Майка след 33г и някои притеснения

• 10 086
  • 165
  •   1
Отговори
# 75
На почти 43 родих второто си дете, с близо 11 години разлика между двете раждания. Като прочетох някои притеснения, че на 33 е малко късничко и ми стана весело и забавно.
Най-хубавото е да срещнеш твоя си човек, след това идва най-естественото да родиш дете/деца. Винаги ми се е струвало, че това с годините е оправдание проформа, причините за подобни терзания са много по-сложни и дълбоки. Не визирам авторката на темата, говоря по принцип и на база това, което съм прочела или видяла около себе си през годините. 

# 76
Имах прекрасна бременност, един от най-прекрасните периоди в живота ми. Родих на 43 години. Прекрасно дете, здраво, умно и красиво. Майчинството направи живота ми по-хубав.

# 77
Ще ви разкажа една много поучителна история....

Моя прабаба на 46 години забременяла с 6 -тото си дете, паралелно с нейната бременност, голямата й дъщеря била бременна с поредното си дете.

Дъщеря й се срамувала от късната бременност на майка си и се молела на Господ детето на майка й да умре.

Минава време и прабаба ми ражда живо, здраво и красиво момче, ражда и дъщеря й но мъртво.

Роденото момченце е моя дядо, който е внук на един от малкото оцелели Комити в опълчението на Шипка.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 09:41 от Latyka

# 78
Кое му е поучителното? Да се пометне, да се роди мъртво дете или да умре родилката и/или детето при раждането или в дните след раждането, е нещо, което се е случвало доста често в онези времена. Изключително висока е била смъртността при бебетата и малките деца. Всички на които се в случвало ли, са си мислили някакви кофти неща?

# 79
И аз не намирам историята за поучителна. И се надявам поста да е оценен като полезен от 4 потребители (към момента), само заради последното изречение, то е повод за гордост.
Отделно, мисля, че в онези години късни бременности на 40+ не са били големи изключения. Едната ми баба, '20 набор, е била 11-тото дете, майка ѝ е била над 40 (41-42, не помня вече точно), когато я е родила. По-късно в някакъв момент и в някои прослойки е станало срамно да се ражда късно, особено пък първо дете.
Но, 33 не е късна възраст!

# 80
  • Пловдив
Всъщност какъв смисъл се влага в думата "късно" тук? По-късно от средното (все някой е преди или след средното), късно като мотив да се откажеш, или как?

"И се надявам поста да е оценен като полезен от 4 потребители (към момента), само заради последното изречение..."
Grinning +1.

# 81
"Късното" е много субективно усещане. Всяка жена, приключила с ражданията на 23-24 години, на 40 годишна въсраст има пораснали деца, съвсем друг начин на развой на живота и е на различен етап. За такива дами вероятно тепърва да сменяш памперси е непонятно и" късно". Нещо приключило и отдавна зад гърба им, защото са миналия пътя да отгледаш едно дете от бебе до възрастен. Обаче ако не си го преживял това, стандартно е, за теб да не е "късно". Всеки си гледа от камбанарията.
Само 2 от моите приятелки имат дечица и то доста по-малки от моето. Другите дори още не обмислят темата, никога не ми е хрумвало да им набивам канчето, че часовника тик - така и "какво чакат още". Заобиколете се с близки хора, които ви подкрепят, за всички станали, не бива да ви пука 😉

# 82
Кое му е поучителното? Да се пометне, да се роди мъртво дете или да умре родилката и/или детето при раждането или в дните след раждането, е нещо, което се е случвало доста често в онези времена. Изключително висока е била смъртността при бебетата и малките деца. Всички на които се в случвало ли, са си мислили някакви кофти неща?

Кое му е поучително ли...
Поучително е да пожелаваш хубави неща на ближния си да го благославяш, защото проклинайки го не знаеш какво си пожелаваш....

И Господ Бог пожела Сара да забременее на 100 г. и тя се смя защото нямаше цикъл, но Господ беше сериозен затова Сара роди на 100 г. първото си и единствено дете.

И ти,  Кукумицинка какво, нещо против Господ ли имаш, кой, кога, какво и как?

