Пролет идва вече, расте стремглаво ЮЛСКОТО човече - мами с термин ЮЛИ 2021 - Тема 3

• 53 171
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Аз пускам веднъж на триместър. Имам си дните, които съм тотален парцал, вече изобщо не ми се работи.... искам да се занимавам с други неща. Отделно, че забравям скандално! Направо съм като безмозъчна... Колегата ми обяснява за нещо, котето сме обсъдили в петък.... аз го гледам с празен поглед.... нямам спомен.... никакъв... дори не знам за какво говори Grinning
Колко ти беше хемоглобина Bibonss?

И аз съм така, на моменти грам не ми се работи и се чувствам толкова оглупяла Grinning Постояно забравям някакви неща и едно решение не мога да взема като хората. Иначе последно хемоглобинът ми беше 121 и АГ каза, че за момента не е нужно да пия нищо допълнително, бил ми добре Thinking

# 181
Ами добре си е хемоглобина, моя е 114 и пия ( не особено старателно) желязо. Би трябвало така или иначе другия месец да пускаш пак ПКК та ще го видите.
tupunger42020 то па една хубава снимка... Grinning пак не се вижда на 100%, обаче да, може и момченце да е, но лично аз съм 50/50 Grinning ( вкарвам смут) ето и снимчица как трябва да изглежда:

# 182
Здравейте, днес ме изписаха от болницата след седмица прекарана там на обезболяващи. След куп направени изследвания на кръв, урина (3 пъти вземана стерилно, като единият път чрез катетър), вагинален секрет (напълно чист излезе), гледане на ехограф бъбрека ме изписаха без да разберат точно от какво ме боли.Казват, че най-вероятно е от притискане. За мое най-голямо съжаление момичето до мен в стаята беше прието в събота и днес теста и за Ковид е +... веднага си направих от бързите антигенни, но за сега моя е отрицателен ..явно трябва да минат няколко дни за най-достоверен резултат. Направо ще психясам вече.. чувствам лека болка отново около бъбрека си и възнамерявах да потърся второ мнение от специалиист, а трябва да се изолирам за всеки случай. Най-важното е, че днес на ехографа бебка си е добре и си отговаря точно на седмицата. В някаква много негативна серия от събития съм, та дано изляза от нея скоро.

ПС:Честит празник! Бъдете здрави, красиви и много щастливи!

# 183
Здравейте, днес ме изписаха от болницата след седмица прекарана там на обезболяващи. След куп направени изследвания на кръв, урина (3 пъти вземана стерилно, като единият път чрез катетър), вагинален секрет (напълно чист излезе), гледане на ехограф бъбрека ме изписаха без да разберат точно от какво ме боли.Казват, че най-вероятно е от притискане. За мое най-голямо съжаление момичето до мен в стаята беше прието в събота и днес теста и за Ковид е +... веднага си направих от бързите антигенни, но за сега моя е отрицателен ..явно трябва да минат няколко дни за най-достоверен резултат. Направо ще психясам вече.. чувствам лека болка отново около бъбрека си и възнамерявах да потърся второ мнение от специалиист, а трябва да се изолирам за всеки случай. Най-важното е, че днес на ехографа бебка си е добре и си отговаря точно на седмицата. В някаква много негативна серия от събития съм, та дано изляза от нея скоро.

и аз имам болки ,но казват ,че всичко е добре .. и явно е от притискане , и сега работят повече .. не знам и аз вече .. търпя си ,че все лоши мисли .. стискам палци всичко да мине Hug

# 184

Първо Честит празник на всички!
Усмивка дано поне ковида да те прескочи. Да ти споделя, че при първите две бременности имах болки с апендикса. След много иследвания се оказа, че явно е от притискане. Та по някое си време се размести и изкарах до края. Дано и при теб да е от притискане и да те съжали да се размести. Лек ден и успешно бременеене.

# 185
Привет, а имаш ли проблеми с уринирането или  само болки в бъбреците. Мен също ме болят, но ме болят и пикочните пътища и имам проблем с ходенето по малка нужда - често и по малко. И аз трябва да търся специалист - нефролог или уролог. Нямах бактериален растеж на стерилна урина. Днес ми пуснаха изследване за микоплазна и уреаплазма. От самото начало си имам циститни оплаквания, които никой не е установил от какво са -имам 2 консултации с нефролог.

# 186
Jakyy - не аз нямам никакви оплаквания от сорта на щипане,парене при уриниране. Единствено много често ходене по малка нужда и завишени левкоцити в урината. Сега ми изписаха някаква хранителна добавка Уростаб да видим дали ще помогне.

