Пролет идва вече, расте стремглаво ЮЛСКОТО човече - мами с термин ЮЛИ 2021 - Тема 3

• 51 644
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! За съжаление от сутринта съм със зверска, влажна кашлица :/ пия проспан, лимони, чай, мед, но се подобрява за кратко. Знаете ли кога може да бъде опасна кашлицата, че в интернет чета страховити неща. Ще изчакам  още малко и по обяд ще се обадя и на АГ да я попитам за нещо за коремните мускули, знам ли и аз вече..

# 106
Здравейте момичета.Мислите ли да ходите на 4D ехограф или феталната е достатъчна?

# 107
Аз мислех, че 4д казват на феталната. Иначе с дъщеря ми съм ходила само на фетални (2 бр.), сега също.

# 108
Здравейте момичета! Идвам много щастлива да споделя. Мина втората ФМ в Марковс при Атанасова. Потвърдено момиче. Всичко ни е наред. Понеже на предните прегледи беше много кротка този път пих кола, шоколад и през целия преглед не се спря 😂. Поне я видях активна, че почти не я осещам. Нямаме хубави снимки на лицето, зощото юмручетата бяха отпред. Дадоха ми диск без да искам. Пожелавам такива положителни емоции на всички. Лек и усмихнат ден.

# 109
Аз в сряда бях в Марковс при д-р Павлова.Носих си флашка и се изненадах ,когато ми даде диск с много снимки и две клипчета.Останах очарована от Павлова и като цяло от прегледа.

# 110
Здравейте,
Връщам се от Фетална при Михова, много добре мина прегледа, всичко е наред с бебето, след 2 пъти споменаване, че е момиче, купих балон да кажа на баткото и близките, харесах дрехи за изписванне и погача, днес Михова ми потвърди 99.9% момче:) малко си поплаках, но ще си имам втори младеж😂💙 Ще караме до момиче, видяло се е 💕

# 111
Здравейте,
Връщам се от Фетална при Михова, много добре мина прегледа, всичко е наред с бебето, след 2 пъти споменаване, че е момиче, купих балон да кажа на баткото и близките, харесах дрехи за изписванне и погача, днес Михова ми потвърди 99.9% момче:) малко си поплаках, но ще си имам втори младеж😂💙 Ще караме до момиче, видяло се е 💕
Да е живо и здраво. И при нас беше така и това ме накара все пак да пробвам още веднъж. И да днес ми казаха момиче. Вярвай радостта сега е още по голяма. И момче да е пак ще си го обичаме, но др е да си имаш и дъщеря след две момчета. Леко бременеене и щастлив финал.

# 112
Здравейте на всички,имам въпрос към тези от вас които са изкарали коронавируса по време на бременност. Имахте ли задуххи затруднено дишане и как се справихте? Пихте ли нещо по специално ? От 5 дни съм с положителен тест и този задух ме влудява вече и ми е доста дискомфортно. Дори не мога да върша ежедневни домакински неща че се задъхвам ...Ще се чуя и с АГ ,но ме интересува и при вас как е минало.

# 113
Здравейте на всички,имам въпрос към тези от вас които са изкарали коронавируса по време на бременност. Имахте ли задуххи затруднено дишане и как се справихте? Пихте ли нещо по специално ? От 5 дни съм с положителен тест и този задух ме влудява вече и ми е доста дискомфортно. Дори не мога да върша ежедневни домакински неща че се задъхвам ...Ще се чуя и с АГ ,но ме интересува и при вас как е минало.

Здравей Ели,
Да аз имах и остра / режеща болка в гърдите няколко дни. Освен чайовете, в една тенджера слагах леко да заври сода бикарбонат и лимон или ментово етерично масло и дишах дълбоко изпаренията. Така доста пъти на ден. При мен короната беше и в ранна седмица и всички лекарства ми бяха забранени.
Но най важното което ми каза и пулмолога, който дойде в нас да ме прегледа е - страшна почивка и лежане. Дори леко да се кара този вирус е коварен и взима на тялото много енергия. Затова за няколко дни само лежане, почивка и дори да се чувстваш малко по добре. Най критични са всъщност 7/9 ден, чак след това започва лека полека възстановяване!

