Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 770
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
·.·♥Катето♥·.·, може би си срещала из темите моята история, но ето стойностите ми:
Inhibin B (Инхибин Б) 1.523 pg/ml 40 - 200
AMH (анти Мюлеров хормон) II generation ↓ 0.22 ng/ml 1.00 - 6.80

Два пъти си забременявам естествено, втория път дори от раз.
И аз много им се плашех на тия хормони, но се оказва, че не са толкова страшни.
Вече при инвитро може и да е друго, не знам.
Успех Flowers Hibiscus

# 436
  • София
·.·♥Катето♥·.·, може би си срещала из темите моята история, но ето стойностите ми:
Inhibin B (Инхибин Б) 1.523 pg/ml 40 - 200
AMH (анти Мюлеров хормон) II generation ↓ 0.22 ng/ml 1.00 - 6.80

Два пъти си забременявам естествено, втория път дори от раз.
И аз много им се плашех на тия хормони, но се оказва, че не са толкова страшни.
Вече при инвитро може и да е друго, не знам.
Успех Flowers Hibiscus
Благодаря ти на теб и на всички за успокоителните думи.
Най вероятно този месец ще пробваме инсе, защото за друго вече няма време на 7 ден от цикъла. Спермограмата поне е добра и става. Чакам да ми погледнат прословутите хормони от клиниката и да кажат ще правим или не. Ако не стане, ще видим натам. Предполагам ще вадим на ЕЦ.

# 437
Здравейте, момичета, отдавна чета и съпреживявам с вас надежди и разочарования. На 41 години съм, нямам деца и никога не съм забременявала, въпреки че сме отдавна заедно с мъжа ми. По една или друга причина изпуснахме много влакове, не мога да върна времето за жалост...
Сега на въпроса - при преглед в репрод. клиника ми откриха полипи и миомни възелчета и казаха - хистероскопия, пък после ще мислим. Отгоре на това и яйчниците са с прилично затихваща функция, въпреки добрия на хартия AMH резултат. Отидох за второ мнение (най-вече за хистероскопията) и специалистът предложи първо да направим стимулация и да замразим яйцеклетки, после да си направя хистероскопията (вече ще имам замръзени яйцеклетки) и като минат 2-3 месеца да пробваме инвитро. Най-вече заради напредващата ми възраст, съвсем скоро 42.  Да спомена и, че при мъжа ми също има отклонения, но не са уж тежки и спермограмата е Ок за инвитро. А и за капак втория лекар видя, че матката ми е Т-образна, което се коригирало и то с хистеро.
Зная, че за много вас този път е изминат, затова много моля за съвет:
1. Кое да е първо - хистерото или замръзяването?
2. Как се прави стимулация - хапчета или инжекции? Всеки ден ли се ходи в клиниката, че ще съвпадне с празниците и не знам как ще работят?
3. Четох, че е по-добре да се замръзят направо ембриони,не знам дали изобщо да пробваме с яйцеклетките?
4. Притеснява ме стимулацията - не са ми правили до момента, може ли миомните възелчета да нараснат или да получа хиперстимулация и да загубя ценно време?
5. Изследвала съм полови хормони, щитовидната, цветна снимка преди 5 години. Какво да изследвам, за да открия нещото, което пречи изобщо да се забременее, тоест аз не стигам до бременност? Освен евентуално формата на матката, която пречела на имплантацията?
Много ще съм благодарна за препоръка, мнение, съвет.

# 438
Здравей Windy Girl,
най-добре отиди на 2 ден от цикъла на преглед и тогава си пусни и хормони. След като АМХ ти е добре, значи си с един проблем по- лека:)
Моето лично мнение е, че по- добре да ти направят една стимулация и да замразиш направо ембриони и след това хистероскопия.
Миомните ти възелчета зависи колко са големи, при стимулация леко ще се увеличат, но при евентуална бременност ще намалеят.
При стимулация няма начин да не ходиш през 2-3 дни на преглед, все пак се следи нарастването на фоликулите.
За матката ти хич не се притеснявай, важното е ембриончето да се захване, ще го износиш:) Успех!

# 439
Аз също мисля, че е по-добре първо стимулация и замразяване на ембрионите , после хистероскопия. Аз в обратен ред ги направих, и го отчитам като грешка.

# 440
  • София
И аз така мисля. Имам едно забременяване след хистероскопия. За съжаление не помогна, но тава е друг проблем.

