Образователен Говорилник: 13-та сбирка на Задругата на жабешката отвара

• 23 151
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
Малка е още, но домашните по принцип не е винаги необходимо да се пишат. Могат да се препишат, могат да се вземат на бартер, а могат и да се купят. Могат и да се отложат, ако пише хубави мейли😀

# 616
О, едва ли ще скандализираш някого. Мен със сигурност не.
Аз никога не съм следила деца за домашни. Девойките ми се справяха чудесно без родителска намеса.
При младежите /не всички разбира се/ явно е по-различно. Та следя поне домашните да са написани и то след като се оказа, че цели раздели е пропуснал от учебната тетрадка по няколко предмета.
Не знам как е в другите училища, но ние имаме учебни тетрадки по биология, история, физика и география. Не знам да има някаква голяма полза от тях.
Имат и интересни проекти, но той ги прави без желание.
Амели, да! Седми.

# 617
Малка е още, но домашните по принцип не е винаги необходимо да се пишат. Могат да се препишат, могат да се вземат на бартер, а могат и да се купят. Могат и да се отложат, ако пише хубави мейли😀
Ами, да Simple Smile за мен част от образованието е да се научи как да си разпределя тежестите по това, което й е важно, и къде може да мине метър, но без тотална неграмотност разбира се.
За тези мурафети са малки наистина. Не ми се ще да преписват, защото може да се изкушат да го правят по всичко.

И при нас има такива тетрадки. Те са в комплектите на МОН.

# 618
  • София
При младежите /не всички разбира се/ явно е по-различно.
Ами по-различно е Grin Head Band Rolling Eyes

# 619
  • софия
https://www.youtube.com/watch?v=ynp7O45r0s8

сладки сънища ви пожелавам Simple Smile
(утре го дайте на мъниците за лека нощ)

# 620
  • София
Явно пак ще спират учениците, интересно това как ще се отрази на изпита за АК:
https://offnews.bg/zdrave/fandakova-iska-onlajn-obuchenie-za-uch … -vsic-747483.html

# 621
  • София
Вероятно ще се отложи. Много неприятно за децата. Гадна година да си седмокласник.

# 622
Гадна е за всички, но наистина за учениците в 7 и 12 клас е отвратно.
Моята колежка, която иначе е жена с перфектно самообладание, изпадна в нервна криза. Дъщеря ѝ е в 12 клас.
Аз откачих, ако и моето да е в 5-ти клас...
Но пък от друга страна си мисля, че сега вече настъпи най-готиното на ДО - децата ще могат, ако искат, да се организират и да си карат часовете я в някоя сладкарничка, я по-големките - в някое молче. Колко хубаво и полезно за подготовката им е! После, като им свършат часовете, могат да скокнат до фитнеса да поотпуснат напрежението...
Защото нали се сещате, че няма да ги върнат на 26,03,2021 в училище?!

# 623
  • София
Точно това обсъждаме в темата за АК, че хич не изглежда обнадеждаващо.

А Фандъкова ще ме "убие": ще чакаме до понеделник, за да минат дистанционно, все едно не може от утре.

Пулиташ, моят номер 3 е 12-класник. Слава богу, вече приет на едно място, и по отношение на тестовите, а и реалните,  матури, е вече на фаза "Нам не страшен серый волк"  и "А нам все равно!".

# 624
А изпитът защо трябва да е обвързан с това дистанционно?
Школите как работят, а децата са ДО?
В АК сигурно могат да осигурят 1.5м разстояние и повече зали или греша?

# 625
  • София
Сигурно заради утрешния брифинг - да видим какво ще измъдрят и какво ще ни съобщят утре. Подозирам, че тя затова чака и "дава предложения на щаба".

# 626
  • София
"Изпитът"  дори в момента, преди затварянето на училищата, чака официално разрешение отгоре, за да бъде проведен присъствено.

# 627
  • София
Отделих половин час да изчета публикациите в медиите и честно казано, обидно е. И това, че ще затварят училища от понеделник, сякаш епидемичната обстановка следва някакъв работен ритъм по седмици. И затварянето на ресторантите след 22:00, като че ли вирусът има някакъв жизнен цикъл, който не му позволява да се изявява по светло. И всички безумни маневри на отваряне/затваряне и прехвърляне на отговорност, защото точно такава е директивата да се решава регионално баш в момента.

Много се надявам като са толкова гъвкави, да дадат възможност на колежа да преценят дали могат да спазят някакви указания за провеждане на изпита. Но най-вероятно просто всичко ще затвори отново, защото е най-лесно и не се изисква мисъл и планиране. Идиоти.

# 628
Шарки, наистина се радвам за твоят № 3 - това е чудесна новина. Ама разбери, бе човек, не всички са като теб. Но истината е, че и аз се възхищвам на този вирус, който е толкова умен и акъловземателен, че от понеделник, започва да ходи по училищата през деня, а по заведенията - след 22 ч.

# 629

Пулиташ, моят номер 3 е 12-класник. Слава богу, вече приет на едно място, и по отношение на тестовите, а и реалните,  матури, е вече на фаза "Нам не страшен серый волк"  и "А нам все равно!".

Ема пък страхотен е наистина де:)
https://www.youtube.com/watch?v=XkDQ8YOQAVA&t=1s

Общи условия

Активация на акаунт