Пролет идва вече, расте стремглаво ЮЛСКОТО човече - мами с термин ЮЛИ 2021 - Тема 3

• 51 508
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Уау, възможно е да е станала някаква лабораторна грешка. Не бързайте да се притеснявате.
Бебчето как върви като кг и като цяло спрямо седмицата, в която сте?

# 646
И аз това мисля дали не е лабораторна грешка. Върви с 5 дни напред 26 седмица съм и е 900 грама.Много съм притеснена,дано нещо се е объркало при изследването.

# 647
При мен при последните изследвания глюкозата беше 7.4 при положение, че се ограничавам от бързи въглехидрати. АГ категорично каза, че е някаква грешка. След няколко дни повторих в същата лаборатория и беше 3.5.
Може да пробваш да си вземеш глюкомер и лентички и да си мериш захарта вкъщи на гладно и час след ядене. Аз така си я следя не много често, но отвреме на време. Но АГ ще ти каже как да процедираш и дали да повтаряш изследването, че то си е доста натоварващо организма.

# 648
И аз идвам супер разстроена и бясна в същия момент! След вчерашните ми резултати от натоварването както писах 0мин- 5,14, 60мин- 6,25 и 120мин- 5,25, сравних ги и с резултати във фб групата, четох, говорих и с близки, наскоро бременни приятелки, които казват, че е ок, според мен също са ок сравнявани с резултати в 12 седмица,  ендокриноложката заяви, че съм с гестационен диабет и минавам на строга диета без никакви въглехидрати- картофи, ориз, бобови. Направо избуших, така говореше, че седяща срещу нея се почувствах като бизон-разбойник. Grinning В четвъртък на ЖК ще коментирам и със следящото АГ, но май май е редно и второ мнение..

# 649
При мен при последните изследвания глюкозата беше 7.4 при положение, че се ограничавам от бързи въглехидрати. АГ категорично каза, че е някаква грешка. След няколко дни повторих в същата лаборатория и беше 3.5.
Може да пробваш да си вземеш глюкомер и лентички и да си мериш захарта вкъщи на гладно и час след ядене. Аз така си я следя не много често, но отвреме на време. Но АГ ще ти каже как да процедираш и дали да повтаряш изследването, че то си е доста натоварващо организма.
.         Благодаря! Да ще взема със сигурност,че така се притесних,ужас направо. А не ми се иска да го правя отново,че толкова зле ми стана.

# 650
Здравейте,днес бях на натоварване с глюкоза и току що излязоха резултатите и съм меко казано в шок.  На гладно-6.44  след 60 .мин се е вдига на 106 и след още 60- 42.22 чакам отговор и от аг и май ще трябва да ходя и до ендокринологът ми. Някоя има ли толкова завишени стойности?

На мен тези резултати ми звучат като инсулин, а не кръвна захар. Сигурна ли си, че не са ти изследвали него? Понеже той върви ръка за ръка с кръвната захар, но при бременни е завишен по принцип и не се изследва.

# 651
Здравейте,днес бях на натоварване с глюкоза и току що излязоха резултатите и съм меко казано в шок.  На гладно-6.44  след 60 .мин се е вдига на 106 и след още 60- 42.22 чакам отговор и от аг и май ще трябва да ходя и до ендокринологът ми. Някоя има ли толкова завишени стойности?

На мен тези резултати ми звучат като инсулин, а не кръвна захар. Сигурна ли си, че не са ти изследвали него? Понеже той върви ръка за ръка с кръвната захар, но при бременни е завишен по принцип и не се изследва.
.      Да пише инсулин. Сега видях,това какво би трябвало да значи?

# 652
Момичета, минавам да се отчета и аз. Всичко е наред, няма кървене по тръбите, шийката е наред, плацентата също. Най-вероятно от гъбичната инфекция е станало това зацапване. Но намалям темпото вече.. бебка е преди всичко.
 Благодаря за подкрепата и положителните мисли. 💐
Надявам се и на другите мами да кажат добри неща. 🙏

# 653

.      Да пише инсулин. Сега видях,това какво би трябвало да значи?
Това е т.н.инсулинова резистентност,не е редно обаче да се изследва по време на бременност,защото стойностите винаги са високи.При теб наистина са по-високи,но това не е гестационен диабет.Консултирай се с ендокринолог,защото на АГ-то все пак това не им е специалност и обикновенно поставят на диета🙂