# 187
Здравейте, момичета! Идвам с въпрос, преди по- малко от месец бях болна, с кашлица и започнах да приемам магнерот по препоръка на АГ, заради кашлицата. Сега вече съм ок, но не знам дали да продължавам с магнезия, вие на какво мнение сте? Ще се свържа тази седмица с АГ, нямам неразположения за момента. Има ли други, които още не са усетили бебчетата?

# 188
Аз си пия Магнерот: 3х1. Обикновено като бременеем имаме дефицит, за това има и крампи по време на бременност и тн. Питай си, но вероятно ще ти каже да го продължиш, в по-малка доза, но пак.
За усещането на бебенцето е много различно, но бъди сигурна, че ще е съвсем скоро ❤

# 189
Здравейте, момичета! Идвам с въпрос, преди по- малко от месец бях болна, с кашлица и започнах да приемам магнерот по препоръка на АГ, заради кашлицата. Сега вече съм ок, но не знам дали да продължавам с магнезия, вие на какво мнение сте? Ще се свържа тази седмица с АГ, нямам неразположения за момента. Има ли други, които още не са усетили бебчетата?

На мен също ми го предписаха преди повече от 2 месец, заради стягане на корема. И мисля че ми помогна.
Наскоро с кръвните изследвания пуснах и магнезий, да видя как е и беше по  към Долна граница. Ходих при Сигридов и на базата на тези изследвания и прегледа, ми смени магнезия (взимах магнерот-  2 пъти по 500 на ден) а сега съм с Диаспарол прахчета и ми намали и дозата. Сега съм само 150 на ден.
Иначе аз съм вече 20+4 и още нищо не усещам 😓😢!! Аз съм с предна плацента и първа бременност. Освен това Сигридов ми обясни че майките с мутация MTHFR също са по склонни по тридно да усещат бебетата.
Но се надявам до няколко седмици вече и аз да почна да го усещам малкия!! 💙💙💙

# 190
Здравейте! След дълга пауза и аз да се включа с хубави новини!
В 21+5 се водим по цикъл, но заради късна овулация каза, че размерите му са като за 19г.с.
Каза, че няма никакъв проблем относно здравето и растежа на юнака, само ще има, ако планирам секцио и лекарите не знаят за това(това бяха думите му). Тежим 442 гр. и сме дълги 25см, много активно бебе, усещам го почти цял ден и през нощта също като ставам до тоалетна или като се събудя то вече рита и си прави акробатичните номера. Видяхме му личицето(не допуснаха таткото на прегледа, но имаше диск с целия преглед на ехографа с меренията му и с всичкото му общо взето), установихме, че е доста смесенко Smile , но нослето е моето Blush Heart и ще има същите бузки като меннн, а устичката му е смесена между на двамата Grinning Hug
Много съм щастлива, успокоих се, че всичко е наред и така!
Извинявам се за мнооого дългия пост иначе Grin Smile и да ви покажа бебчоо също Heart

# 191
Хмм, аз съм в 19 г.с. и бебето няма дори 300 гр., а върви по-едро. Според всички таблици и т.н. твоето си отговаря точно на 21-22 седмица, например тук: https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/kalendar-na-breme … -sedmitsa-n-10788

"Дължината на бебето за 21 гестационна седмица е около 21-22 см, теглото – 340 г."

# 192
  • Варна
Момичета #Хелп 😁 Баткото донесе някалъв вирус от детската... Всички го минахме в къщи (с всичките екстри...гърло,сополи и температура),като при мен остана много болезнено гърло,нямам грам глас вече трети ден (не мога да говоря по телефона,защото нищо не ми се разбира) и ще се побъркам какво да правя...
Личният казва,че е съвсем леко червено гърлото и нищо не чува на слушалка,но ми изписа антибиотик... Мисля утре да пусна едни кръвни изследвания и са преценя дали да го взимам 😖
В момента е 4:30 през ноща,а аз пия вкусен чай в кухнята и се чудя какво да правя,не се спи от кашлица 😖

# 193
Аз съм изненадана защо за едно червено гърло изписва антибиотик на бременна 👀 Ани, лично мое мнение, ако е само това, недей го пи. Звънни на АГ-то и кажи какво е положението и да видим какво ще се каже там.
Бързо възстановяване и успех 🤗

# 194
Ей, хора, пробвайте с инфлуцид, няколко пъти през бременността до този момент се разболявам - действа ми светкавично, сваля темп, минава ми зачервеното гърло и изчезва отпадналостта.

Общи условия

Активация на акаунт