Образователен Говорилник: 13-та сбирка на Задругата на жабешката отвара

• 23 434
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
  • в страната на чудесата
Лейка, работи ли вече ресторанта на Белчински извор? Че аз останах разочарована от рум сървиза.
Работи. Винената листа е къса, менюто не е впечатляващо. Става, но не отговаря на иначе чудесноъо впечатление от хотела

# 121
  • София
След метлата...какво мислите за промяната в датите на пролетната ваканция?

# 122
След метлата...какво мислите за промяната в датите на пролетната ваканция?
И кога е промяната, че явно съм заспала Simple Smile

# 123
  • София
Е кога пък метла,  какво сте си дърпали пак плитките?

# 124
  • София
Верно ли 48 часа не сме писали в тази тема? "Ествествените vs. изкуствените билингви" в темата за ЧУ ли беше или тук?

А предложенията за ваканционни промени са: https://dnes.dir.bg/obshtestvo/predlozhiha-novi-dati-za-proletna-vakantsiya

# 125
  • София
В една друга тема казаха, че предложението било на един директор и било отпаднало.

# 126
Напълно подкрепям изместването на пролетната ваканция, но не вярвам да се случи. Много родители вече пищят, че ще им се прецакат резервациите. И ние имаме такава, но с радост я разменям за ПО.
Децата не са чак толкова уморени. Те реално се умориха от монитори, не от учене. Мисля, че за всеки родител, а и учител е ясно, че ако не се осигури присъствено обучение от 22.03  до края на учебната година за всички ученици, то тази учебна година е пропусната.
Да, да, знам. ДО е перфектно в някои училища. И в нашето е така, но на децата им писна и в повечето часове се случва друго.
Спокойно всички можем да преглътнем една пролетна ваканция, ако се осигури присъствено обучение и децата да наваксат. Но не учителите да правят по два теста на ден, те двойките и тройките са сигурни, а да наблегнат на пропуските и новия материал.

# 127
  • в страната на чудесата
Между другото никой не си е направил труда да промени нормативната база, според която ако половината година не е била присъствена, то тя не може да се счита за успешна. Чудя се дали остава нулева Simple Smile
Впрочем голям проблем...

# 128
  • София
За мен е геноцид да продължават с това измислено ротиране при отсъствие на каквито и да било други мерки.
Съсипаха децата тия малоумници и пригласящата им масовка от истерични, мислещи само за задниците си, скудоумници.
За съжаление остсътвието на  мисловна дейност е задължителна, за да си в МОН, и нищо смислено няма да направят, колкото и достъпно и ясно да изглежда като решение да нагласят ваканциите на 5-12 клас по начин, по който вече да са постоянно присъствено.
Изпари ми се малкото появил се оптимизъм покрай ваксинирането Sad

# 129
  • София
Като гледам моя син - по време на ПО бяха толкова свърхенергизирани от личната среща, че не можеха да се концентрират в час. Сега, в двете седмици ДО,  пък непрекъснато го боли глава от преумора и от стоенето вкъщи.

# 130
И аз като Milenita считам, че това е геноцид.
Отваряме кръчми и барове, но децата са на ДО.

# 131
За съжаление отсъствието на  мисловна дейност е задължително, за да си в МОН
Не си права - задължително е да вредят умишлено. Не само в МОН, но и в РУО.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 16:04 от Ezhko

# 132
  • София
А скоро и дискотеките, та спокойно ще може да иде да изпие едно в дискотеката, но не и да учи присъствено. Не знам как ще обяснят защо Sad
Отвратителна работа са мерките или ги има, или ги няма, но е ясно, че кръчмите и дискотеките са приоритет пред обучението Sad

Изпуснала съм какво е ставало за метлата...

Излезнаха резултатите от математика без граници- честито на медалистите, на останалите- не губете кураж идва нов тираж Simple Smile

# 133
  • София
А считам за пълна дивотия предложението за изместване на ваканцията /както впрочем почти всичко, в което е намесен този титан на мисълта - Стаматов/. Никаква смислена аргументация не е представена за него, не и такава, свързана с благото на учениците. Виж, за да се осигури по-голяма изборна активност на родителите /да не правят планове за ваканционно пътуване, а да си седят вкъщи и в близост до урните/, има смисъл. Smirk

# 134
  • София
O! За изборите съвсем не се сетих.

Общи условия

Активация на акаунт