Образователен Говорилник: 13-та сбирка на Задругата на жабешката отвара

• 23 857
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
Честит празник на всички дами!

Евалла на Аш, Амели, Гадамер, Тинкърбел, за мненията им!

# 511
  • София
Честит празник, момичета!

Фран, наистина ли ще посегнат на Велина? Пфу...Това, човешката алчност, край няма Sad

А и за новата правителствена болница и аз съм възмутена още когато го обсъждаха преди пандемията. Особено мотивите, които изтъкваха бяха жалки. Да не сме се излагали пред чужденците един вид. Дебелоочие на квадрат. Но после нещо се позагуби тази им идея поне из медийното пространство (то и би било безмерна наглост в тези времена). Сега пак ли са повдигнали въпроса?

# 512
  • София
Не успявам да следя темите, които обсъждате, само от време на време минавам по диагонала една-две страници през 40-50 - темпото, с което се пише, е непосилно за наваксване. Но си мисля, че е важно да сме по-мили, защото, както се казваше в клишето, всеки води своя битка, за която нищо не знаем.

Например, в конфликта "ДО срещу ПО" напълно разбирам и двата лагера. И аз искам децата да учат присъствено, защото много се проточи това висене пред екраните и цената тепърва ще я плащаме и в емоционален план, и в диоптри, и в наваксване на пропуски, и в кой знае какво още. Но разбирам и тези, които се страхуват от зараза, от карантина, от всякакви усложнения, пазят възрастни близки или просто са се поддали на истерия. Ако целият клас на детето е присъствено, точно никакво дистанционно обучение няма да се случи като го спреш от училище, просто ще си виси вкъщи и това е. Разбираемо е защо се борят всички да са ДО, не че това прави позицията им правилна, не ме разбирайте погрешно. Ако бяха направили тези училища-хъбове, за които се говореше още миналата година, ситуацията можеше да е различна поне за част от децата. Действително щеше да има избор и нямаше да има нужда от цялото противопоставяне.

Аз съм доволна от комбинацията, която се получи вкъщи: малкото ми дете си ходи на училище, голямото е дистанционно тази и другата седмица (7 клас) и това ме устройва идеално, защото на 21 март е изпитът за АК, който е номер едно цел за момента и представете си да карантинират класа два-три дни по-рано. Би било инфарктна ситуация, но напълно непредвидима и съвсем възможна. Естествено, ако не бяха ДО, а ПО, щях да взема решение да не ходи на училище тези две седмици без да изисквам всички други да го направят, но е ясно, че отговорността не е малка. И едно е две седмици, друго е да се наложи да решиш това за детето си за месеци напред без яснота какви са перспективите. Не е лесно да си родител и въобще човек в последните месеци, всичко се превърна в дилеми и противопоставяне, особено ако погледна фейсбук или темите във форума. Май офлайн е няколко идеи по-добре, особено след чаша-две вино. Едва чакам да стане подходящо време, дотогава наблягам на кафето Joy
Скрит текст:

# 513
  • софия
Dandelion,  стискам палци Simple Smile

# 514
Не мога да повярвам, че се приветства мнение за налагане на мълчание и търпимост по точно тази тема. Потресена съм. Включително и от двойния аршин.

Форумът има ясни правила. Написани. Които многократно са тълкувани толкова едностранчиво и разтегливо, че с разтегнатата дъвка може да се опаше планетата Земя. Толкоз по темата модерация.

На всички кандидати за АК силно стискаме палци.

Лейка и Ежа, ако четат... адмирации за позицията! И на Уоруик, с която безброй пъти сме били на противоположни позиции. Дано не ни се налага да преживяваме наживо Оруел.

# 515
дами и господа, ще ви замоля да не обсъждате потребители (дори тук, в спамо-чат темата), които не могат да отговорят на нападките в момента
честит празник!

# 516
  • София
Не мога да повярвам, че се приветства мнение за налагане на мълчание и търпимост по точно тази тема. Потресена съм. Включително и от двойния аршин.

Fancy, моя коментар ли визираш или имаш предвид друго?

# 517

Fancy, моя коментар ли визираш или имаш предвид друго?

Не, ни най-малко твоя.

# 518
  • София
Аз досега (може и късмет да е) не съм попадала на пост из темите, който да ми направи такова впечатление, че да си заслужава триене и още повече бан. Явно съм много широко скроена Joy Винаги съм била на мнение, че всеки трябва да може да си каже всичко, дори да е най-голямата глупост. В коментари после може да се изтъкнат оборващи аргументи и т.н. Иначе триенето и банът само засилват дразненето и чувствителността на хората, но...
 Много ме е яд като баннат потребители, на които държа. Липсват ми просто Simple Smile Но както се казваше едно време във вица "Не е въпрос да има свобода на словото, въпросът е дали има свобода след словото".

# 519
  • София
В ковид темата вчера възторжено се възхваляваше Китай, защото безкомпромистно и твърдо стъпил на врата на вируса с крути и категорични мерки.
Китай: https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/ … D0%B0-353165.html

Какъв Оруел?! Оруел ряпа да яде! Бррр...

# 520
Тия кастова система ли ще си въвеждат😀

# 521
  • София
Мхм, като разпределението по касти ще е на принципа кой колко е послушен. Smirk

# 522
  • София
Мисля, че преувеличавате. В Китай да си правят каквото си искат. Ние тук сме по-скоро  в точно обратното положение, шизофренично ми изглежда. Вече ми се иска да кажат като в някои държави, че епидемията не съществува, всичко да си работи изцяло и на макс, вместо да се играе на "мижай да те лъжем". Може би и затова не се впечатлявам особено от написаното. Следя нещата дотолкова, доколкото са ми някакъв ориетир какво се случва и какво мислят хората. Все по-дистанцирана ставам, отказвам да живея в тази лудост, която ми натрапват.

# 523
  • София
Израел по-близко ли ти е? Защото и там започват да се случват разни интересни работи с човешките права. Пък те, както и тези в Китай, намират все по-широко одобрение по нашите географски ширини.

# 524
  • София
В ковид темата вчера възторжено се възхваляваше Китай, защото безкомпромистно и твърдо стъпил на врата на вируса с крути и категорични мерки.
Китай: https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/ … D0%B0-353165.html

Какъв Оруел?! Оруел ряпа да яде! Бррр...

Имаше такава серия на Black Mirror. Обаче вече пред реалността антиутопиите изглеждат лишени от въображение.

Общи условия

Активация на акаунт