Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 508
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Замразяването на до 5 Е е около 250 лв, съхранението им за 6 месеца е още около 300 лв., но наистина има разлики в цените на клиниките Yum

Благодаря

# 646
Vesi, Овабууст е добър продукт, взимала съм го, но ако ще купуваш нещо скъпо като него, препоръчвам FhPro, от него съм била още по-доволна. Можеш да потърсиш мнения в нета и да избереш!

В какво се изразява доволството ви от FH pro? Как усетихте, че ви действа добре?... Аз попрекалих, пих го 5,5 месеца... Но, освен че понапълнях, друго зе сега не усещам.... Дано следва... Този месец го спрях...

Все си мсиля, че ако нещо ни действа добре, то не трябва да забавя метаболизма, да се напълнява...

# 647
Аз два пъти забременявам естествено откакто го пия, преди това 7 години нищо. Не съм напълняла от него, пия две опаковки за три месеца ( по 4 на ден приемам) и после забременявам и го спирам. Е, не помага за успешна бременност, но все ми е стъпка напред в сравнение с предишните години.

# 648
  • София
Здравейте момичета Blush
Тъкмо се връщам от преглед на 8-ми ден и резултата е в дясно Ф 8 и 11мм, а в ляво Ф 11 и 14мм.
Поне тези се видяха със сигурност, в сряда пак съм на преглед Flowers Four Leaf Clover
Явно Фемарата ми е подействала добре Hands Pray

# 649
Deona, докато пиех FH Pro и спазвах препоръките на Юлия Индичова за хранене за жени на 40+, желаещи да забременеят, всеки път на пункциите вадеха качествени яйцеклетки, които се оплождаха и става хубави ембриони. След това до бременностт не се стигна, имаше куп други причини. Но в месеците, в които го приемах и спазвах хр.режим винаги, без изключение имах ембриони. Налагах си го,поради поредица неуспешни пункции преди това, всички бяха на ЕЦ, както знаете това е дълъг процес, при мен продължи малко повече от 1 година пункции почти всеки месец и можех да наблюдавам кое как ми действа откъм добавки и храни.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 19:45 от !Diva!

# 650
Deona, докато пиех FH Pro и спазвах препоръките на Юлия Индичова за хранене за жени на 40+, желаещи да забременеят, всеки път на пункциите вадеха качествени яйцеклетки, които се оплождаха и става хубави ембриони. След това до бременностт не се стигна, имаше куп други причини. Но в месеците, в които го приемах и спазвах хр.режим винаги, без изключение имах ембриони. Налагах си го,поради поредица неуспешни пункции преди това, всички бяха на ЕЦ, както знаете това е дълъг процес, при мен продължи малко повече от 1 година пункции почти всеки месец и можех да наблюдавам кое как ми действа откъм добавки и храни.
По колко таблетки fh pro приемахте?

# 651
Devilche, по 6 наведнъж преди сън, мисля инозитола действа преспиващо и за това се препоръчваше цялото количество преди сън. И в Овабууст мисля, имаше инозитол, не знаех в началото, че може всички таблетки преди сън и като ги разпределях на 3 пъти на ден прием, не просто ми се спеше, а едва си вършех службените задължения Blush
Бях прочела, а и една лекарка гинеколог ми препоръча няколко от продуктите за подобряване на качеството на яйцеклетките от тях, след приема им пациентките й бяха заченали, не само Овабууст, нито пък беше само FHPro, имаше и други със сходен състав, нека всеки си прецени за себе си на кой продукт да се спре. Цените на всички са високи, и си е значителен разход, ако се приемат по-дълго време.

# 652
Момичета, ако сте в групата с добавките, списъкът на Денис има всичко, каквото в FH Pro, но в далеч по-високи дози. Според нея (и мен) FH Pro не си заслужава парите за това, което има в него.
Там, например, има транс ресвератрол 50 мг, а тя препоръчва поне 500 до 1,000 мг за да има ефект.
Инозитол - 2,000 мг, тя препоръчва 4,000.
NAC в него има 50 мг, тя препоръчва 2 х 600 мг/ ден. Някъде беше обяснила в дълъг пост, че освен, че са малки количествата няма как да се усвояват добре, комбинирани така.
Diva, доспивало ти се е от мелатонина вътре. Има 2 мг; препоръчва се поне 3 мг при опити за забременяване и като цяло за здраве след 40 год.

