Образователен Говорилник: 13-та сбирка на Задругата на жабешката отвара

• 23 511
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
Мен ако питаш - калабалък вече става. Аз писах, че искам червено Мазерати, ама системата ме отхвърли, заети били датите за тая година.

Сега сериозно, стискам ви палци на всички от темата, но не им вярвам грам.

# 361
  • в страната на чудесата
Е какво ще им вярваш?
Пет лева няма министъра да се ожени, часове за ваксини раздава. Сал ако пуснат Джонсън за свободна продажба ще го призная.

# 362
Яко - ще го изкупят за 15 минути. Аз ще купя за цялата тема.

# 363
  • София
Аз се писах че искам Пфайзер/Модерна🤔 На 16ти ще се ваксинирам. Уж! Не разбрах само ще има ли тогава подсигурени ваксини или ей така, калбалък да става

На портала пише, че опциите са за проследяване на желанията и планиране на бъдещи доставки,.не гарантират дали ще има налична ваксина от избрания вид.

Хаха, Нот и Лейка бързо ме приземиха. Едната доза на J&J звучи много добре. Чипираме се и отиваме на кръчма 😂

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 22:46 от rosi_ta

# 364
Уф, като допълнение на позитивното настроение - верно ли са удължи уч. година за малките до 23 юни? Това съм го изпуснала... А тъкмо вече планувах юнското море...

# 365
  • София
Доста отдавна удължиха учебната година с две седмици,  даже на сайта на МОН бяха антуализирали ваканциите. Но за малките не мисля, че беше чак 23ти.

Редакция: Аййй, извинете, наистина 23ти! Акъл нямат.
https://www.mon.bg/bg/56

# 366
  • София
Да, 1-3 клас до 23 юни, 4-6 клас до 30 юни. Но училищата сами си определят с какво да са запълнени тези допълнителни седмици - с учебен процес за компенсиране и наваксване или със занимания по интереси. Могат да са и в електронна среда от разстояние /например от морето Simple Smile /. Предполагам, че в ЧУ ще ги използват за занимания по интереси. Нямат какво да наваксват. И съответно никой няма да направи проблем за отсъствие.

# 367
Садисти.

# 368
  • София
Аз се писах че искам Пфайзер/Модерна🤔 На 16ти ще се ваксинирам. Уж! Не разбрах само ще има ли тогава подсигурени ваксини или ей така, калбалък да става
И аз се записах за 16 - в Александровска, във ВМА часовете вече са заети докъм 22 март. Чудя се същото - дали ще има ваксини, или само ще се наредим, дано поне по 1 смс да пуснат, да не се разкарваме, ако няма.

# 369
  • в страната на чудесата
Оптимисти Simple Smile

# 370
  • София

My sentiments exactly!

Бях забравила за това удължаване на учебната година. Малката си мечтае за лагер на Вършец, но едва ли ще се случи.

# 371
  • София
Ох, страшна болка е този лагер! Frowning1 Децата живеят за него, миналата година го пропуснаха, а най-вероятно и тази така ще стане.

# 372
А защо мислиш така, лагерите са прекрасно нещо, а до юни има много време.

# 373
  • София
Да, но организацията обикновено започва през март - тогава е записването за лагера. А към момента не знам дали ще посмеят да направят такава.

# 374
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тази година може да действат в последния момент.

Слушах по телевизията, че някъде в Европа беше, понеже станало ясно, че има недостиг на ваксини, решили да ваксинират максимум хора с първа доза, а за втора доза, ако има има. Защото дори и една доза, дава голяма защита. У нас логиката е обратна - ваксинираха много по-малко хора, защото пазеха за втора доза.

Пред нас започнаха да цъфтят разни работи, едни птици свиха гнездо, една катерица ни навестява на терасата...а бе животът си продължава.

Общи условия

Активация на акаунт