Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 693
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
в такива моменти се вглеждаме повечко и всичко ни се струва различно, а не е така в повечето случаи.
кой ден от стимулацията ти е?
успокой се и не се притеснявай за всяко нещо, в общия случай лекарите така назначават прегледите че да не се пропусне нищо.

Права си, за това, че се вглеждаме повече. Днес ми е 7ми ден, но още не съм се инжектирала /вечерта в 21ч./. От снощи вкл. и Orgalutran. От него имах снощи болки, а днес от сутринта ѝ това усещане. Не съм звъняла на лекарката. То аз и нямам и номера, а звъня на централата. Утре сутринта имам да пусна три хормона и после на преглед. Ами притеснявам се, за първи път правя стимулация и всичко отчитам, като усещане.

# 91
От средата на стимулацията и аз така го усещам, като разпъване,
 опъване. Понеже имам и прекъснати стимулации, когато фоликулите не растяха, та тогава го нямах това усещане, аз вече сама си знам още преди прегледите дали добре върви или не. Та като има опъване ми е по-спокойно. Аз по време на стимулациите обикалям из Истанбул много пеша, докато не направя 12 км не се прибирам, умишлено, заради кръвообращението, и много добре ми се отразява, освен че разучавам града. Та в един момент след 7 км почвам да усещам опъване и ми става едно спокойно и хубаво, че вървят нещата. Не съм пукала фоликули, въпреки многото ходене, ама аз бавно и протяжно, все пак. Само последния ден преди пункцията почивам и си подпирам подутия корем сякаш съм бременна, вживявам се😀

# 92
При мен е различно.
На последната стимулация с Фостимон, грам болка или напрежение не усетих, ниииищо. Корема ми хлътна навътре,даже. Бях се притеснила,че нищо не расте. Накрая изкараха 9 зрели яйцеклетки.
При стимулация с Гонал и Мериоферт, ме боцкаха яйчниците и имах режещи болки. Подух се. Пак всичко изкараха и бяха зрели.
Явно и от лекарствата зависи.

# 93
Явно да. Аз с фостимон нещо не прокопсах, по-успешно завършените ми стимулации са с гонал и мерионал, това явно е формулата която работи при мен, само с тези двечките. Когато има нещо друго добавено не става, или пък с фостимон пак не е ок. Отново индивидуално е явно.

# 94
Fanny. s, ами супер е трябва да се свиква с усещането за бременност. Дано скоро се случи! Аз тези дни лежа, особено днес. Ами не съм много ок от стимулацията.

Heidi, браво много добър брой са извадили. Аз и затова се притеснявам. Колко фоликула и какво ще извадят?!

Явно си е от самите лекарства даденото усещане, освен индивидуално от тялото на жената. Аз като нямам опит и всичко ме плаши. Чак си се дразня сама на себе си.

Бях чела, че на жени "в по-напреднала" възраст, пункцията се прави на фоликули до към 20 мм или греша?

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 14:52 от Vi_To

# 95
При мен ми вадят яйцеклетки, но не мога да забременея, незнайно защо. Вкл. и с пид не става. Голяма ирония съм - имам резерв за възрастта си, нормозооспермия и нули,нули,нули. Супер сложен случай съм,без да знаят защо.

Не се притеснявайте, хората и на ЕЦ успяват.
И аз се бях начела за тоя Фостимон колко бил лош и т.н., и като не се подух при стимулацията и се уплаших, че и на мен зле действа. Ма, на, изненада, оказа се моето лекарство.
Фоликули са ми вадили от 14 мм до 22 мм.Тия на 22 мм не бяха презрели. Тия на 14 май отпаднаха в последствие.
Не знам къде е истината.

# 96
При мен ми вадят яйцеклетки, но не мога да забременея, незнайно защо. Вкл. и с пид не става. Голяма ирония съм - имам резерв за възрастта си, нормозооспермия и нули,нули,нули. Супер сложен случай съм,без да знаят защо.

Не се притеснявайте, хората и на ЕЦ успяват.
И аз се бях начела за тоя Фостимон колко бил лош и т.н., и като не се подух при стимулацията и се уплаших, че и на мен зле действа. Ма, на, изненада, оказа се моето лекарство.
Фоликули са ми вадили от 14 мм до 22 мм.Тия на 22 мм не бяха презрели. Тия на 14 май отпаднаха в последствие.
Не знам къде е истината.

Съжалявам, че така се получава при вас. Дано скоро установят къде е проблема.
Аз като за 41 г нямам добър АМН-0,7. При мен това е проблема +тромбофилията, която ми откриха в края на 2020 г. Имам 2 биохимични през 2020 г и тогава тръгнахме да търсим причината за проблема. Оказа се, че при мъжа ми е големия проблем и трябва да е инвитро.
Ще повторя, че се притеснявам много, освен, че ми е първа стимулация, а и непрекъснато ми повтарят, че вече съм на 41 г и с "този" АМХ. На 5 ден стимулация бях с няколко фоликули 14 и 15 мм. Не зная дали е добре? По къс протокол съм, пак заради АМХ-то. А за лигавицата била 8М, каквото и да значи това М!?! Аз го приемам, че е 8 мм. А как е пак не зная?

# 97
Боби, хайде, обувай маратонките за спринт вече Simple Smile
-
123, Animal Beetle
-
Мелинда, Disappointed Relieved
-
Вито, 8М, означава 8мм, но М мисля е мида, тоест добра структура на матката! (s, m, l матка -  означението не е като в дрехарника), на 5 ден 8 мм е ОК!