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 13:59 от Latyka

# 83
Да, да, ти само на Господ ли разчиташе да забременееш на близо 50, или на инвитро и донорски яйцеклетки?

# 84
Да, да, ти само на Господ ли разчиташе да забременееш на близо 50, или на инвитро и донорски яйцеклетки?

Защо, според българското законодателство срока за инвитро процедурите е 51 г. Ако Господ реши да не даде, каквото и да правиш ще е НЕ и НЕ и НЕ....

Ти в качество на адвокат на дявола ли питаш?

Да се нарече някой Кукумицинка по -голямо осъждение, друг не може да ти причини, не си мисли, че със сарказма и иронията си обиждаш някого.

Аз знам, че съм интересна, затова не спираш да се занимаваш с мен.

Браво, много си умна! Да не си осиновила дете?

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 17:41 от Latyka

# 85
Ще ви разкажа една много поучителна история....
Има си поука и тя е да не се съди само по възрастта, защото никой не знае какви други фактори влияят на деликатния процес на зачеването и износването на едно бебе. Има много момичета по на 20 и нещо години с репродуктивни проблеми, а има и жени над 35, които ги нямат. Важното е да се грижим за здравето си и да се пазим, да се обграждаме с любов и хора с положителна енергия.  И нека всеки сам са си решава кога му е рано или късно в 21-ви век.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 19:32 от Aminka

# 86
Искаш ли дете?
Ако да, започвате, не се знае кога ще влезеш в ненопауза, при много жени настъпва рано.
Не си Стара.
Когато бях бременна ми беше прекрасно, много се харесвах с корема, просто страхотно е..
Ражданията също са невероятни моменти и малките бебенца.
Е, не е лесно нищо, но друго е да ти се усмихнеш едно обичащо те човече.

# 87
И аз срещнах човека до мен на 33 Simple Smile Разни баби (че и майка ми) около мен все питаха що още съм стара мома, много ме дразнеше, ама гледах да не се връзвам. С мъжа ми поживяхме една година и един ден просто се спогледахме с въпроса - да пробваме ли за бебе.. и се получи. Родих дни след като навърших 35, дори от лекари чувах - какво чакаше досега... След този въпрос се стараех да сменя лекаря. Simple Smile Просто за мен всеки си има ''късмет'' и дали той ще дойде на 18 или 45, дето се вика - както е писано. В момента гоня 40, мъжа ми още се ослушва за друго дете, макар аз да мрънкам откакто родих. Вътрешно винаги съм знаела, че няма да имам проблем, нито със забременяване, нито с бременност, нито с раждане. Психологическата нагласа е много важна, затова не подхождай негативно. Аз работих до последно и честно казано не съм имала около мен хора дето се прехласват как изглеждам и разни лиготии, но пак от теб зависи доколо ще обърнеш внимание на такива коментари. Бременността, раждането и майчинството са едни периоди, които на повечто жени се случват по веднъж или два пъти и затова мисля, всички казват колко са неповторими и невероятни и т.н. И не е задължително да ти харесат, въпроса е  - ти искаш ли дете до теб (без значение сега, или след година, или ...колкото там мине). Ако искаш - това е начинът, със всичките му хубави и лоши моменти, предимства и недостатъци Simple Smile Коментари винаги ще има... всякакви...

# 88
Според мен възрастта е идеална, аз понякога се чудя защо не по изчакаш още , човек си е по живял и според мен след 30 е по-улегнал, е сигурно е и по-сложно и човек е свикнал на спокойния си живот  .

# 89
Моето мнение е, че човек има ли желание за дете - трябва да опита да се постарае да го постигне. На 33г. човек не е стар, за да мислиш непременно за осиновяване (в което няма абсолютно нищо лошо и аз го подкрепям). Аз съм на 30 и чакам второто си дете, първото родих на 24 - в момента не се чувствам по-различно от първия път по никакъв начин, никой не ме е наричал стара или рискова. Да не говорим, че в днешно време се приема за по-нормално да родиш след 30, отколкото на 24. За протокола - в моята компания сме единствените с дете, всички сме около тази възраст.

Общи условия

Активация на акаунт