Образователен Говорилник: 13-та сбирка на Задругата на жабешката отвара

• 23 143
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
  • в страната на чудесата
Поне 40 души изпратих Уикенда, всички са ок, с температура само. Мецане, не те разбирам честно.

# 91
  • София
Лейче, температурата от какво?

# 92
  • в страната на чудесата
Около 5-6 часа при една третата от ваксинираните с АЗ има реакция с повишена температура.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 21:24 от Leika_moja

# 93
Даже още съм на антибиотици. И с болки във венеца.
По форумите на дира и други такива масово пишат, че астра Зенека не ставала и затова я пробутвали и какво ли не. Че са идиоти, идиоти са болшинството коментиращи, ама...
За нещо, от което нямам понятие, няма как да взема информирано решение. А Мангъров казал, който иска, да се ваксинира, но на своя отговорност и че това правел само който много го е страх.
Ами мен ме е страх, но и от неизвестни последици от недостатъчно изпитани ваксини също ме е страх.
Ами това, дето имат температура, малко ли е? Аз имам 100 придружаващи заболявания, не знам.

# 94
  • в страната на чудесата
Решението за ваксина си е лично, Мецане. Аз съм обяснила по-подробно и лично, за разлика от Мангъров Simple Smile
Ваксината на АЗ има 100% ефективност за тежко заболяване и смърт. Но очевидно дирА е стабилен източник на информация. Какво и дписанието на зелените и гретите - осем...
За протокола - свекърва ми получи АЗ. Баща ми има файзър през декември. Антителата му са 700. На мъж ми са 17 хиляди. Та не е до ваксина.
Антибиотиците не са противопоказание, но това, че вече две седмици си зле е проблем...

# 95
Лейка, какво мислиш за публикациите, че при преболедували една доза Модерна или Пфайзер е достатъчна?

# 96
  • София
Лейке, ако сега си сложа АЗ, мога ли юни да си сложа и Файзер? Лятото ще съм далече и в силно международна среда и бих искала да съм "по-покрита" от разновидности.

# 97
Зле съм я. Нали ваксина се слага само на напълно здрав човек? Като се оправя, ще му мисля. А мъжът ти с АЗ ли е с толкова антитела?

# 98
  • София
Ох, колко ми е на сърцето ПЧМГ, повечето преподаватели са били и мои и знам колко са добри. Днес четох от FB профилите им, би трябвало изпитът да е минал успешно, дано и детето ти Лейка се е справило Simple Smile

# 99
  • в страната на чудесата
Нямам идея, шарки, още няма данни за заменяемост.
Дъждец, все повече излиза, че ваксиналните отговор се разгръща бавно (АЗ по-бавно от рнк), много е вероятно и за всички да стане с една доза... за преболедувалите аз твърдо смятам, че една доза е ок.

Рейни, кой ти е преподавал?

# 100
  • София
Всеки ли може да отиде да се ваксинира сега, независимо коя група е?

# 101
  • в страната на чудесата
Всеки ли може да отиде да се ваксинира сега, независимо коя група е?
Да

# 102
  • София
Аз каквото съм чела май за хората с автоимунни Пфайзер е по-добре и ще я изчакам. За момента при мен от АЗ на 100% от приятелите имат температура и обща отпасналост за 24 часа и леки болки в рамото за 2 дни. Казват, че не е нещо особено.

# 103
Лейка, благодаря!
Баща ми се ваксинира с Модерна и имаше 1 ден т, втрисане, отпадналост. Има автоимунно в ремисия. Мисля да му пуснем антитела след 3 седмици да видим какво е положението. Той имаше и преди ваксината.

# 104
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз съм с Пфайзер, нямах Т, но пък имах антитела преди това. ММ е с Модерна, нямаше антитела и имаше 1 ден отпадналост.

Общи условия

Активация на акаунт