# 98
Боби, хайде, обувай маратонките за спринт вече Simple Smile
-
123, Animal Beetle
-
Мелинда, Disappointed Relieved
-
Вито, 8М, означава 8мм, но М мисля е мида, тоест добра структура на матката! (s, m, l матка -  означението не е като в дрехарника), на 5 ден 8 мм е ОК!

Благодаря за разяснението. Мноого още имам да уча! А от един фоликул, в най-добрия случай една яйцеклетка ли извличат?

На гореизброените момичета стискам палци!!

# 99
Vi_To, дано не ти се налага да учиш много, а да ти се получи от първият път.
Да, от един Ф се вади една 1 Simple Smile

# 100
Vi_To, дано не ти се налага да учиш много, а да ти се получи от първият път.
Да, от един Ф се вади една 1 Simple Smile

Чул те Господ! Дано.

# 101
Въобще не го гледайте това амх, важно е колко антрални има. Лигавицата е супер, а тя е другите 50 процента от успеха. Тромбофилията се коригира с лекарства,въобще не го мислете.
 Аз едва стигам 9 мм на 10-12 ден, въпреки че уж било добре за бременност, последният път лекаря каза, че нещо не е много ок с тоя размер.

# 102
Въобще не го гледайте това амх, важно е колко антрални има. Лигавицата е супер, а тя е другите 50 процента от успеха. Тромбофилията се коригира с лекарства,въобще не го мислете.
 Аз едва стигам 9 мм на 10-12 ден, въпреки че уж било добре за бременност, последният път лекаря каза, че нещо не е много ок с тоя размер.

Благодаря за подкрепата! Ами това АМХ ми го навряха в очите двете лекарки, при които ходих, както и темата за възрастта. Още 2020 г, когато бях на 40 г, лекарката така възклицаваше, все едно съм на 100.Confused

# 103
Наистина това амх изобщо не трябва да се има в предвид по отношение на стимулацията. За мен той си означава разсрочен във времето резерв, за в бъдеще колко още остават яйцеклетки, а не пряко колко фоликули ще има на съответната стимулация. Аз в един момент 2019 имах амх 1 . Обаче имах на ехографа по 3-4 фоликули максимум, а пък след няколко месеца извадих 8 яйцеклетки. За амх 1 3-4 фоликули са малко.
Ясно е, има обратно броене и с времето намалява, защото просто резерва намалява. А ако се уцели месец с повече антрални, супер.
И друго, просто много ме е яд като отписват жени на 41, че това ако няма конкретен проблем си е възраст в която си е абсолютно възможно да се забременее, изобщо това не е престаряла възраст. Разбира се възрастта си е фактор, но чак да се наплашват и отписват жените... Виж, над 42-43..., какво да кажем ние на 45...Е, аз и на 42.5 не забременях, но нашия проблем с мъжкия фактор си е много сериозен.
Много е кофти това с неизяснената причина за забременяване, и то след ПИД. Не че иначе е хубаво, но как да знае човек в каква посока да мисли..., неизвестността винаги е по-мъчителна от ясните отговори. Хем имаш много основания за оптимизъм, но пък резултатите те попарват. Дано да се открие причината, или пък просто късмета да се обърне, и всичко да си дойде на мястото!

# 104
Наистина това амх изобщо не трябва да се има в предвид по отношение на стимулацията. За мен той си означава разсрочен във времето резерв, за в бъдеще колко още остават яйцеклетки, а не пряко колко фоликули ще има на съответната стимулация. Аз в един момент 2019 имах амх 1 . Обаче имах на ехографа по 3-4 фоликули максимум, а пък след няколко месеца извадих 8 яйцеклетки. За амх 1 3-4 фоликули са малко.
Ясно е, има обратно броене и с времето намалява, защото просто резерва намалява. А ако се уцели месец с повече антрални, супер.
И друго, просто много ме е яд като отписват жени на 41, че това ако няма конкретен проблем си е възраст в която си е абсолютно възможно да се забременее, изобщо това не е престаряла възраст. Разбира се възрастта си е фактор, но чак да се наплашват и отписват жените... Виж, над 42-43..., какво да кажем ние на 45...Е, аз и на 42.5 не забременях, но нашия проблем с мъжкия фактор си е много сериозен.
Много е кофти това с неизяснената причина за забременяване, и то след ПИД. Не че иначе е хубаво, но как да знае човек в каква посока да мисли..., неизвестността винаги е по-мъчителна от ясните отговори. Хем имаш много основания за оптимизъм, но пък резултатите те попарват. Дано да се открие причината, или пък просто късмета да се обърне, и всичко да си дойде на мястото!

Права си, че 40-41 г не е съвсем зле за естествено забременяване, когато няма проблем. Аз март 2020 г от раз забременях, но после-биохимична. Гледа ме гинеколожка,  всичко Ок, лоша спермограма и ДНК фрагментация, лекуване, пак октомври бременност - пак биохимична. И тогава, оле-мале, сигурно има проблем! Ами има-мъжки фактор, все зле. И се започна масово АМХ, години, лош материал... Защо чакахте толкова? Това е просто убийствено, като го чуеш! Ами някои не чакат, но пак не могат.... за голямо съжаление! Емпатията им липсва на нашите лекари. Дано Господ е с нас момичета и 2021 г да е нашата година!:heart:

Общи условия

Активация на акаунт