# 654
Да. Благодаря! Толкова се шашнах като видях изследването,че по-надолу не съм отразила,а ето ги о стойностите на глюкоза:     На гладно 4.28 60 мин-7.85 и 120 мин-4.6.  Пак ми се гледат високи,но не като 100 и нагоре,ох изванявам се ама съм бая отвеяна нещо,че и се шашнах. Ако не бяхте казали,че е инсулин сигурно нямаше да видя

# 655
Аз в събота правих теста с глюкоза.4.19 в началото,след 60 мин.-11.38 ,а след 120 мин- 12.00 .АГ каза да си запиша час за ендокринолог и съм записала за петък.От 4 месеца не ям въглехидрати,картофи,ориз,сладко,дори плодовете съм ограничила и много рядко си позволявам по една ябълка.До сега глюкозата ми е била 5.32 миналия месец ,януари 5.85 .Само го мисля и се притеснявам.Бебчо е с нормални размери -1221 гр. беше Мин. Седмица в 27 +2 г.с. Върви със седмица напред от самото начало.

# 656
Здрасти и от мен, с малко по-различен въпрос към момичетата от София - мисли ли сте за педиатър? Знам, че повечето адекватни не приемат нови пациенти... Аз се замислям за частно, но не знам дали е задължително педиатъра да е и общопрактикуващ лекар? А ако си ходим на частно, трябва ли да търся и личен лекар отделно?
Всякакви съвети са добре дошли.

# 657
И аз идвам супер разстроена и бясна в същия момент! След вчерашните ми резултати от натоварването както писах 0мин- 5,14, 60мин- 6,25 и 120мин- 5,25, сравних ги и с резултати във фб групата, четох, говорих и с близки, наскоро бременни приятелки, които казват, че е ок, според мен също са ок сравнявани с резултати в 12 седмица,  ендокриноложката заяви, че съм с гестационен диабет и минавам на строга диета без никакви въглехидрати- картофи, ориз, бобови. Направо избуших, така говореше, че седяща срещу нея се почувствах като бизон-разбойник. Grinning В четвъртък на ЖК ще коментирам и със следящото АГ, но май май е редно и второ мнение..

Това според мен не са резултати показващи наличие на гестационен диабет, в предните страници бях качила моите, на които ендокринолог и АГ казаха, че са добри и категорично нямам ГД, пък моите са по-завишени от твоите, освен захарта на 0мин. моята беше 4.30, но после другите 9.75 и 8.35... Задължително се консултирай с още някой специалист!

Аз да се отчета - минах късната ФМ днес и всичко е наред, бебка е 1400гр. Беше си качила краката на главата та за съжаление не успяхме да направим 4д снимка на личицето ама каквото, такова. Важното е, че е добре! Joy

# 658
И аз бях на късна ФМ днес в 29г.с. 1300гр. Всичко възможно ръце, крака беше сложила пред лицето, но успяха да направят някаква снимка, на която се вижда малко лицето. На предната ФМ беше в същото положение и не се получи никаква снимка 😃 Иначе си стои все така главично предимно в дясно - така е от предната ФМ май не е много по движенията. Аз съм и с предна плацента и се шашкам, че не я усещам много, но явно й е удобно така и не си дава зор 😂 Днес дори пих малко кафе и сладко преди ФМ уж да се размести и да е по-активна ама не 😃 Иначе всичко изглежда наред. Успех на момичетата с предстояща ФМ  🍀🎀

# 659
Как сте момичета?
Аз днес бях на поредния преглед при лекарят, който исках за израждане. Погледна ми много обстойно и трите документа от феталните морфологии и заключи същото, което вече ми бяха казали. Малко ме успокой като каза, че нещата за сега са в допустимите норми, просто ще трябва по-стриктно следене и пускане на изследвания. Ако обаче започна да вдигам кръвно, да ми се подуват крайниците или да имам главоболие непременно трябва да се обадя на АГ-то си и най-вероятно да постъпя в болница. Каза, че наистина при проблем като моя много момичета развиват прееклампсия, но винаги има изключения. Продължавам си лечението с хапчета, почивки повече, абсолютно никаква сол и се надявам да ми се размине или поне да избутам до подходяща седмица за раждане.

Общи условия

Активация на акаунт