Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 732
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
+123 палчета от мен

# 121
Да дам и аз своят отчет:
За почти една календарна година общо 9 пункции, 4 пъти извадени яйдеклетки от един или максимум 2 фоликула.
Първата се оплоди, разви с фрагментации, последва свеж трансфер на 5 ден - без успех.
На следващата "сполучлива" пункция извадена  1 Я, която те се активира след оплождане.
Трета пункция с извадени 2 Я от 3 ф, оплодени, но спрели развитие на 4 ден.
На последната 9 пункция от вчера извадена 1Я, която първоначално изглеждала незряла, но след 24 часа изчакване промяна не е имало,  от което ембриолозите направиха заключение, че е дефектна и изобщо не е извършено оплождане..
Не искам да мисля още колко лица може да има неуспехът.

# 122
Много лица има неуспеха, много.

Аз свикнах с неуспеха, след шест трансфера без са отлепя от нулата.
Последният път се молех за биохимична, нещо различно от нула, 5-7-9,нещо. И пак нищо.Без обяснение защо.
Много ми е трудно да продължа.
Аз лично, ще подам документи за осиновяване и ще обмисля варианта за ДЯ. От чисто любопитство искам да видя дали с чужда я. ще имам нещо различно от нула.

# 123
Хайди, биохимичната не е рахат. Преди малко ми излезе резултатът от последното изследване - чудото не се случи и ЧХГ продължава да пада, и сега е 13. И това ембрионче не ни хареса за свое семейство.
Имам някакво напрежение в яйчника все едно расте фоликул.

# 124
Хайди, сетих се да ти препоръчам една сладурка Saskia Roel има видеа с примери с жени, забременели на 40+ след като им помага да преодолеят чисто психически блокажи защо не могат да забременеят при липса на ясна медицинска причина/примерно страх от болно дете, страх от проблеми с мъжа, страх от това как ще съвместява кариера и бебе във времето.../.
Аз мога да кажа, че след като се престраших на отворена операция и ми махнаха всички миомни възли, които бяха външни и част от тях на задна стена, едновременно направихме отново и хистероскопия, за оглед отвътре,и отново проверихме тръби, направо не можах да си позная матката на монитора по време на профилактичния ми преглед.-чиста и ясна😀 Цикълът ми е като часовник 27 дни. Някой ден може и да разкажа за премеждията ми + 1 година пункции при наличие на тези възли и отказ на лекаря да ги махне, махна само тези вътре в кухината на маткато. Цикълът ми се беше скъсил, бях се травмирала тотално, пробвах всякакви диети за подобряване на качеството на резерва, мислех че оттам е скъсяването. Напълнях с 10кг, парите изхвърчаха по безумните опити...има и още...но още не ми се връща надълбоко в това.
Накрая се консултирах с други лекари 1 от Варна и при професора от АджъБадем Истанбул, след като бяха категорични да правя коремна операция и да ги отстраня се реших. Това беше най-хубавото ми решение. 🙂
Ех, +123, съжелявам, мила!

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 17:51 от !Diva!

# 125
Хайди, биохимичната не е рахат. Преди малко ми излезе резултатът от последното изследване - чудото не се случи и ЧХГ продължава да пада, и сега е 13. И това ембрионче не ни хареса за свое семейство.
Имам някакво напрежение в яйчника все едно расте фоликул.
Много съжалявам за резултата.❤️
Имаш имплантации, нещо което при мен не се случва., което означава, че ембрионите се захващат. И това ти дава по висок шанс от мен, която няма имплантации. Ще ти се случат нещата, сигурна съм.🍀
 @Diva,  за тази Саскиа, участвала ли си в консултация с нея? Не виждам free ресурси в сайта и.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 14:05 от haidi

# 126
Не, Хайди, само видеа съм гледала нейни free.

# 127
  • София
Малеее настъпило е голямо затишие в темичката Blush
ЧБМ на всички да сте бели и червени румени засмени Grinning
Нека Баба Марта донесе много късмет и по едно бебче за всяка Hands Pray Flowers Four Leaf Clover