# 441
Моят съвет е, ако не сте правили имунологични изследвания (консултация с имунолог)  и кариотип, да ги направите преди започването на процедурата. Подкрепям мнението, че е по - добре първо (след резултатите от имунологията и генетика),  да се направи стимулация, да се замразят ембриони и след това да се направи хистероскопия за отстраняване на миомните възли и коригиране формата матката.
При мен всичко беше наопаки Simple Smile))
Първо лапароскопия заради ендометриоза, влошаване качеството на яйцеклетките, 10 години опити със стимулации.... Тази година ми направиха имунологични изследвания - завишени НКТ клетки и кариотип - чакам резултати.
Успех! Simple Smile

# 442
По принцип е по-добре да се замразят ембриони, освен че бях чела така, след като ми предложиха да ми замразят яйцеклетки, докато оправяме проблемите със спермата на мъжа ми (на 42 г. съм), се консултирах с ембриолог (водещ ембриолог на една от тукашните клиники) и той потвърди, обясни, че шансът да не се размразят добре яйцеклетките е по-голям поради простата причина, че яйцеклетката е една клетка, а ембрионите са повече и там дори да има някоя увредена, не е толкова фатално. Докато при яйцеклетката - няма поправителен.

# 443
  • София
Добро утро, момичета! Днес отивам на пункция, стискайте палци да е успешна процедурата и да е щастлив краят!

# 444
Здравейте момичета,бях обещала да напиша какво стана с 4тия ми трансфер,след всичко което взимах и всички допълнителни техники.
Еми за пръв път резултатът е различен от 0,но не е,това на което се надявах,беше 8 UI/L на 7ми ден и днес е спаднал на половина,още в сряда ми беше ясно,че е биохимична,но лекарката ми настоя да продължа с лекарствата и да повторя днес.Ще изчакам да минат празниците,да ми се избистри главата и ще реша къде и как да продължа.В началото на юни ще си бия втората доза ваксина и май ще стягам куфарите за Истанбул. Весели празници на всички и успех на всички в процедура!

# 445
Здравейте момичета,бях обещала да напиша какво стана с 4тия ми трансфер,след всичко което взимах и всички допълнителни техники.
Еми за пръв път резултатът е различен от 0,но не е,това на което се надявах,беше 8 UI/L на 7ми ден и днес е спаднал на половина,още в сряда ми беше ясно,че е биохимична,но лекарката ми настоя да продължа с лекарствата и да повторя днес.Ще изчакам да минат празниците,да ми се избистри главата и ще реша къде и как да продължа.В началото на юни ще си бия втората доза ваксина и май ще стягам куфарите за Истанбул. Весели празници на всички и успех на всички в процедура!
Много съжалявам. Горе главата и с нови сили към успеха.

# 446
  • София
Добро утро, момичета! Днес отивам на пункция, стискайте палци да е успешна процедурата и да е щастлив краят!

Здравейте, извадихме 16 яйцеклетки, от тях добри са 13, дано се оплодят повечко 😁

# 447

Здравейте, извадихме 16 яйцеклетки, от тях добри са 13, дано се оплодят повечко 😁
Много добра бройка. Успех.

# 448
Здравейте момичета, имам един може би глупав въпрос (простете за невежеството ми) и се чудя възможно ли е след таймиране на овулация и пунктиране само на единия яйчник, три дни след пункция да настъпи овулация? По календар и по усет(винаги я усещам настъпи точно три дни след пункция и се чудех овулацията винаги ли е свързана с отделяне на яйцеклетка или дори и да не се отдели, тялото под въздействието на хормоните има симптоми на овулация? Размишлявам, че ако и в двата яйчника има фоликул, то в непунктирания също би следвало да се спука след таймиране. Благодаря ви

# 449
Здравейте момичета, имам един може би глупав въпрос (простете за невежеството ми) и се чудя възможно ли е след таймиране на овулация и пунктиране само на единия яйчник, три дни след пункция да настъпи овулация? По календар и по усет(винаги я усещам настъпи точно три дни след пункция и се чудех овулацията винаги ли е свързана с отделяне на яйцеклетка или дори и да не се отдели, тялото под въздействието на хормоните има симптоми на овулация? Размишлявам, че ако и в двата яйчника има фоликул, то в непунктирания също би следвало да се спука след таймиране. Благодаря ви

Как така в непунктирания, на пункция се пунктират всички възможни яйцеклетки и от двата яйчника.

Общи условия

Активация на акаунт