Цветна и пъстра 146-та пролетна гобленарска тема.

• 52 223
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
За най-добър резултат рамкирайте в ателие. Там може да видите варианти на рамки и да изберете най-подходящата. Аз лично винаги така правя, а и на двете места, където рамкирам ме обслужват художници и това е голямо предимство. Освен това, ако рамкираш сама, трудно ще улучиш размер рамка, който да пасне на гоблена, почти невъзможно е. За цвета да не говорим.
Сега за преди рамкирането : изпирам на ръка със сапун и хладка вода. Оставям да се отцеди върху кърпа ( гоблена с лицето надолу) и след около половин час гладя. Гладенето правя пак върху кърпа, възможно най-пухкавата (за да ми се наместят хубаво нишките) и по възможност бяла(за да не ми полепват цветни нишки от нея). Гладя гърба на гоблена във всички посоки, като го местя на различни участъци от кърпата, защото тя се навлажнява. Понякога слагам носна кърпичка под ютията (зависи от гоблена). След обстойното изглаждане го защипвам с щипки на простора, като гледам щипките да не са в зоната, която ще се вижда(защото оставят следи) и въжето на простора да не е накриво. Така се вее ден-два и тогава го нося за рамка. Това го правя, защото съм виждала рамкирани още влажни гоблени, преди да изсъхнат хубаво и мога да ви кажа, че е трагична гледка.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 13:48 от mery 79

# 196
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за съветите!

# 197
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
забравих да кажа.
хубавото ателие за рамкиране срещу операта е затворено. Sad

# 198
Мога да дам координати за рамкиране за Велико Търново и Каварна, ако някой иска

# 199
супер, но ги запомни, за да ги включим после на първа страница. Simple Smile

# 200
  • sof
Да знаете как чак се смутих! Тъкмо да покажа нещо рамкирано, и откривам, че всички тук, цялата вселена очевидно подир всички нас, сме на тема рамкиране! Със специални поздрави за Зори, показвам едно семплерче и препоръчвам рамкиране във В. Търново.

Подкрепям методическите указания на mery 79, а няма да ни липсва онова срещу операта пък.

Скъпи olenka63 и pyypi, скорошно оздравяване и си ви чакаме, нали!

# 201
Като казахте паспарту, свеки има няколко със и без. Не на всеки май подхожда да има.
А за влажно рамкираните и аз се притеснявах за моя изгладен и в рамка, но времето ще покаже. Старите са ок.
Аз си взех на Милена стил Момичето с книгата. Изтъркан за някои, но на мен ми харесва. А и съм ученичка 😁
Конците за жълтите рози купих, но ще чакат. Схемата, която намерих не е добра. Ще издиря от познати броя.

# 202
Момичета, никога не съм слагала в рамки готови гоблени. Бихте ли ме посъветвали тези как да ги оформя? Съобразявате ли се с други гоблени, стени...  

Изобщо не разбирам Simple Smile

Трябва първо леко да ги изпера, гладя от обратната страна...

Пауълчета! HeartHeart EyesHeart
И аз съм на такава вълна. Сега съм на едно мини гръцко островче. Представям си ги с тъмносиня или черна тънка рамка и евентуално светло паспарту. Но най-вече зависи за къде са замислени да стоят, цвят на мебелите наоколо... Бих се съобразила и с тези неща.

# 203
  • Бургас
Добро утро момичета, време за кафе Coffee
Показвам и аз за една седмица колко съм напреднала с моя jannlyn

Динков благодаря ти! Аз съм вече добре, отмина...но не беше леко!

# 204
Динков, пипнато до последния детайл! Точно този тип оформяне харесвам. Завършена красота Heart Eyes.

Merelenda, абсолютно си права, не на всеки гоблен му отива паспарту. Аз затова говорех за себе си, защото гоблените които харесвам и шия много обичат паспартуто. Имам разни дреболиики и мотивчета, пък и 1-2 големи, които са без ето това Ланарте, например :

Но в най-общи линии почти всички гоблени са ми оформени с паспарту и то двойно.

pyypi красотичка Heart Eyes. Тормозят ли много четвъртинките кръстчета? Да знаеш, че зимния го мисля за следващия зимен сезон Wink.

# 205
Като казахте паспарту, свеки има няколко със и без. Не на всеки май подхожда да има.
А за влажно рамкираните и аз се притеснявах за моя изгладен и в рамка, но времето ще покаже. Старите са ок.
Аз си взех на Милена стил Момичето с книгата. Изтъркан за някои, но на мен ми харесва. А и съм ученичка 😁
Конците за жълтите рози купих, но ще чакат. Схемата, която намерих не е добра. Ще издиря от познати броя.

преди време предложих остатъците от комплекти, които съм шила.
Simple Smile мисля, че никой не е поискал жълтите рози. на казанлък са, по мои сметки има конци за още поне два гоблена. Simple Smile

ще погледна плика и пак ще пиша.

# 206
  • Бургас
Динков, пипнато до последния детайл! Точно този тип оформяне харесвам. Завършена красота Heart Eyes.

Merelenda, абсолютно си права, не на всеки гоблен му отива паспарту. Аз затова говорех за себе си, защото гоблените които харесвам и шия много обичат паспартуто. Имам разни дреболиики и мотивчета, пък и 1-2 големи, които са без ето това Ланарте, например :

Но в най-общи линии почти всички гоблени са ми оформени с паспарту и то двойно.

pyypi красотичка Heart Eyes. Тормозят ли много четвъртинките кръстчета? Да знаеш, че зимния го мисля за следващия зимен сезон Wink.
Зори за първи път шия нещо на jannlyn..и съм приятно изненадана.Много леко се шие и четвъртинките също не са изнервящи, притесняваме многото контур само...Зимния и аз го глася, можем да си правим компания, че да спори по хубаво Grinning
Пролетта и лятото обаче, нещо не ме грабват хич...

# 207

Зори за първи път шия нещо на jannlyn..и съм приятно изненадана.Много леко се шие и четвъртинките също не са изнервящи, притесняваме многото контур само...Зимния и аз го глася, можем да си правим компания, че да спори по хубаво Grinning
Пролетта и лятото обаче, нещо не ме грабват хич...

Мен също, харесват ми, но не мога да се напъна да ги шия. Може би щото сме една порода есенно-зимни птици Stuck Out Tongue Winking EyeHeart.

Аз имам един шит  jannlyn и то като съвсем начинаеща гобленарка. Но е с доста по-малко цветове и трудност от семплерите. И съм съгласна със съвмесния проект Hug, дори и да не съвпадне началото, ще се догонваме Simple Smile

# 208
  • sf
Зарязах малко гоблена, та се захванах с минита. Дайте предложение за тази картичка.

# 209

Общи условия

Активация на акаунт