Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 840
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Защо не извадите на естествен цикъл още 1 яйцеклетка, за евентуално още 1 ембрионче, или пък нова стимулация, и чак тогава трансфер.
Да, ковида си е гадна работа, аз за трансфер с блокаж се подготвях, и сега хем съм блокирана, хем с ковид.

# 316
Здравейте, това ми е първата заповед по ЦАР и все пак втори път не мога да се стимулирам, за да се извадят още яйцеклетки. Доколкото разбрах се поема 1-2 месеца замразяването на ембриона и опитът успешен или не, все трябва да приключи, за да може клиниката да го докладва пред ЦАР.
Хиляди въпроси ми се въртят в главата: Ковидът колко е увредил яйцеклетката, сперматозоида, какви поражения имам аз?
Колко да изчакам, за да стартирам трансфер?
Един цикъл достатъчен ли е?
Ембриончето дали ще понесе размразяването с това качество?
След малко ще отида на църква и Господ да помага!

# 317
Heart Exl Дано скоро чуем Благата вест
Дами, колко време след като спрете утрогестана ви идва цикъла? Чакам го вече 5-ти ден и започвам да се притеснявам.
може да чакаш спокойно ,аз съм чакала и по 10 дни

# 318
Момичета, при мен започна зацапване докато пиех дуфастон, да го спирам ли? Предстои ми хистеро и не знам дали да го проя за цикъл.
Иначе аз и по 15-20 дни след прогестеронов препарат съм чакала цикъл. За първи път ми идва по време на прием.

# 319
На мен ми дойде ден след спиране на лекарствата

# 320
Момичета, при мен започна зацапване докато пиех дуфастон, да го спирам ли? Предстои ми хистеро и не знам дали да го проя за цикъл.
Иначе аз и по 15-20 дни след прогестеронов препарат съм чакала цикъл. За първи път ми идва по време на прием.
На мен ми се е случвало на два пъти да ми дойде по времето на прием на Дуфастон, като в първия случай започна със зацапване, а във втория си тръгна с ясно изразено кървене.

# 321
  • София
Момичета, имате ли информация как се отразява ваксинирането на инвитро опитите? Обсъждали ли сте го с лекарите?  Чудя се да се ваксинирам или да чакам..

# 322
Нали не се препоръчва ваксина, ако планираш бременност.

# 323
  • София
Нали не се препоръчва ваксина, ако планираш бременност.
По принцип е така. Слагала съм и за жълта треска и там даже май 2г  казаха да не се забременява след поставяне. Ама сега с тази не знам. МАй месец съм планирала да ходя в Украйна и се притеснявам да не го въведат като изискване за пътуване със самолет .

# 324
Моят лекар е категоричен, че поне два месеца преди опит не трябва да се поставя ваксина срещу ковид. За другите ваксини не знам Simple Smile

# 325
Това го промениха и сега препоръчват на бременните да се ваксинират защото Ковид при бременност повишава риска за спонтанен аборт.
Аз се ваксинирах защото предпочитам да е все пак преди, а не по време на бременност, а и гаранция нямам, че до 2 месеца ще съм бременна.

# 326
  • София
точно за тази ваксина не знам как е, но преди години трябваше да сложа за хепатит б.
тогава ми обясниха че ваксината няма да навреди при бременност, но избягват да ваксинират, защото отговора на организма е различен и може да няма ефект от ваксината.

# 327
до колкото знам, трябва да се изчака около 2 месеца след поставяне на първата доза и след това да се правят опити за бременност, за да преминат всички евентуални неразположения. А, при вече налична бременност, трябва да се обсъди с наблюдаващия доктор или ЛЛ кога да се постави ваксина.

# 328
Толкова е хаотично всичко, че чак се дразня. Вчера разправят, че можело да е противопоказно ваксинирането, днес твърдят точно обратното, че рискът при заразяване е по-висок. Щях да съм много объркана, ако се колебаех дали да се ваксинирам.

# 329
Онзи ден по БНТ1 беше д-р Чапанова от Надежда и каза, че ваксинирането не пречи на жени, които правят инвитро опити и събират ембриони. Не се препоръчва бременност поне 2 месеца след ваксиниране, но не пречи да се правят инвитро опити. Аз това разбрах, но засега не мисля да се ваксинирам и много, много не се интересувам по въпроса. Не знам... нито да се разболееш, нито спокойно да се ваксинираш... При нас вече имаме починал от ковид служител на 46 години.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 23:00 от *Bobby*

Общи условия

Активация на акаунт