Аз, да се оплача и дам съвет: направих биопсии преди трансфер и, хоп, излезе уреаплазма 😱😱😱 Идея си нямам откъде може да съм я прихванала освен от някоя клиника. Имам 2 неуспешни трансфера досега и съм бясна защо чак сега правим микробиологична биопсия 🤬🤬🤬 Симптоми и оплаквания нямам никакви; преди последния трансфер миналото лято правих микробиология на влагалищен секрет. Беше идеален, но не търсиха плазми.
Та, съветът ми е, пускайте по 1 микробиологична биопсия ако имате възможност. Имам назначен антибиотик 5 дена. Нещо толкова елементарно, а пречи на имплантацията и не знам защо не е задължително за всички преди трансфер 🙄

# 653
Мелатонин също имат, така че определено внимавайте със задълженията, шофирането и приема.

# 654
Fh pro пия от 2 г. с малки прекъсвания по 6 табл.,като отделно си добавям нак, омега 3, кю 10,дхеа,вигантол и инозитол, и април месец фолиевата беше  над горна граница,а б12 на горната,вит Д в средата, и то след тежък ковид(в болница). Спрях ги за 2м, но пак съм ги поръчала сега и мисля да ги започна,но по 3 табл.,че явно по 6 са ми множко,но ще си взема и ресверитрол още.
Оптимистче,потресаващо е,че не ни изследват за тези плазми😡😡😡
та всичко ли ние трябва да четем и знаем 🙈бързо да ги унищожиш и продължиш напред 🍀🍀🤞

# 655
От миналата година пия добавките на Денис с две кратки прекъсвания, както и НМН и пчелно млечице. На 22.04 правих хистероскопия и имунологична биопсия. От биопсията излезе резултат за локално възпаление, както и за клетки в матката, които реагират остро, вкл. и на ембрионите. Та се уредих с 10 дни антибиотик и кортикостероиди, които се надявам да спра в 9 г.с. Та след резултата реших за себе си да спра добавките, извън вит.Д, Б 12, Б 6, Убиквинол, 7 кето дхеа, заради следващи пункции, и ФК. Сред добавките има много антиоксиданти и допускам, че вдигат общия имунитет. Матката трябва да не атакува ембрионите, а да ги приема. Та реших, че с тежката артилерия лекарства, които тъй или иначе пия, няма да обърквам ефекта им върху тялото. Optimist, ще пребориш леко инфекцията, вярвам! И успешен трансфер! Май преди да действаме, винаги трябва да проверяваме всичко...

# 656
Аз бях замислила имунологична биопсия и за имплантационен прозорец, но явно ще добавя и микробиологична. Ако я направя има ли смисъл от отделна микробиология или биопсията е достатъчна?

# 657
Вече не знам къде да пиша. След неуспешния трансфер ми дойде на 18 юни, днес ми дойде пак (15 ден от МЦ). Следя и темата за менопауза, но там май няма правещи опити та... Вчера док каза  ако някога хипотетично ми се забави цикъла - преглед, дуфастон, после ако искам да взимам фемостон или трисеквенс, за да се стабилизират нещата. Сега, като просто се скъси, дали да изчакам да видя пък този как ще е, или на 40 е по-добре да си набавям нуждите с ХЗТ, докато чакам донорка?

# 658
Ако понасяш добре ХЗТ мини на такава. Аз на два пъти правих опити и се чувствах ужасно. Пърият път изкарах 6 месеца, вторият 3 и за себе си взех решение, че след приключването на опитите приключвам и с хормоните. Също чаках донорка и смятах, че така ще поддържам хормоните в ред.

# 659
Mandaria, не мога да ти дам съвет, но мога да споделя аз как процедирам. След раждането и първият ми МЦ уж нещата бяха наред, но изведнъж просто ми спря цикъла. 3 пъти вече ходих на лекар и уж има антрални, уж има доминантен, ама цикъл няма. Дават ми прогестерон за 5 дена по 1 и после чакам 3 до 5 дни. Обикновено идва, но последният път се наложи след 10 дена да направя още един курс и този път слагах 2 утрогестана вагинално.
Решила съм да не минавам изцяло на ХЗТ, а на 60 дена да приемам прогестерон, за да забавя менопаузата. За протокола съм на 43.

Общи условия

Активация на акаунт