Аз отидох на 2-ри ден от цикъла, но не бяха тръгнали Ф заради големите дози прогестерон, които слагах.
Днес отидох на 8-ми ден и вече са тръгнали 2Ф в дясно и 1Ф в ляво, но са още мънички по 4-5мм.
Казаха ми нищо да не пия изцяло на ЕЦ, лигавица добра и започваме да ги следим докато пораснат.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 18:34 от pepita5

# 128
пожелавам баба Марта да донесе много малки бебчета с червени бузки Smiley
Пепита, стискам палци този месец да има хубаво ембрионче.
Аз този месец, ще правя биопсии и съм на естрофем. Дано този път ми се получи, че предният месец след големите дози естрофем се спука ЗФ-то с което се бях сдобила и ми дойде Ц преди да стигнем до биопсия

# 129
Честита Баба Марта!
Пепита, Flowers Four Leaf Clover

# 130
Pepi, ти си шампион! Аз още кървя след отрицателния резултат, вече над 12 дена. Коментар скоро не се очаква, една жена писа, че и се обадили след 4 месеца. Желая ти от все сърце съвсем скоро да видиш своя положителен тест!

# 131
  • София
При мен след спирането на Циклогеста цикъла ми дойде след 2 дни. Тръгна обилно и на 4-тия ден спря, не съм имала никакви проблеми.
При теб нещо се случва какво е това зацапване от 12 дни.
Дано по скоро се случат нещата с коментара, защото е много тежко това чакане.

Благодаря Ви момичета за пожеланията дано този път стане нещо Flowers Four Leaf Clover

# 132
  • София
Момичета, какво се прилага при лош SDI резултат (32%), в допълнение към лоша морфология (1-2%)? Изобщо преодолява ли се с някакво допълнително селектиране?

# 133
  • София
макс предлагаха някога, сега може да има и по-модерни методи.

# 134
Момичета, одавна съм с вас, чета и съпреживямам всичко. И хубаво , и лошо. Дойде и моят ред да се включа, макар и не по хубав повод.  На 29.01 ми беше трансфера на 3 бластоциста, единия се захвана, и уж всичко вървеше добре допреди няколко дни, но се установи, че ембрионът е твърде малък за седмицата, в която съм. Веднага ми светна лампа, че има проблем, макар че док  беше оптимистично настроена, защото чу пулс в 6+3 г.с. Сега 4 дена по късно в 7 г.с. емброна беше нарастнал едва половин милиметър и каза, че не е сигурна дали чува пулс, защото бил много малък. Въпреки това ме кара в петък пак да ходя да ме гледа. След всичко изчетено, нещата са ми ясни, още повече, че вече имам 1 мисед в 10 г.с. И въпреки всичко, тя не искаше да ми каже това, което е очевидно. Да не говорим, че ММ допълнително ме натоварва с оптимизма и надеждите си, което още повече ме съсипва. А аз сякаш си го усещам, от 2 дни не пишкам през нощта и вече не се задъхвам като ходя... На всичко отгоре по моя самоинициатива мин.седмица си направих изследване за тромбофилия, и естествено се оказах с 3 мутации...Още преди 2 седмици, когато установихме бремеността попитах док да си направя ли тези изследвания, отговорът беше, че нямали такава практика. Сега си мисля, че това можеше да спаси бебето и толкова ме е яд... Трябвало е да бъда на терапия още от трансфера, ако имаше кой да ми го каже, може би нямаше да е сега така.
Та...Имам 2 въпроса: имате ли представа дали симптомите за бременност изчезват веднага след загубата на бебчо или си стоят още някой ден ?
и относно тромбофилиите, чували ли сте за такива случаи, в които бебето се губи в ранна седмица заради наличие на тромбофилия и липса на нмх терапия ?

Общи условия

Активация на акаунт