# 114

Здравей Ели,
Да аз имах и остра / режеща болка в гърдите няколко дни. Освен чайовете, в една тенджера слагах леко да заври сода бикарбонат и лимон или ментово етерично масло и дишах дълбоко изпаренията. Така доста пъти на ден. При мен короната беше и в ранна седмица и всички лекарства ми бяха забранени.
Но най важното което ми каза и пулмолога, който дойде в нас да ме прегледа е - страшна почивка и лежане. Дори леко да се кара този вирус е коварен и взима на тялото много енергия. Затова за няколко дни само лежане, почивка и дори да се чувстваш малко по добре. Най критични са всъщност 7/9 ден, чак след това започва лека полека възстановяване!
Точно като лежа и почивам,се чувствам по добре и дишам по добре, но стана ли... кошмар. Ще лежа и ще почивам само да минава по бързо,че се притеснявам и за бебчето 😔

# 115
Здравей! Аз се оказах с отрицателен тест и въпреки това със задух и тежест. Вчера от 6 етаж до паркинга и имах чувство, че умирам. ЛЛ каза инхалации със сода, лежане на високо и като цяло да седя на по- студен и свеж въздух. АГ (имам и пълно доверие) каза, че може да се направи снимка на дробове, но не във всички болници апаратурата е ок. Знам, че в Надежда и апаратурата и оловните жилетки са нови и нямало проблем. Въпреки това аз мисля да изчакам.

# 116
Добро утро в неделя, момичета!
Да ви питам: и вашите ли бебета правят същото ?
 21 г.с.+6 дни съм и бебето по 2-3 дни непрекъснато шава ,и мъжът ми я усети веднъж, после ден два едва-едва помръдва от време на време. Гледам да не я слушам често с домашният доплер,но когато е на 'тих' ден я слушам по веднъж на ден и замервам пулса, който си е бърз и равномерен,както трябва около 140(не вярвам на дисплея какво показва,установих че не е много вярно,и броя за една минута).

# 117
Аз съм 21+5г.с И при мен е така последните 3-4 дни е много кротка, а преди това през деня и вечерта много по-често се обаждаше.
И аз преслушвах с доплера и пулса беше наред и се успокоих.

Добро утро в неделя, момичета!
Да ви питам: и вашите ли бебета правят същото ?
 21 г.с.+6 дни съм и бебето по 2-3 дни непрекъснато шава ,и мъжът ми я усети веднъж, после ден два едва-едва помръдва от време на време. Гледам да не я слушам често с домашният доплер,но когато е на 'тих' ден я слушам по веднъж на ден и замервам пулса, който си е бърз и равномерен,както трябва около 140(не вярвам на дисплея какво показва,установих че не е много вярно,и броя за една минута).

# 118

Здравей.
Днес ми е ден 10 от положителния тест за ковид. Трябва да направиш разлика между задух и по- затруднено дишане и умора. При мен дишането беше затруднено , съпроводено с ниско кръвно, лесна умора и слабост в мускулите поради невъзможността да дишам правилно.

Ако имаш наистина задух е редно да звъннеш веднага на АГ. Моят поне така ме предупреди.

# 119
Момичета да ви се оплача, днес ме приеха в болницата с бъбречна криза. Болката ми ниско ляво в  кръста за ден-два прерасна в най-силната болка, която съм изпитвала и се наложи да отидем до спешното. Най-вече се притисних за бебка, но я погледнаха и всичко е наред. Сега ми вливат лекарства и се надявам всичко да е окей  и болката малко да ме облекчи, че е непоносима и постоянна..

Общи условия

Активация на акаунт