Образователен Говорилник: 13-та сбирка на Задругата на жабешката отвара

• 23 476
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
  • софия
Не знам точно за какво, знаеш тя е умна и с остър език (нищо, че сме имали битки Simple Smile ), а отатък лоските не го търпят...
Край! отивам да ги видя .... аааама ха!

# 226
  • Отвъд алеята зад шкафа
Егати, чак пък толкова! Значи сарказмът е забранен, ама простотията не?

# 227
Не ходи, много си ни скъпа, ще се повредиш, там не е за неподготвени.

# 228
  • софия
късно е....
малоумници фанатици е дереджето!
ай ай ай, доживях да си самоналагам цензура!

чакайте да ви разсмея с нещо
нали предните дни се вихреше някакъв спор (абе къде е Анди?) как се учи език и т.н. и ми остана някаква идея, че някой беше споделил, че не можело да се научи чуждия език по-добре от родния, ако родния куцал и т.н. подобни...

Скрит текст:
разговор от сутринта:
-еди какво си за награждение.
аз:
- Моля? Награждаване ли имаш предвид?
тя:
- ъ да де, ама какво, има дума награждение...
аз:
- ъъъм няма. Награда, награждавам.
тя:
-хахахахахахахах ами възнаграждение?
аз:
- ше те изтипосам в бг.мама
и се смяхме смяхме....

# 229
  • София
майтап, майтап, но Дивакът също по-добре се изразява на английски и определено повече е чел на английски. Още навремето есетата/текстовете му по английски бяха  с много по-малко стилистични грешки и с видимо по-гладък изказ от измъчените творения по БЕЛ. А за това, как огромно количество думи и понятия по физика, химия, биология така и не ги знае на нашия език съм ви казвала и преди. То, може би, това е вариантът, де, с доброто научаване на език, ама си остават разни празни фундаменти на родния. На нас ни беше по-лесно навремето с еквивалентните учебници на БГ и на английски по науките, но поне при мен терминологията е тотално изфирясала, я помня и 10 химични елемента на кръст как са на английски, я не...

Оракуле, моля те, предай на Бодливия да не се пра'й на излишно скромен, че се знаем, и да предава, когат' квото има, дори да е само зарад идеята да прецакаме сталиниската система, облечена в гербераско расо Laughing

# 230
Аз имам цяла тетрадка с "преводи".
Бонус точки за позналите, какво означават следните думи/изрази:
1. Смешнен
2. пистолетка
3. фърчилачка

# 231
  • София
Миленита, това е резултат от "дефекта АК" Simple Smile .

# 232
Май не е само АК. Моята в момента пише далеч по-добри есета по английски, сравнено със съчиненията по български. По-интересни истории, по-богат език, по-структурирани.

# 233
  • София
Фенси, ставаше въпрос за терминологията. Голямата е същата - напълно и се губят понятията на български, което според мен е абсурдно, но пък тя си е щастлива така Simple Smile
Иначе и малката се справя по-добре с есетата на АЕ отколкото със съчиненията на Бългаски. Парадокс, но е факт. Но и трябва да признаем, че нашите извадиха страхотен късмет с госпожата по АЕ Simple Smile

# 234
Терминологията също я пречупва през научени думи на английски.
Според мен целият екип на 5 клас по езика е уникален.

# 235
  • София
Значи сарказмът е забранен, ама простотията не?
Точно така! И глупостта е на почит.

# 236
  • София
В темата за ДО са качили линк към изказване на Вълчев - ротацията на учениците остава и след 18.03 Rage

# 237
  • София
То пак добре ако остане. Че като ги знам, като нищо ще хлопнат кепенците и кой ротирал, ротирал...

# 238
В темата за ДО са качили линк към изказване на Вълчев - ротацията на учениците остава и след 18.03 Rage
Надявах се да пуснат всички на училище, но не! Поне ще се завъртят още един път и ние сме от 18-ти ли, от 22-ри ли, вече ми е все тая.
Но тези две седмици присъствено са ми много важни.

# 239
  • София
Прочетох новата тема (да накрая и аз я намерих Grinning ). Сигурно се трие доста, но ако лоска е потребителката със 120 мнения, не разбирам защо я толерират.

Значи ще ида на брифинга, ако трябва ще се промъкна и ще ги питам - Защо децата могат да ходят на Мол и дискотека (нали на 01.04 щели да отворят), а на училище не Sad И ще взема някой да ме държи, докато отговаря, за да не го... лежа кат' за човек.
Но, ако трябва да съм искрена, аз мисля, че пак ще затворят, много бързо порастнаха случаите, а няма как да е от отворените заведения.

Общи условия

Активация на акаунт