ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 32 000
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • Между гори и планини
Ние решихме и утре сутринта тръгваме за Шипка.  Отдавна исках точно на 3.март да отидем.  После е през руската църква ке минем.  Да го изкарам това момче от стаята му и компютъра!

# 706
  • София
За мен също е редно през тази година да положат една солидна основа по езика. Иначе какъв е смисълът от тези 18 часа седмично и после юрушът в 9 клас с всички разказвателни *2.
Школата си е школа. Ясно е, че след 8 клас ще прибегнат неминуемо до школи за надграждане. Но предвид, че това им е основен, особено при интензивното - почти единствен предмет в 8 клас и накрая да нямат някаква добра основа положена, значи годината е изгубена.
Имам малко тъп въпрос - при момчетата има ли връзка между растежа на крака/ходилото и този на височина? Младежът май се поспря със смяната на номерация на обувките през последните месеци. Това означава ли, че и на височина спира да расте или няма връзка между двете неща?

# 707
sssani, аз нямам големи надежди по отношение на интереса към френската култура. На този етап не виждам да се вълнува от нея. Гледа американски филми, интересува се от  политиката в САЩ, но не и от френска. Трябва да го питам дали е разбрал нещо за Саркози. Съмнявам се.
Изглежда ми изцяло погълнат от момчешки неща.

# 708
  • София
Супер съм възмутена от това, че децата няма да тръгнат на у-ще след 18 март. Всичко отваря, само училищата не. Не мога да повярвам, че се случва. Май на всички така им е добре. И школите - уж отвориха, но и при двете деца ще е от следващата седмица - трябвало да се подготвят, щели да ни пишат....

От друга страна пак има рекордно много заболели и починали. Нещо не намираме баланса.

По повод родителската среща на ФЕГ: не ми се струва редно да се пишат отлични оценки на проекти, домашни, изпитвания само когато госпожата се впечатли. Доста е субективно това, а и представете си как се "впечатлява" някой по-дългогодишен учител, който от години преподава този материал (в случая тази госпожа е млада) и е видял всички варианти на домашно или презентации по дадена тема. Все пак трябва да се гледа- подготвено ли е детето или не, знае или не, вярно ли е домашното/изпитването или не, презентацията пълна и вярна ли е или не, а не дали някой се е "впечатлил".
Да, трябва да се изчистят грешките докато е рано, но не всеки успява. Трябва и доста четене на книги, слушане на езика, писане и преписване или кой както запомня и т.н. И наистина трябва време да улегне всичко.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 14:06 от renni79

# 709
  • София
И на мен ми звучи доста претенциозно това, да пише оценки само на впечатлилите я. Какъв е критерият? Например един представя нещо взето от Интернет, но с патос и вдъхновение. Друг се мъчил сам да измисли, семпло се получило, но не е преписано. Кое ще се оцени?

# 710
Като знам как някои се впечатляват най-вече от обем информация (copy paste от Интернет). Тъпо е това с впечатляването. Някои ще ни впечатли, че е чертано на AutoCAD от осмокласник, но други няма да разберат изобщо как е направен графичния файл. Давам го като пример, че всеки се впечатлява от различни неща и не е много справедливо.

# 711
  • Отвъд алеята зад шкафа
То хубаво да пише на проектите оценки само на впечатлилите я, но е редно да има достатъчен брой текущи оценки от усни и писмени изпитвания.
Ема вече има 4 оценки по АЕ за този срок. 13 оценки имаше за миналия.

Мария, успя ли да разбереш дали това, което се отнася за Ния, е и за други деца? Не мога да си представя Ния в нещо да не е добра, а пък останалите да са супер. Или е повсеместно, или учителката е преувеличила за Ния. И при  положение, че няма лоши оценки, а само шестици, тези коментари са много нелогични. Леле, набрах, аз щях да попитам учителката защо пише 6-ци, ако смята, че детето не се справя!

Ред, ако се стартира такъв протест, ние бихме се включили.

# 712
Зазу, няма връзка. Моят е с 43-и номер от две години. Тогава беше по-нисък от мен, сега е по-висок. Има накъде още да расте на височина. Просто имаше един период, когато май само кракът му растеше скорострелно. Писала съм, за няколко месеца прелетя през няколко номера.
За учебната година хич не ми се пише и мисли. Така се е разплул, че не мога да го търпя

# 713
Ред, на твое разположение съм. Чета по диагонал и не пиша, защото днес имам много работа. С какво да помогна?

# 714
  • София
Дикси, Hug

Ами според мене трябва някак да се задейства мащабна акция по организиране на протестен ден, в който учениците и може би студентите да откажат да влязат в онлайн часовете. И да се развее яко из медиите. Защото колкото и да идват избори, не може такава малоумност - да пуснат всичко останало, само учебните заведения - не.

Пък и да ви кажа честно не забелязвам някой тук да е особено щастлив от ДО. Даже и най-учещите деца явно вече са демотивирани.

# 715
  • София
бърза идея- създаване на събитие във фейсбук и разпространението му.Оттам поемат медиите евентуално Wink

# 716
И аз ще подкрепя всяка форма на протест, дори и невлизане в часове ако се наложи.
Може и протестно писмо да напишем през Гугъл формс, като през есента.
Нека има всякакви формати.

# 717
  • София
Момичета, наближаваме 50-та стр. Предлагайте заглавия Stuck Out Tongue .

# 718
  • София
Не знам дали бъркам, обаче ми се струва, че вече писма и петиции се изписаха всякакви, на килограм не, ами на килотон. Няма смисъл. На присъствен протест пък я дойдат 100 души, я не.
А това е простичко и адски лесно за реализация. Все ми се струва, че даже трябва да тръгне от студентите и след това учениците да се присъединят.
Дайте да преговорим пак - аз лично НЕ познавам дете, което да иска да си стои у дома. Да не би някъде да бъркам в представите си?
Зазу, нещо протестно трябва да е. Grinning

# 719
  • София
Ред аз също съм бясна и бих подкрепила подобен протест под каквато и да е форма, но...
Първо моите деца без Николета може би предпочитат ДО. Макар, че идеята да пропусне учебен ден ще се хареса със сигурност на Ваня. Второ мъжът ми  категорично доколкото го познавам няма да се съгласи да пропуснат училище иначе би подкрепил друга форма на протест.
Както и да го погденем е безумно единствено децата да остават с ограничения.
Нашата школа по английски от сряда е присъствено, само днес имаха за последно онлайн. Сега пък ще трябва от присъствената школа да бързат към вкъщи, а съм избрала местоположението, така че да е близо до училище...

Общи условия

Активация на акаунт