо разбиране за живота.

Доколкото съм чела, стремежът на осиновените да открият биологичните си родители е естествен, а не зависи от приказките на мегдана и от осиновителите.
Да глътка оптимизъм в думите ви има.... но аз живея в малко общество и се нагледах как вече старите родители са захвърлени като ненужни и в по-добрите случаи осиновените, щот не са егоисти родителите, стават лицемерни и двулични и добре бранят комерсиалния си интерес за наследство.

Ако добавим и малко цвят за екзотика, демографския срив и кашата ще е пълна...   

Много ми се ще в този ред на нещата, на авторката да кажа много думи за насърчение, но сега си мисля, че това изпитание в живота й ще й отвори очите, колко и дали я обича истински мъжът до нея, защото ако има любов, разбирателство и подкрепа... всичко се постига.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 13:14 от Latyka

# 71
  • Пловдив
Леле, леле... на едната щели да и лазят в краката за извинение, ако разберат за тежкия и живот, другата смята, че желанието мъжът ти също да има дете е позорно и мекушаво "угаждане на мъж", зер мъжете нямат нужда от деца; тва пък за белите деца за осиновяване и "този хал" ме разби, ма то кво да очакваш от човек, който искрено е убеден, че е много по-различен от другите (и с тежкия живот и лазенето в краката, и с "годините не ми личат"), и дори не се сеща, че и те може да смятат същото за себе си. Wink

Заяждам се, да. На авторката не мога да и предложа съвет, тя си решава, иначе 33 е съвсем време за дете, стига да има от кого и да няма други неща, които налагат отлагане, а към осиновяване (на въпроса на другата потребителка) не бих прибягнала лично аз, ако имам възможност за родно дете, дори при не съвсем добро здраве. Не са и-зоб-що равностойни алтернативи за мен. За други може би са, ако за питащата са, това не е лошо и не е ненормално, но може да се окаже, че и за партньора и не са. А стремежът да знаеш кои са биологичните ти родители наистина е съвсем естествен и нито произтича от хорските приказки, нито е характерен само за селската провинциална, нали, България.

А, сетих се още нещо. Ми то и аз съм от малцинствата! Собственият ми първи братовчед, синът на вуйчо ми, стана баща на 23 години и дядо на 46, преди 3-4 години. В Москва живее, милионно село, нали.

# 72
Леле, леле... на едната щели да и лазят в краката за извинение, ако разберат за тежкия и живот, другата смята, че желанието мъжът ти също да има дете е позорно и мекушаво "угаждане на мъж", зер мъжете нямат нужда от деца; тва пък за белите деца за осиновяване и "този хал" ме разби, ма то кво да очакваш от човек, който искрено е убеден, че е много по-различен от другите (и с тежкия живот и лазенето в краката, и с "годините не ми личат"), и дори не се сеща, че и те може да смятат същото за себе си. Wink

Заяждам се, да. На авторката не мога да и предложа съвет, тя си решава, иначе 33 е съвсем време за дете, стига да има от кого и да няма други неща, които налагат отлагане, а към осиновяване (на въпроса на другата потребителка) не бих прибягнала лично аз, ако имам възможност за родно дете, дори при не съвсем добро здраве. Не са и-зоб-що равностойни алтернативи за мен. За други може би са, ако за питащата са, това не е лошо и не е ненормално, но може да се окаже, че и за партньора и не са. А стремежът да знаеш кои са биологичните ти родители наистина е съвсем естествен и нито произтича от хорските приказки, нито е характерен само за селската провинциална, нали, България.

А, сетих се още нещо. Ми то и аз съм от малцинствата! Собственият ми първи братовчед, синът на вуйчо ми, стана баща на 23 години и дядо на 46, преди 3-4 години. В Москва живее, милионно село, нали.

То при някои, като свършат аргументите, почва заяждане... ха ха

И какъв ти е проблема... какво ти пука за България тогава, там където живея нали не е руска губерния?

“ Леле, Леле “ ... модерното определение на осъвременения превод за “”братска”” любов.

Докато се хранеше с мен, в основната част на изложението си, направи обобщение на мойто мнение, не съм те молила...

Все пак, Благодаря!

Ние българите, въпреки премеждията... сме мъдър и жилав народ и харесам поговорката ни като тази” ВМЕСТО ДА МИ ИЗБОДЪТ ОЧИТЕ, МИ ИЗПИСАХА ВЕЖДИТЕ.”

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 16:19 от Latyka

# 73

На 33 години съм...

Първият проблем ми е с възрастта.

Какъв проблем е възрастта ти? Сега повечето жени раждат след 30. Аз лично се разведох на 35 без деца и срещнах втория си мъж на 39. Вече имаме 2 деца и чакаме 3-то след няколко месеца, като всичките бяха заченати естествено и без усилия. Аз и 4-то искам ако може, но ще видим. Децата са най-голямата радост в живота. Какво ти пука че някой си щял да каже нещо си? Животът си е твой и сама определяш правилата. Никой не може да предвиди какво ще му сервира Животът и плановете ни рядко се осъществяват точно когато искаме. Имаш време да решиш, така че не бързай, а се увери че именно това е бъдещият баща на децата ти. Това че иска деца е огромен плюс. В днешно време много мъже все “не са готови”, защото децата са огромна отговорност, а мъжете си искат времето и свободата. Трябва да е грижовен, съобразителен, точен и ако може да не пуши( това е рисков фактор за забременяването и евентуално генетични проблеми с децата). Започни да пиеш витамини за бременни още сега, яж здравословно,  и ако имаш някакви проблеми , си направете и двамата пълни изследвания. Още си млада и е много рано да се отказваш от собствени деца и да мислиш за осиновяване. Горе главата и успех! Дръж ни в течение. 😊

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 20:30 от Aminka

# 74
Не знаех, че 33 още се смята за късна възраст за дете. 33 - 35 е прекрасна възраст за всичко. Така или иначе, по-млади не ставаме, така че ако авторката смята, че е намерила Мъжа, да действа! Стискам ѝ палци да се получи бързо. Пък има хора, които винаги ще намерят какво лошо да кажат (и аз съм от тях за хора, които не харесвам). Аз родих късно, съвсем други ни бяха плановете с ММ, но така се получи.

Общи условия

Активация на акаунт