ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 32 164
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
# 121
Писах по кучешки въпроси, но сигурно идва в повече за хората, които не се вълнуват от темата. И трия Simple Smile
Около училище няма нищо ново.
Чувства се по-добре в първа смяна.
Red, в Пирогов ли ще се ваксинираш?

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 20:08 от Amanda.D

# 122
  • София
Аманда, да.
Първоначално се бях настроила за Пфайзер. Обаче не знам дали въобще има шанс да ни огрее и предпочетохме се запишем за Астразенека. Дали пази от ЮАР-ския щам явно никой не може да каже все още. Каквото, такова.
Часовете в Пирогов са заети до следващия петък вече, едвам успях да ни запиша с мъжа ми. Какво да е хронично заболяване е достатъчно основание, говорих с МЗ.
Още не сме записали родителите за ваксина, там не можем да решим какво да правим. Доста над 65 са. Да видим дали ще има ново становище за точно тази налична ваксина и използването ѝ при възрастни хора.
А, и от Пирогов изрично казаха, че има достатъчно ваксини.

# 123
Да, една приятелка се занимава със същото цял ден..Успя все пак да се запише.

# 124
  • Отвъд алеята зад шкафа
Днес слушах Ангел Кунчев, че 6 държави ваксинират възрастни с АЗ и резултатите са "повече от прекрасни".

# 125
  • гр.София
Страхотни са ви животинките!

# 126
  • София
И на нас ни предлагат да се ваксинираме с Астра Зенека, но ще откажа най - вероятно. Най - противоречиви са мненията за нея, то затова и има достатъчно количества точно от нея. Консултирах се и с близък лекар - Пфайзер или Модерна е по - добре.

# 127
  • София
Чудесни са всички домашни любимци, но кокерите....ах, кокерите са върха!

Аз се записах за ваксина от работата. До преди месец не мислех да се ваксинирам, но сега се реших.

# 128
  • София
След всичко, което изчетох през последните месеци, си мисля, че е твърде рано да се правят каквито и да е изводи. Подозирам, че трябва да минат доста години, за да се съберат данни и чак след това ще се правят оценки на различните ваксини.
Решението ми да се ваксинирам е най-вече въз основа на общо усещане за някаква обществена отговорност и мъничък принос за възможността да започнем бавно да се завръщаме към истинските си животи.
Нещо подобно беше споделила и Грийн наскоро. Съмишленици сме с нея. 😊

# 129
И аз бих предпочела Модерна, но до наше село изобщо може и да не стигне. То всъщност и с Астра няма възможност за ваксиниране извън приоритетните групи. В момента правят списъци за изборните комисии. Трябва да потърся актуална статистика колко ваксини има получени в областта. Последно като гледах бяха някакви мижави бройки.

# 130
  • София
Ето малко котки на ДО:

Скрит текст:

Сега отивам да проуча какъв е случаят с ваксините в Пирогов. Искам да пратя ММ.

# 131
  • София
И аз бих предпочела Модерна, но след консултация с няколко лекари, единият от които е вуйчо ми, съветът беше колкото по-скоро се ваксинираме толкова по-добре. Всички ваксини в момента в България, пазят най-вече от тежко протичане и ефекта на long covid. Редица пулмолози алармират за възможни дългосрочни последици от преболедуването на ковид. На този етап реших да се доверя на науката.

# 132
Грийн, Ред, а вие кога за последно сте слагали ваксини? Противогрипни правите ли си?
На мене не ми е слагана от дете.
ММ твърдо реши да се ваксинира. Аз си мислех, че при тях ще стане възможно най- бързо, защото е във важен за страната обект. Предполагам, че ще е до две седмици, но и те още нямат яснота за вида на ваксината.

# 133
  • София
Май последно като дете са ми слагали ваксина. Противогрипна никога не съм слагала.

# 134
Благодаря. Не трябва много и да се отлага решението, защото в един момент ще се обезсмисли.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 07:46 от Amanda.D

Общи условия

Активация на акаунт