Образователен Говорилник: 13-та сбирка на Задругата на жабешката отвара

• 23 536
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Зачетох се в темата на лоските, само за да лайквам мненията на гадамер и на санака, но там е страшно. Поне 5 потребителя плачат за бан. Особено се “впечатлих” от изказването, че за всички хора с високи доходи пандемията е изключително комфортна в личен план и че ДО е страхотна опция, която се надяват да остане и след пандемията, ако дойде такъв момент някога.
Ооо, то и други изцепки имаше от този потребител. Любимо ми беше изказването, че "за съжаление някой, който не се пази /разбирай - излиза от вкъщи, ходи на почивка, на ресторант/, може да заеме болничното легло на пазещ се" и това ще е несраведливо, и трябвало да се приложи принципа при застраховките - не се пазиш - отказват ти лекарска помощ. Flushed Питах дали да не направим непазещите се на сапун, но ме изтриха, както обикновено. Smirk
Иначе тази тема е като турски сериал - когато и да я започнеш, нищо няма да си изпуснал. Joy
Да, аз това успях да го прочета, хихи. Умозаключенията им са топ. И като ги питаш защо, като толкова искат ДО, техните деца не са на ДО, започват да ти обясняват как ДО е хубаво само когато всички са на ДО. Да плеснем с ръце и да се прегърнем просто Laughing

# 406
  • София

Кратка разходка из форума ми показа стотина души редовно списващи...

Брей, че и ние тук май сме към редовно списващите. Дайте да се преброим, току-виж сме достатъчно да сформираме правителство Joy

# 407
  • София
Да, аз това успях да го прочета, хихи. Умозаключенията им са топ. И като ги питаш защо, като толкова искат ДО, техните деца не са на ДО, започват да ти обясняват как ДО е хубаво само когато всички са на ДО. Да плеснем с ръце и да се прегърнем просто Laughing
В името на истината, това е така - едно е ДО в общ онлайн час, друго е ДО чрез включване на отделно дете в реалната класна стая, при което не винаги вижда всичко, не чува отговорите на останалите деца, понякога и учителя. А когато училището не предлага включване във всички часове, а само в някои от тях, е още по-голямо неудобство и детето не получава същото, което би получило при реален учебен процес. Съгласна съм дотук. Напълно разбирам и страховете на хората. Това, с което аз имам известен проблем, е налаганото с гръмогласност и категоричност становище на някои потребители как в тази ситуация всички трябва да правим жертви, стига жертвите да се правят само от другите. Smirk

# 408
И ще крадееем, откога си мечтая. Иначе аз съм на сапун вече, трети ден на кръчма.

# 409
  • София
В името на истината, това е така - едно е ДО в общ онлайн час, друго е ДО чрез включване на отделно дете в реалната класна стая, при което не винаги вижда всичко, не чува отговорите на останалите деца, понякога и учителя. А когато училището не предлага включване във всички часове, а само в някои от тях, е още по-голямо неудобство и детето не получава същото, което би получило при реален учебен процес. Съгласна съм дотук. Напълно разбирам и страховете на хората.
Разбира се, че е така, но ПО е още по-хубаво и въпросът е защо трябва да жертваме ПО, за да им е добре на хората, искащи ДО?

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 14:04 от Аш

# 410
  • в страната на чудесата
Нот, широко ти е около врата на тебе Wink
Аз таман се бях нагласила за разходка, то сняг...

Не знам какво да кажа. От една страна се надявам да са на училище, от друга при липса на всякакви други мерки по-добре да са ОФФ. За мен най-големият проблем е администрацията във всичките и форми и структури. Мърляви лоски, без хигиена и проветрение. Децата провеждат...

# 411
  • София
В името на истината, това е така - едно е ДО в общ онлайн час, друго е ДО чрез включване на отделно дете в реалната класна стая, при което не винаги вижда всичко, не чува отговорите на останалите деца, понякога и учителя. А когато училището не предлага включване във всички часове, а само в някои от тях, е още по-голямо неудобство и детето не получава същото, което би получило при реален учебен процес. Съгласна съм дотук. Напълно разбирам и страховете на хората.
Разбира се, че е така, но ПО е още по-хубаво и въпросът е защо трябва да жертваме ПО, за да им е добре на хората, искащи ДО?
Така де, и аз това казвам - жертви трябват, ама от другите.

Не казвам, че трябва да има ПО, ако ще и небето да пада, но смятам, че трябва да се използва всеки спад за връщане на децата на училище - и това трябва да е първото нещо, което да се направи при спад.  Защото вълните си вървят една след друга със или без ученици. На 04.01. трябваше да върнат всички класове присъствено. И да имат поне едно 2-3 месеца присъствен учебен процес, преди отново да ги спрат при евентуален бум - за кратко. А тази ротация е най-малоумният вариант. Абсолютно отбиване на номера - популизъм без мисъл.

# 412
  • София
Действително нямаше смисъл от тази ротация. В много семейства така или иначе има деца от различни възрастови групи - сега едното е на училище, после другото. Не виждам как това чувствително намалява риска спрямо варианта и двете/трите/всичките да са на училище до степен да си струва световъртежа. Отделно разрешиха "малките училища" да се върнат изцяло и пак не разбирам каква е разликата. Основният хипотетичен риск е вътре в класната стая, не на границата между две класни стаи. И всичко това на фона на вече отворени заведения, работещи хотели, масови пътувания до Занзибар и какво ли не още. Стисках зъби и приех всички мерки и теглилки, но вече и на мен ми е трудно да ги оправдая. Confused

# 413
  • София
Между другото децата, с които общувам и са от основен курс, много се оплакват от това редуване. Предпочитат или ДО, или ПО, но поне да няма промяна и да знаят какво ги очаква. Радвали са се, че са присъствено първия ден, сега им е все едно дали ще са присъствено или ДО, дори контактите в училище не са им важни. Тормози ги тази смяна на ритъма.

# 414
Днес или утре всеки трябваше да си е завел децата на пицария, че не се знае докога. Мерките по заведенията са сериозни, масите са малко и не виждам в това време, ако нямаш домашни до откат, какво друго да правиш.

# 415
  • в страната на чудесата
Ден на логопеда било днес!
Отивам на безплатна консултация Simple Smile
Да не фъфля по темите... Wink

# 416
Я кажете кой си заведе малките герои на пица, не се скатавайте. Лейче, и ти. А на логопеда - Честит празник!

# 417
  • в страната на чудесата
Я кажете кой си заведе малките герои на пица, не се скатавайте. Лейче, и ти. А на логопеда - Честит празник!
Аз вчера работих цял ден. Но любимата пицария работи и младежите се разписаха, даже на нас донесоха.
Днес играят Д&Д, та няма да излизат.

# 418
  • София
Я кажете кой си заведе малките герои на пица, не се скатавайте.
Аз. Не баш на пицария, на друг ресторант. Брои ли се? И да, спазват се мерките - сервитьорите са стриктно с маски, правилно поставени, масите са на голямо разстрояние, максимум 6 човека на маса. Поне там, където аз ходих.

Десетокласничката вчера ходи на стендъп комедия - забавно било.

# 419
  • София
Пък ние днес бяхме на изпит по карате. Малкият шмиргел взе жълт колан. Той целият е кинта е двайсет горкият, но с жълт колан Grinning

Общи условия

Активация на акаунт