Цветна и пъстра 146-та пролетна гобленарска тема.

• 52 542
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Зори да може би е въпрос на навик, кой както си е свикнал.
Аз единствено фр.възли оставям за края, но обикновено те не са ми много, защото не избирам такива гоблени хаха все не си ги харесвам, въпреки че скоро гледах един нов клип и вече ги правя по друг начин и по ми стават.

# 601
As-mama2, Тихерула, Зори - страхотни са гоблените ви и много бързо напредвате, особено Тихерула!

Зори - как се казва твоя гоблен?

Аз я момента шия 4 дребосъка наведнъж и съм до под кривата круша с всичките 😂. Надявам се следваща седмица да имам повече време за шиене.

# 602
mibobo,  дай тоя клип Simple Smile

# 603

Трябва да го потърся. Бяха го пуснали в една група във ФБ, на една рускиня.
Така прави навивките, и придържа с пръст, че не се изплъзват навивките или да потъват надолу възлите.

# 604

Зори - как се казва твоя гоблен?

Winter Lace на  Dimensions.

# 605
Зори , много е красив.
тихерула , разбирам, че ще го транспортираш без рамка. Аз ги навивам на ролка от фолио (алуминиево или опаковъчно- и двете са с твърди ролки) , навивам гоблена стегнато и го "запечатвам" с опаковъчно фолио. Така ги нося за рамки- не мръдват.
На моето куче взе да му се оформя главата, но този уикенд почти нямах време за шиене

# 606
Здравейте момичета. Аз последния месец се предадох. Не съм шила почти нищо.
Изключително много работа, напрежение и не знам какво още....
Имам две дреболии само направени.
Скрит текст:
Направих  на дъщеря ми ключодържател и магнит с пожелания на гърбът. Третата матура е зад гърбът й, сега е ред да чака до юли. Има още две устни, но се моля да са по лесни.
Ето ги и тях. Не са идеални,  но с откраднатото време толкова успях.

Изключително бързо шиете и то все красоти.
Оленка ( дано не бъркам) как са ръцете? Ако съм в грешка се извинявам.
Ако ушия  коремите на птичките до четвъртък ще покажа етап. Не мисля обаче, че ще успея.
Имам въпрос. Виждали ли сте хубава схема на шишарки, но точно като тях т.е. да изглеждат истински. Simple Smile Или птички с шишарки, може и различни птици на клон примерно. Не искам кардиналче  или някакви "модерни". Намерих нещо като календар с различни птици и клонче според месеца. Нещо дребно ми трябва. Не е спешно, хрумна ми просто идея и искам да си потърся и запазя.
Лека вечер на всички.

# 607
# 608
Тази вечер леко  го настъпах

# 609
  • София
Зори да може би е въпрос на навик, кой както си е свикнал.
Аз единствено фр.възли оставям за края, но обикновено те не са ми много, защото не избирам такива гоблени хаха все не си ги харесвам, въпреки че скоро гледах един нов клип и вече ги правя по друг начин и по ми стават.
Може ли да споделиш тайната на френските възли? Чакат ме доста броя и само заобикалям гоблена, а вече му е крайно време.

# 610
Добро утро. Добри, здрава да си!
Тази от втория линк намерих и харесах. Два пъти отварях и не разбрах дали е безплатна или не. Достраша ме да тегля от тук, че не знам какво ще последва.
Точно такива търсих. Кой да се сети да потърси и на руски преди да пита. Рових на английски и на немски, но...
Още веднъж благодаря. Аз отивам да се трудя.

# 611
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
разцъках го. Sad подвела съм се и съм подвела теб.
безплатно, ама с регистрация, а регистрацията е 4,5 долара на месец.
Sad ще намерим други.

http://lutarcik.gallery.ru/watch?ph=0ub-dXv9g#feature=topscroll

http://kim-2.gallery.ru/watch?ph=A1S-cYer4

и тези, свалени направо от часовника с кукувичката.

http://irina41region.gallery.ru/watch?ph=bNkP-fLrS8#feature=topscroll

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 08:37 от st. Dobri

# 612
Здравейте, дами! Аз не намирам време напоследък да седна. Все нещо друго има за правене.
Да ви се оплача обаче...
Забелязах преди известно време, че нещо белия цвят ми жълтее в сравнение с другото бяло, обаче си помислих, че се е зацапало и като се изпере ще се оправи. Междувременно ми подариха каталога на DMC  и докато си го разглеждах осъзнах, пе всъщност има разлика между Blanc и В5200... Та нищо не е пожълтяло, а така си е ушито. Ама така ще го оставя. Нямам нерви да шия толкова много бяло отново, да поря. А и контур вече има отгоре.
Човек се учи, докато е жив.

# 613
В 5200 е медицинското, искрящо бяло, Blanc e обикновено бяло.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 18:03 от mery 79

# 614
  • Over the hills and far away
Включвам се най- сетне и аз, че от месеци само воайорствам в темата. Показвате истински произведения на изкуството!
С моето костенурско темпо ще завърша чорапа за Коледа 2040 Rolling Eyes

А вчера реших да разгледам какво се предлага в Етси. Харесах си тези зверчета, но още не съм решила на какво ще станат.

Общи условия

Активация на акаунт