ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 32 205
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Gadamer, права си. Но излиза, че единият имунитет е по - имунитет от другият. Ваксината не е задължителна за пътуване, но без нея ще се наливат едни безсмислени пари за безсмислени тестове.

# 286
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мотивацията не е море и ресторанти. Мотивацията е да си върнем нормалния живот. Който не иска имунитет, да се затвори вкъщи, да не пътува, да не среща с хора, да се пази. (хората, които имат истински медицински причини да не се ваксинират са много, много малко). Не ми пречи. Но не съм съгласна аз да водя същия живот. Искам да живея нормално и ми писна вече от тези ограничения. Надявам се да се натрупа някаква маса от имунизирани хора, да паднат мерките и да може да "дишаме свободно".

Поли, факт е, че след ваксина има повече антитела. Но да го оставим пътуването- колкото повече хора с антитела има, толкова по-малко вирус ще има. Пазенето е залудо.

# 287
И аз искам Simple Smile Но не мисля, че ваксината ще реши въпроса на този етап. Ако се сбъднат всички пожелателни теоретични постановки с ваксините, и след като се ваксинира значително количество хора по света, след няколко години... евентуално да.
За това лято, за ВСИЧКО както преди... вероятно ще стане, да, по български...демек проблема не е решен, но го игнорираме.
Ето защо призовавам размислите и хвалбите за ваксините и вируса да са в съответната тема. Тя вече е доста спокойна и четима.
Тук да разискване материала и училището. 
Иначе много ме е яд за екскурзиите, но на този етап не бих пуснала детето в чужбина, ни с пср, ни с ваксина, ни с нищо. И то по чисто прагматични причини. Както не бих пътувала и аз самата. Прекалено са несигурни и динамични още нещата, че да се пътува спокойно и с кеф- от моя гледна точка.
Напълно подкрепям всеки да се ваксинира и да ходи на ресторант, щом си желае живота. Просто не смятам, че е тук мястото за подхвърляния, дебати и хвалби по темата.

# 288
  • София
Иначе много ме е яд за екскурзиите, но на този етап не бих пуснала детето в чужбина, ни с пср, ни с ваксина, ни с нищо. И то по чисто прагматични причини. Както не бих пътувала и аз самата. Прекалено са несигурни и динамични още нещата, че да се пътува спокойно и с кеф- от моя гледна точка.
Миналата година лятото пътувах с трите деца до Германия на гости при приятелката. Освен, че трябваше да сме с маски, както и тук не открих особена разлика. Но аз като цяло не се притеснявам толкова и имах нужда от подобно разсейване, децата също останаха много доволни. Много се надявам тази година лагера да се осъществи, макар че ще ми е сериозно перо сумата, която трябва да заплатя и за трите.

# 289
  • о`майна лунна нощ е
Много ми е болно, че ще се ограничат точно тези езикови лагери и екскурзии. Класният на набора с такъв плам разказваше за тях и като го знам колко е педантичен - организацията е била с точността на швейцарски часовник. Яд ме е. А наборът нещо измрънка тези дни за летен лагер от училище, ама не искал да ходи. Оцъклих едни недоумяващи очи срещу него и на въпроса "Защо, синко?" отговори - заради парите. Какви пари, бре! Колко да са тези пари, при положение, че говорим за БГ, а не за чужбина, а времето със съучениците е безценно. Ще го настъпя малко да не ми се измъква с довода пари. Понякога ме хваща яд колко практично до стинцаво гледа на нещата.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 17:02 от `ТуиГ

# 290
  • Между гори и планини
Мъжът ми 4 години не си е ходил в САЩ. Миналата година тъкмо взе билети и всичко затвори. Виждам го, че му е мъка, но абсурд да тръгне. И на младежа му се ходи за лятото. Последно са го виждали роднините като беше на 5години.  Но скоро няма да стане.

# 291
  • Велико Търново
И мен ме е яд за екскурзиите - в колежа всяка година досега са им организирали , и в страната и в чужбина..И ежегодния им пролетен бал няма да се състои...Надявам се от следващата учебна година да се нормализират нещата, тази я отписах тотално.

# 292
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз пътувах 2 пъти извън БГ миналата година, с пср единия път. Тази година  планирам пак, с децата. На езиков лагер в чужбина не бих я записала, защото не искам още едно място, на което да стои с маска с часове. Иначе нямам притеснения.

# 293
  • Пловдив
О, аз не упреквам никой, който се ваксинира или не се, но поздравявам момичетата, които се колебаеха, а се решиха. Аз самата, казвала съм, ако не бях изкарала, щях да се ваксинирам първа, за себе си, а сега ще го направя заради пътуванията, ако спадне имунитета, изобщо не мисля, че някой е длъжен да се ваксинира, но който се е преодолял, нека да го поздравим. Това ми беше мисълта. В края на краищата виждам, че някой не иска, а го прави, защото мисли, че така е правилно.
Сутринта казаха, че имало изследване все пак, че ваксината пази и от разпространение на вируса, а доста често и от заразяване. За съжаление, не се занимават да изследват тези неща, а са супер важни. И, съжалявам, че стана спор, изобщо пък не съм искала да прозвучи по този начин.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 16:53 от luba_rizova

# 294
Момичета, какъв е този афиш, който трябва да се прави по изобразително изкуство?
Уж афиш, ама да не е цветен, да има малка" рисунчица" някъде, пък същевременно и шрифт да се използва?
Това са указанията на нашата учителка, от които въобще не става ясно какви са изискванията.

# 295
  • София
Взимам повод от поста на Бисето да споделя, че нашите имат интересна задача по музика - да си изберат някаква мисъл за музиката и да споделят защо музиката е важна за тях. Чак ми иде да седна да пиша, да пиша Simple Smile

# 296
И на мен ми звучи интересно, Грийн.( вашето задание)

# 297
Бисе, аз си го представям като театрален или кино афиш.
Измисляш си някаква постановка, да речем "Ние, врабчетата" - това изписано с ръкописен шрифт. А иначе рисуваш няколко врабчета, едно с човешко лице. Или човеци с вид на врабчета, перушина и т.н

# 298
Бисе,
Това ми дава аналог с театралните афиши. Имаш снимка (рисунка) свързана с представлението и надпис с някакъв шрифт.
Нещо подобно си представям аз.

# 299
Бисе, нещо такова, да.

Черно-бяло, с рисунка и шрифт.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт