Образователен Говорилник: 13-та сбирка на Задругата на жабешката отвара

• 23 858
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тези теми не са запазена територия само за определени хора.

Трие се много, защото се пускат сигнали до модератори.

# 496
  • София
Вярно е, не са запазена територия, но не е нужно човек да е кой знае колко наблюдателен, за да разбере, че отивате там да дразните. Не да защитавате своята позиция, а да дразните другите.  Достатъчно е, че има хора в другите теми, които са ужасно крайни, но и вие като отидете да ги дразните, вече става взривоопасна ситуация.  То си е ваша работа, но защо си го причинявате? Лейка много грубо подхождаше там, включително лично към мен, макар по никакъв начин да не съм я предизвикала. Буквално ми се подиграваше за притесненията ми, така че нека да бъдем и малко по-обективни. В темата за сблъсъка с вируса пак много грубо на моменти реагираше, а хората и без това там се чудят какво и как да правят.  Уоруик също много грубо подхождаше. Не става така. Това, че не съм докладвала не означава, че не съм го забелязала или че съм го приела за нормално това отношение.

# 497
Честит празник, мили момичета!
Да сте все така уникални, чаровни, закачливи и заядливи, и много, много обичани!

# 498
  • софия
Анди, не мислиш ли, че е малко неетично изведнъж да опишеп действията на някой, който не може да се защити, защото е с бан?! Защо не каза преди бан-а, че някой си бил груб и се държал неподходящо? Не прави добро впечатление, не е правилно просто. Изгониха някой и айде вече ще кажем на глас как не е бил прав.... Моля ти се, не ти прави чест. Това се прави докато другия е тук и може да ти отговори, да си защити позицията. Независимо кой. Другото е стреляне в гръб.

# 499
  • Отвъд алеята зад шкафа
За мен е по-приемливо всеки да си казва мнението, каквото и да е то, отколкото да се докладва.

# 500
  • София
Казах го, при това няколко пъти в другите теми. Включително в тази тема преди време, имахме много лют спор и всички бяхте свидетели на него. И с Уоруик също. Вие може да не помните, но аз го помня, защото ми беше много неприятно и въпреки грубото им отношение и откровено подигравателното се стараех да запазя нормално отношение и да не ставам на свой ред груба. Много пъти  съвсем директно съм го писала, че поведението и отношението им са обидни  и груби. Реакция нула или само още повече разпалваше грубото отношение. И в един момент вече спрях да коментирам изобщо каквото и да е написано към мен. Като ще говорим за чест, да погледнем фактите. Голяма част от нещата бяха заметени, макар че аз нямам проблем написаното да стои, а който чете да си прави изводите за поведението на всеки.

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 08:57 от Andariel

# 501
Привет и от мен.
Честит празник, момичета. Честит празник на половинките на Нот, Мецан и Ежко!
Вчера щях да пиша за Виктория. Имаше един ресторант в Овча купел "Ресторант-пицария Виктория" с много хубава градина. През далечната 1999г често ходехме до там, понеже ни беше близо,(живеехме в Люлин под наем). Бях бременна с вророто дете и умирах за шкембе чорбата им. Sweat Smile
След появата на настоящата Виктория, си смениха името. В момента там се подвизава някакъв ресторант "Фантазия", но не сме ходили.
https://www.fantasiabg.com
Не знам дали онази Виктория има нещо общо с тази, която е в момента обаче.

Да се даде на някого бан в бг мама никак не е лесно и със сигурност човекът е прекалил. Потребителят се предупреждава поне три пъти и според мен общо взето сам си е виновен. "Почивката" не винаги обаче се оказва ползотворна. Някои не могат да се спрат и след това. Това мнение го приемете като мнение на потребител, не като на  модератор. Аз бан не мога да наложа на никого.

Вчера се върнахме от Велина. Ще строят 40 нови стаи. Жалко, защото хотелът беше точно премерен за броя на гостите си и никога не е имало струпване на много хора на едно място. Много рядко някой някога ме е дразнил и ми е нарушавал спокойствието.
Ето снимка на басейна от събота следобяд. Заради това спокойствие ходя във Велина. Иначе Велинград е грозен град, не го харесвам, но ние никога не ходим в центъра.
Скрит текст:

# 502
  • София
Скрит текст:
Казах го, при това няколко пъти в другите теми. Включително в тази тема преди време, имахме много лют спор и всички бяхте свидетели на него. И с Уоруик също. Вие може да не помните, но аз го помня, защото ми беше много неприятно и въпреки грубото им отношение и откровено подигравателното се стараех да запазя нормално отношение и да не ставам на свой ред груба. Много пъти  съвсем директно съм го писала, че поведението и отношението им са обидни  и груби.
Реакция нула
Скрит текст:
или само още повече разпалваше грубото отношение. И в един момент вече спрях да коментирам изобщо каквото и да е написано към мен. Като ще говорим за чест, да погледнем фактите. Голяма част от нещата бяха заметени, макар че аз нямам проблем написаното да стои, а който чете да си прави изводите за поведението на всеки.
Как реакция нула? Аз лично колко пъти се включих да защитавам, за да ме докладвате и изтриете?

Иначе наистина не е редно да забиваш нож в гърба, първо. И второ - да не сме ходели в другите теми да ги дразним? А те като дразнят с глупостите, които пишат? Да сме затворели началните училища ... 20% от заразените били деца ... заради децата хората умирали ... радетелите на ПО са безотговорни, безхаберни, жалки, смешни ... - да продължавам ли?

Честит празник Flowers Hibiscus

# 503
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ох, забравих:

Честит празник, дами!

# 504
  • София
Категорично не забивам нож в гърба. Написала съм това, което вече съм писала съвсем директно преди време. Щеше да ми е много по-лесно да се спотайвам и да си мълча и да се правя, че всичко е наред, така щяхме да се обичаме и да се харесваме повече поне външно. Но не съм такъв човек.
За реакция нула имах предвид точно Лейка и Уоруик - тяхната реакция.

Отстрани точно така изглежда, че отивате да дразните. Там има достатъчно крайни участници, затова и почти не коментирам какво пишат, защото не се знае как ще реагират и какво как ще възприемат.

# 505
  • софия
. Там има достатъчно крайни участници, затова и почти не коментирам какво пишат, защото не се знае как ще реагират и какво как ще възприемат.

Ама то това е по-притеснително! Мълчим и не си споделяме мнението, защото има фанатици и не ги контрираме, защото не знаеш какво ще им хрумне, но за сметка на това, някой който очевидно може да изкаже мнение и да прояви разгъване на диалога го контрираме....
Извинете моля, но за мен това е тоталнa профанизация.
Няма значение, дaйте дa нагнетяваме страх и стрес - лично за мен това правим когато стоим безучастно на всяващите паника и излязли извън всякакви граници на разум потребители.

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 09:51 от Амели

# 506
  • София
Да, де, ама като някой е във вихъра на танца е по-добре да не го закачаш, защото съвсем ще му катализираш реакциите.  Оставяш го и с времето сам ще намали напрежението.

# 507
  • софия
Да, де, ама като някой е във вихъра на танца е по-добре да не го закачаш, защото съвсем ще му катализираш реакциите.  Оставяш го и с времето сам ще намали напрежението.
да де, ама междувременно нансъл щети в нечия психика и влял страх и изкривяване на картинката.

Наложи ми се декември да чета сблъсъка с короната. Имаше полезни мнения, а имаше и такива, които просто ужасяваха до мозъка на костите ми и без това уплашената ми душа. Ако е някой с по-лабилна психика и по-слаби опори от моите, считай че е умрял хиляда пъти наум, мислейки че и наживо умира.

Трябва да има някаква хигиена и в нет пространството, а тя се създава не толкова с докладване и баннване, колкото с диалог и допускане на различни мнения!

Да споделя мнение, че не съм съгласна да има болница специално за правителството е ценно и важно, защото предпазва от масовото изтрещяло подчинение водещо до широко затворени очи!
"Лоски - плоски" не са най-удачното възпитение и изграждане на мнение у четящия. А темите се четат от много хора.
Никога не бих си причинила да отида в онези теми, не защото ше ме баннат, а защото ще ми се прище да имам оръжие за масово унищожение Grin

# 508
  • София
Нали знаеш как стават нещата в детската градина - учителката обръща внимание на тези, които най-много се оплакват, а често това оплакващите се го правят нарочно и манипулативно. И понеже учителката е заета и с други неща, в един момент реагира автоматично, което на свой ред само подхранва желанието за оплакване. Има няколко потребители, които като решат, че нещо не им допада, започват буквално да дебнат и да докладват. Те просто искат да разчистят противника от терена и не се спират пред нищо. Така правят и в реалния живот най-вероятно, то не е лесно човек да играе две роли по много часове на ден - една в реала и една тук.

# 509
  • софия
Не е въпроса какво знам или не знам. Въпроса е с какво съм съгласна или не съм, какво подкрепям, за какво апелирам и какво избирам да защитавам.
да му се невиди, поне вътрешен бунт срещу несправедливост трябва да има човек!

Общи условия

Активация на акаунт